رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه، از آغاز رزمایش‌های بزرگ دریایی خود در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی خبر داد. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که امروز رزمایش‌های بزرگ دریایی را با عنوان «طوفان ژوئیه» در مناطقی راهبردی شامل آب‌های اقیانوس آرام و اقیانوس منجمد شمالی و نیز دریای بالتیک و ... رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی

ادامه

اقیانوس آرام, بالتیک, جهان, خبر, دریای حزر, روسیه

تبدیل پایگاه لیکنهیت انگلیس به مرکز کلیدی برای مأموریت‌های هسته‌ای آمریکا

در چارچوب تنش‌های فزاینده ناتو و روسیه آمریکا ۲۵۳ میلیون دلار برای تأسیسات جدید پشتیبانی عملیات هسته‌ای در پایگاه هوایی لیکنهیت انگلیس هزینه می‌کند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسئوتنیک؛ بر اساس گزارش بودجه سال مالی ۲۰۲۶ نیروی هوایی آمریکا که اخیراً منتشر شده، ایالات متحده قصد دارد ۲۵۳ میلیون دلار برای دو پروژه ... تبدیل پایگاه لیکنهیت انگلیس به مرکز کلیدی برای مأموریت‌های هسته‌ای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, مکزیک

لاوروف:‌ طرح‌های ضدروسی اروپا بسیار نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: طرح‌های ضد روسی که در بروکسل، برلین و البته در پاریس و لندن در حال تدوین است، پیام‌های بسیار نگران‌کننده‌ای را به همراه دارد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه موزامبیک – کشوری که در جنوب ... لاوروف:‌ طرح‌های ضدروسی اروپا بسیار نگران‌کننده است

ادامه

آفریقا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, تانزانیا, تروریسم, جنگ سرد, جهان, رواندا, روسیه, فرانسه, کالینینگراد, کره جنوبی, گزارش, مصر, موزامبیک, نئونازیسم, ناتو

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

بازگشت بمب‌های هسته‌ای آمریکا به بریتانیا پس از ۱۷ سال

برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸، آمریکا چندین بمب هسته‌ای B۶۱-۱۲ را در پایگاه هوایی لکنهیث در بریتانیا مستقر کرده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اسپوتنیک، ایالات متحده آمریکا برای اولین بار در ۱۷ سال گذشته چندین بمب هسته‌ای را در بریتانیا مستقر کرده است. مجله دفاعی بریتانیا نوشت چندین بمب هسته‌ای ... بازگشت بمب‌های هسته‌ای آمریکا به بریتانیا پس از ۱۷ سال

ادامه

آمریکا, استراتژیک, انگلیس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, ناتو

وحشت از جنگ با روسیه به توافق جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها انجامید

مجله “آتلانتیک” در گزارشی عنوان کرد که یک اجماع‌ نظر نادر میان دمکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در حوزه سیاست‌ خارجی آمریکا شکل گرفته و آن اینکه آمریکا به دنبال جنگ با روسیه نیست.

 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در ادامه مطلب این نشریه آمریکایی آمده است: دهه‌ها بود که روسای جمهور آمریکا از هر دو حزب این کشور در برخورد با دشمنان خارجی واشنگتن که به درخواست آنها تن نمی‌دانند، بر گزینه اقدام عملی جدی تاکید می‌کردند.

 

روسای جمهور سابق آمریکا در مورد یکسری چالش‌ها در سیاست خارجی این کشور موضع‌گیری‌هایی داشته اند. برای نمونه در مورد مسئله هسته ای ایران، باراک اوباما رئیس جمهوری سابق در سال ۲۰۱۳ گفته بود که همه گزینه ها روی میز است. این همان جمله‌ای است که جورج بوش پسر کلمه به کلمه در سال ۲۰۰۶ عنوان کرده بود. در مورد مسئله کره شمالی چطور؟ جمله ” همه گزینه‌ها روی میز است” نیز در قبال موضوع کره‌شمالی از زبان دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین در اولین سال حضورش در کاخ سفید بر زبان آمد.

 

این شش کلمه، کُد دیپلماتیکی برای احتمال آغاز جنگ است چه با حمله نظامی چه با استقرار نیروهای زمینی.

 

اما به رغم اینکه بایدن هشدار داده حمله روسیه به اوکراین جهان را تغییر می‌دهد و می‌تواند بزرگترین حمله از زمان جنگ جهانی دوم باشد، به نظر می رسد استفاده از عبارت ” همه گزینه ها روی میز است” توسط بایدن با روسای جمهورهای قبلی فرق دارد.

 

دولت بایدن انتقال محموله‌های سلاح به اوکراین را تشدید کرده و ۸۵۰۰ نیروی آمریکایی نیز آماده استفرار در شرق اروپا هستند. دولت بایدن حتی روسیه را به اعمال تحریم های شدید در صورت حمله به اوکراین تهدید کرده و حتی بایدن هشدار داده در صورت وقوع حمله روسیه به اوکراین، پوتین با پیامدهای جدی روبرو می‌شود.

 

اما جو بایدن هرگونه حمله نظامی را که نیروهای آمریکایی به طور مستقیم در دفاع از اوکراین مبارزه کنند، رد کرده است. رئیس‌جمهوری امریکا اخیرا گفت: ما قصدی برای استقرار نیروهای آمریکایی در اوکراین نداریم.

 

مسئله‌ای که جلب توجه می‌کند، این است که پس از سالها اختلافات سیاسی عمیق در حوزه سیاست خارجی آمریکا و همچنین نقش این کشور در جامعه جهانی، به سختی می شود کسی را در قدرت در آمریکا پیدا کرد که واقعا موضع‌گیری کاملا متفاوتی از سیاسیون این کشور داشته باشد.

 

موضوع حمله احتمالی روسیه به اوکراین باعث شده تا یک نقطه اجماع‌نظر نادری میان دمکرات ها و جمهوری‌خواهان ایجاد شود: اینکه آمریکا برای متوقف کردن پوتین به دنبال جنگ با روسیه نیست.

 

سناتور دمکرات کریس مورفی طی اظهار نظری گفت: مسائلی وجود دارند که باید در موردشان شفاف باشیم. یکی از انها این است ک مردم آمریکا از اعزام صدها نیروی آمریکایی به اوکراین حمایت نمی کنند.

 

سناتور دمکرات جف مرکلی نیز ضمن مخالفت با استقرار دوباره نیروهای آمریکایی در کشور دیگر مشابه سطح استقرار این نیروها در افغانستان یا عراق گفت که تهدید به جنگ با قدرت هسته ای همچون روسیه یک اشتباه بزرگ است.

 

حتی جمهوری خواهان جنگ طلب سنتی آمریکا نیز از جنگ در این راستا صحبت نمی کنند. سناتور جمهور یخواه راب پورتمن در این زمینه گفت: اوکراینی ها خواستار نیروهای آمریکایی برای حضور در اوکراین نیستند.

 

سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام نیز گفت: نه اوکراینی ها و نه هیچ کس دیگری از ما نیروی نظامی نمی‌خواهند.

 

سناتور جمهوریخواه “تاد یانگ” نیز در اظهارت اخیر خود در مورد مسئله اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین گفت که در این راستا گزینه های دیگری برای تنبیه روسیه وجود دارد نه این گزینه.

 

در ادامه این مطلب آتلانتیک آمده است: اوکراین یک عضو ناتو نیست بنابراین واشنگتن ملزم به دفاع از اوکراین در صورت حمله به این کشور نمی‌باشد.

 

جنگ های طولانی و پرهزینه آمریکا در قرن ۲۱( افغانستان و عراق) به طور غیرقابل انکاری موجب کاهش چشمگیر حمایت‌های عمومی از مداخله های نظامی فرامرزی آمریکا شده است.

 

در جدیدترین نظرسنجی در آمریکا درباره گزینه‌ها پس از حمله احتمالی روسیه به اوکراین، فقط ۱۱ درصد اعلام کردند واشگتن باید نیرو به اوکراین اعزام کند تا در کنار نیروهای اوکراینی با روسیه بجنگند. همچنین فقط چهار درصد اعلام کردند در این صورت آمریکا باید به روسیه حمله کند.

 

گزینه های بایدن در قبال روسیه محدود است و این به دلیل قدرت نظامی روسیه، اختلاف نظرها میان متحدان آمریکا در اروپا و مخالفت‌ عمومی در آمریکا با آغاز یک جنگ فرامرزی دیگر می‌باشد.

واشنگتن استقرار هزاران سرباز در شرق اروپا را اعلام کرد/ مسکو این اقدام را ویرانگر و در جهت تنش نظامی خواند

جان کربی، سخنگوی پنتاگون امروز، چهارشنبه اعزام نیروهای آمریکایی به شرق اروپا را اعلام کرد  مسکو استقرار نیروهای آمریکا در اروپا گامی را ویرانگر در جهت تنش نظامی نامید..

ادامه

اروپا, المان, امریکا, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, رومانی, شرق اروپا, لهستان, ناتو

روسیه جنایات آمریکا در عراق و سوریه را به مقامات کی‌یف یادآوری کرد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه از سیاستمداران اوکراینی خواست از سرنوشت عراق، سوریه، لیبی و کشور‌های مورد تهاجم واشنگتن درس عبرت بگیرند.

ادامه

امریکا, اوکراین, ایران, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سودان, سوریه, سومالی, لبنان, لیبی