ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

تنش بین دولت و «کلیسای حواری ارمنی» که با دستگیری هفته گذشته «ساموئل کاراپتیان»، تاجر و نیکوکار کلیسا آغاز شد، به سرکوب تمام عیار شخصیت‌های کلیسا، کشیشان و فعالان، از جمله اسقف‌های اعظم «گالستانیان» و «آجاپاهیان»، تبدیل شده است. به گزارش ایسنا، «آرتور آمبارتسومیان» یکی از چهره‌های اپوزیسیون ارمنستان گفت: «توضیح روانشناختی یا بهتر است ... ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

ادامه

آمریکا, اوکراین, بیولوژیکی, تحلیل, جنوب شرق آسیا, جهان, شمال غرب آسیا, غرب, قفقاز

پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت مصادف با پنجاهمین سالگرد سقوط سایگون (۳۰ آوریل ۱۹۷۵) بود، روزی که مردم قهرمان ویتنام موفق شدند امپریالیسم آمریکا را شکست دهند و به اتحاد ملی دست یابند. پس از دهه‌ها مبارزه با اشغال فرانسه و مداخلهٔ آمریکا، دهقانان، کارگران، زنان، جوانان، و سربازان ویتنام، به‌رهبری حزب کمونیست ویتنام و رهنمودهای ... پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آمریکا, استعمار, استقلال, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, تاریخ, جوانان, حزب کمونیست, دهقانی, زنان, سوسیالیسم, صلح, فرانسه, فقر, کارگری, کامبوج, کمونیسم, لائوس, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, همبستگی, ویتنام, یادنامه

مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشته دولت آمریکا از مذاکرات تجاری اخیر خود با کشورهای مختلف در پی تعرفه‌های گمرکی گسترده‌ای که بر واردات کالاها اعمال کرده است، برای امتیازگیری از شرکای تجاری آمریکا به منظور به انزوا کشاندن چین استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا،‌ منابع مطلع می‌گویند دولت ترامپ برنامه دارد از ... مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, ویتنام

واشنگتن پست: تعرفه‌های تاریخی ترامپ علیه چین به ضرر اقتصاد آمریکا و جهان است

روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: هزینه تعرفه‌های تاریخی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا علیه چین وضع کرده‌است، به خارج از آمریکا گسترش یافته و به ضرر اقتصاد جهان تمام شده‌است. به گزارش روز شنبه ایرنا، واشنگتن پست نوشت: جنگ تجاری ترامپ باعث گسیختگی بی سابقه در نظام تجاری شده است که تبعات آن به طرز غیرقابل پیش ... واشنگتن پست: تعرفه‌های تاریخی ترامپ علیه چین به ضرر اقتصاد آمریکا و جهان است

ادامه

آسه آن, آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا

واکنش اسپانیا به تعرفه‌های ترامپ؛ افزایش همکاری‌ها با شرق آسیا

در واکنش به تعرفه‌های ترامپ علیه کشورهای اروپایی، مقامات اسپانیا در سفر به ویتنام و چین درصدد افزایش همکاری‌ها با قدرت‌های شرق آسیا هستند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، «لوئیس پلاناس»، وزیر کشاورزی اسپانیا روز چهارشنبه در واکنش به اعمال تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای اروپایی گفت که کشورش به جای آمریکا برای تجارت ... واکنش اسپانیا به تعرفه‌های ترامپ؛ افزایش همکاری‌ها با شرق آسیا

ادامه

آمریکا, اسپانیا, جنگ تجاری, جنوب اروپا, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, ویتنام

وزیر دفاع چین؛ با هرکس که بخواهد تایوان را از چین جدا کند “می‌‌جنگیم”

تارنمای الجزیره نوشت: تهدید پی در پی چین، افزایش حضور نظامی آمریکا در آب های چین و تشدید جنگ تجاری نوید دهنده یک جنگ سرد جدید و تمام عیار میان این دو کشور است.

 

اجلاس امنیتی تحت عنوان مذاکرات «شانگاریلا» در “سنگاپور” ۳۱ می (جمعه ۱۰ خرداد) برگزار شد، اجلاس یاد شده به طور معمول در برهه‌های حساس میان مقامات وزارت دفاع کشورهای آسیای جنوب شرق و کشورهای حاشیه اقیانوس آرام برگزار می‌شود و قدرت های این منطقه به منظور تحقق موازنه قدرت به ویژه میان آمریکا و چین با یکدیگر به گفت وگو می‌پردازند.

 

به نوشته الجزیره، برگزاری این اجلاس در برهه ای که جنگ تجاری میان آمریکا وچین به اوج خود رسیده است بسیار نگران کننده است و نشان می‌دهد که پکن و اشنگتن در قالب گفت وگوهای شانگریلا در سنگاپور، وارد یک رقابت و رویارویی سخت با یکدیگر شده‌اند.

 

این بار چین در بالاترین سطح نظامی در مذاکرات شانگاریلا شرکت کرد و ژنرال «وی فنگ» وزیر دفاع خود را به سنگاپور فرستاد. وی نیز با ایراد یک سخنرانی سنتی درباره منافع اساسی چین اعلام کرد: اختلافات تجاری اخیر میان چین و آمریکا از جانب واشنگتن آغاز شده است اما اگر آمریکا بخواهد گفت و گو کند ما برای آن آماه هستیم و اگر هم جنگ را انتخاب کند ما نیز تا آخرین نفس می‌جنگیم.

 

وزیر دفاع چین پیش‌تر در این نشست گفت: با هرکس که بخواهد تایوان را از چین جدا کند “می‌جنگیم”.

 

در طرف مقابل نیز «پاتریک شاهانان» وزیر دفاع آمریکا به مساله جنگ تجاری میان آمریکا و چین واکنش نشان داد و بدون نام آوردن از طرف چینی گفت: رقابت موجود درگیری و نزاع نیست.

 

وی افزود: نیت ها و رفارهای چین حاکمیت دیگر کشورها را زیر سوال برده و باعث از بین بردن اعتماد میان آنان می شود و ما خواستار توقف این رفتارها هستیم.

 

وزرای دفاع چین و آمریکا روز جمعه هفته گذشته نیز در حاشیه این نشست با یکدیگر گفت و گو کردند و طبق اعلام تارنمای متعلق به پنتاگون وزارت دفاع آمریکا این دیدار سازنده بود.

 

اما سخنان مقام چینی خبر از سازنده بودن این نشست نمی‌دهد به طوری که وی (وزیر دفاع چین) لحن هشدارهای خود به آمریکا را تندتر کرد و دخالت های آمریکا در منطقه آسیای شرقی را غیر قابل توجیه خواند.

 

ژنرال فنگ در ادامه صحبت‌های خود به مساله جزایر مورد مناقشه در دریای جنوبی چین اشاره کرد و گفت: ساخت تاسیسات در جزایر مورد مناقشه به معنای نظامی کردن یا تسلیح آنان نیست و پکن جزایر مورد مناقشه را مسلح نکرده است.

 

وی افزود: کشورهای مشخص به بهانه آزادی و امنیت کشتیرانی در این منطقه حضور نظامی پیدا کرده و قدرت نمایی می‌کنند و انجام عملیات نظامی از سوی ناوهای آمریکایی در این منطقه غیرقابل قبول است و امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد.

 

«آلیس ایکمان» محقق پژوهشکده روابط بین‌الملل پاریس درباره تنش موجود میان پکن و واشنکتن گفته است: از چندین سال پیش و حتی قبل از آغاز جنگ تجاری میان دو کشور سطح تنش میان دو کشور به شدت بالا رفته بود و هم اکنون این مساله به خط قرمز خود رسیده است.

 

به نوشته الجزیره هم اکنون می‌توان از آغاز یک جنگ سرد تمام عیار میان چین و آمریکا صحبت کرد که ابعاد آن فقط به تجارت و اقتصاد محدود نخواهد بود.

ایرنا

رئیس‌جمهور فیلیپین: زباله‌های ارسالی کانادا را بازمی‌گردانیم؛ اگر قبول نکردند، به دریا می‌ریزیم

«رودریگو دوترته» رئیس‌جمهور فیلیپین دستور داد با یک شرکت کشتی‌رانی خصوصی قرارداد بسته شود تا ۶۹ کانتینر زباله‌‌ای که کانادا به‌عنوان پلاستیک قابل بازیافت به این کشور فروخته بود، به کانادا بازگردانند. اگر کانادایی‌ها از پذیرش زباله‌ها سر باز زدند، آن‌ها را در آب‌های این کشور رها کنند.

ادامه

جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, فیلیپین, کانادا

شمارش آرای انتخابات اندونزی بیش از ۲۷۰ قربانی برجای گذاشته است

مقام‌های اندونزی ۱۰ روز بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی و رقم زدن بزرگترین فرآیند برگزاری انتخابات در یک روز در جهان اعلام کرده‌اند، تا کنون بیش از ۲۷۰ تن از کارمندان دست اندر کار در شمارش آرای انتخابات به علت خستگی و فشار کاری از بابت ساعت‌ها شمارش میلیون‌ها برگه رأی، جان ... شمارش آرای انتخابات اندونزی بیش از ۲۷۰ قربانی برجای گذاشته است

ادامه

اندونزی, جنوب شرق آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر