راهپیمایی هزاران نفری در آتن در اعتراض به حملات اسرائیل در غزه

هزاران نفر از ساکنان آتن، یونان با شعار «غزه می‌ایستد» در یک راهپیمایی، حملات اسرائیل علیه مردم غزه را محکوم کردند. به گزارش ایسنا، در این راهپیمایی که در همبستگی با مردم فلسطین در مواجهه با نسل کشی اسرائیل در پایتخت یونان برگزار شد، مردم بنرهایی در دست داشتند که در حمایت از فلسطین بود. ... راهپیمایی هزاران نفری در آتن در اعتراض به حملات اسرائیل در غزه

ادامه

اسراییل, تروریسم, جنایات جنگی, جنوب اروپا, جهان, حزب کمونیست, خبر, فلسطین, گرسنگی, نسل‌کشی, یونان

کشته شدن یک سرکرده «بوکو حرام» در نیجر

ارتش نیجر از کشته شدن یک سرکرده گروه تروریستی «بوکو حرام» در مرز این کشور با نیجریه خبر داد. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارتش نیجر اعلام کرد که هفته گذشته یک سرکرده بوکو حرام در حوزه دریاچه چاد واقع در مرز نیجر، نیجریه، چاد و کامرون کشته شده است. ... کشته شدن یک سرکرده «بوکو حرام» در نیجر

ادامه

بنین, تروریسم, چاد, خبر, غرب آفریقا, کامرون, نیجر, نیجریه

رئیس جمهوری کلمبیا: آمریکا می‌تواند ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند

رئیس جمهوری کلمبیا هشدار داد که امریکا می‌تواند کشور ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند. به گزارش ایرنا از کلمبیا ریپورتس، گوستاوو پترو رئیس جمهوری کلمبیا گفت که حمله به ونزوئلا بدترین اشتباه خواهد بود. پترو در دیدار با وزرای دولت این کشور، مخالفت خود را با اعزام ۴۵۰۰ نیروی نظامی و سه ... رئیس جمهوری کلمبیا: آمریکا می‌تواند ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, سوریه, کارائیب, کلمبیا, گزارش, ونزوئلا

اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

در پی اعلام استقرار سه ناوشکن آمریکایی در آب‌های نزدیک به ونزوئلا، رئیس جمهور این کشور ضمن تاکید بر دفاع کاراکاس از حق حاکمیت خود، گفت که ۴.۵ میلیون نیروی شبه‌نظامی را برای پوشش کامل خاک ملی فعال می‌کند؛ نیروهایی آماده، فعال و مسلح. به گزارش ایسنا، رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش ... اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای لاتین, السالوادور, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, صلح, طبقه کارگر, کارائیب, کشاورزان, مکزیک, ونزوئلا

تلاش اوکراین برای انفجار پل کریمه خنثی و افراد دخیل در این عملیات، بازداشت شدند

همزمان با حضور رئیس‌جمهوری اوکراین در واشگنتن برای مذاکره با کاخ سفید و دستیابی به توافق صلح، سرویس‌های ویژه این کشور درصدد ایجاد انفجار در پل کریمه بودند که این اقدام توسط سرویس امنیت فدرال روسیه خنثی شد. به گزارش ایرنا از تاس، با گذشت بیش از سه سال از جنگ اوکراین و تلاش های ... تلاش اوکراین برای انفجار پل کریمه خنثی و افراد دخیل در این عملیات، بازداشت شدند

ادامه

آمریکا, اوکراین, بلاروس, تروریسم, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, گرجستان, لهستان

چین به‌ خارج شدن نام جنبش اسلامی ترکستان شرقی از‌ فهرست سازمان‌های تروریستی امریکا واکنش نشان داد

وزارت امور خارجه آمریکا پنجشنبه ۱۵ آبان به وقت محلی در سایت خود اعلام کرد گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» را از فهرست گروه‌های تروریستی خود حذف می‌کند. به دنبال آن، وزارت امور خارجه چین نیز مخالفت خود را با این اقدام ابراز کرد.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین، در پی نفوذ جریان «پان ترکیسم» به شین جیانگ یعنی از آخر قرن ۱۹ تا ابتدای قرن ۲۰، جدایی طلبان در داخل و خارج از کشور نیز آغاز به تشویق ایجاد رژیمی به نام «ترکستان شرقی» و جدایی شین جیانگ از چین کرده‌اند. براثر آن، گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» (ETIM) در سال ۱۹۹۷ توسط حسن محسوم (به اویغوری «ھەسەن مەخسۇم») تاسیس شد. محسوم اصالتا اهل شهر «کاشغر» منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ چین بود.

 

هرچند در سال ۲۰۰۳ حسن محسوم موسس گروهک ETIM توسط ارتش پاکستان به هلاکت رسید اما فعالیت‌های این گروه تروریستی در شین جیانگ ادامه داشته است.

 

این گروهک تروریستی تابحال حملات ترویستی بیشماری در شین جیانگ و دیگر شهرهای چین انجام داده که از میان آنها می توان به حمله به پل «جین شوی» میدان تیان آن من در سال ۲۰۱۳، حمله به ایستگاه راه آهن شهر «کوان مینگ» در سال ۲۰۱۴، انفجار انتحاری در ایستگاه راه آهن جنوب شهر «اورمچی» در ۳۰ آوریل ۲۰۱۴ و حمله به یک معدن زغال سنگ شهر آقسو (آکسو) و کشتار ۱۱ شهروند بیگناه در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد. حملات تروریستی انجام شده توسط این گروهک قربانیان زیادی بر جای گذاشت و مردم شین جیانگ نیز به خاطر آن، مدتی طولانی با هراس و استرس زندگی کردند.

 

بدون شک، گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» یک سازمان تروریستی و افراط‌‌گرا است. برای اینکه اعضا مایل به فدا کردن جان خود باشند، کادرهای گروهک به شستشوی مغزی آنها پرداخته و در این کار حتی دست به زنان و کودکان روی آورده و آنها را برای انجام حملات تروریستی آموزش می‌دهند.

 

گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» عمدتا در شین جیانگ و مناطق مرزی چین با هشت کشور همسایه فعالیت می‌کند و در افغانستان و دیگر کشورهای منطقه پایگاه هایی ایجاد کرده است. این گروهک برای انجام آموزش ها وانجام حملات تروریستی، همکاری با طالبان و القاعده را آغاز کرد. پس از آغاز جنگ داخلی سوریه نیز گروهک فوق با داعش ارتباط برقرار نموده و عناصر خود را به سوریه اعزام کرد. گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» یکی از گروه های تروریستی است که تروریستی بودنش توسط جامعه جهانی شناخته شده است.

 

گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» مدتهاست که در لیست سازمانهای تروریستی سازمان ملل قرار دارد. با توجه به همکاری گروه «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» با طالبان و القاعده، شورای امنیت در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۲ نام این گروهک را به فهرست گروه تروریستی مورد تحریم که مطابق با قطعنامه های ۱۲۶۷ و ۱۳۹۰ ایجاد شده، اضافه کرد.

 

به علاوه، گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» در فهرست سازمان‌های تروریستی بسیاری کشورها نیز قرار گرفته است. مثلا انگلستان در جولای ۲۰۱۶ و ترکیه در آگوست همان سال نام این گروهک را در فهرست های سازمان‌های تروریستی خود قرار دادند.

 

آمریکا که یکی از بنیانگذاران کمیته ۱۲۶۷ برای تحریم طالبان و القاعده بود، نیز یکی از اولین کشورهایی بود که تروریستی بودن گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» را تأیید کرد. دولت «جرج دابلیو بوش» در آگوست ۲۰۰۲ این گروهک را گروه تروریستی معرفی کرده و هرگونه کمک دستگاه‌های دولتی و نهادهای خصوصی آمریکا به آن را منع کرد. این حتی زودتر از اقدام مشابه چین اتفاق افتاد زیرا وزارت امنیت عمومی چین در دسامبر ۲۰۰۳ این گروهک را گروه تروریستی اعلام کرد.

 

اما نکته قابل ذکر این است که رویکرد آمریکا نسبت به گروهک «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» همیشه ثابت نبوده و چندین بار تغییر کرده بود.

 

مثلا در جولای ۲۰۰۴ آمریکا به بهانه «ناتوانی گروه در انجام حملات سازمان یافته» نام این گروهک را از لیست سازمان‌های تروریستی بین‌المللی خود حذف کرد اما در سپتامبر ۲۰۱۶ دوباره نام آن را به این فهرست اضافه نمود. این بار هم که واشنگتن دوباره می‌خواهد این ترفند را تکرار کند، بار دیگر نشان داده که آن برای مقابله با تروریسم سیاست یک بام و هوا را در پیش می‌گیرد و برای رسیدن به مقاصد خاص خود، از این مساله سوء استفاده می‌کند.

 

ترویسم تهدیدی پیشروی همه کشورهای دنیا است و بسیاری کشورها از جمله چین، افغانستان، ایران و آمریکا قربانی این جریان هستند. برای ریشه کنی تروریسم همکاری همه کشورهای دنیا ضروری و این امر نیز به نفع تمام کشورها است. اقدام جدید آمریکا بدون شک بر خلاف این رویکرد کلان بین‌المللی است و این هم قطعی است که واشنگتن به هیچ وجه به هدف خود یعنی سفید نمایی گروهکی تروریستی به بهانه «ناتوانی در انجام حملات سازمان یافته» نخواهد رسید.

آمریکا نام گروه «الحزب الاسلامی الترکستانی» را از فهرست تروریستی خود حذف کرد

آمریکا رسما، روز پنجشنبه، اعلام کرد که نام گروه تروریستی موسوم به «الحزب الاسلامی الترکستانی» که بیشتر اعضای آن را عناصر چینی و بویژه اویغوری تشکیل می‌دهند، از فهرست تروریستی خود حذف کرد.

ادامه

افغانستان, امریکا, تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه

درگیری‌های شدید بین گروه‌های تروریستی وابسته به‌ترکیه در سوریه بیش از ۳۵ کشته و زخمی داشتند

عناصر تروریستی وابسته به ترکیه در شهر رأس العین واقع در استان الحسکه سوریه به جان هم افتادند که در پی این درگیری، ۱۵ غیر نظامی و ۲۰ تروریست کشته و زخمی شدند.

ادامه

ترکیه, تروریسم, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر