در پی اظهارات مقامات آمریکا مبنی بر آغاز فرایند تحویل جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین، وزارت خارجه روسیه آمریکا را سردسته تبهکاران جنگی خطاب کرد.
به گزارش ایسنا، در پی اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر آغاز فرایند تحویل جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین، وزارت خارجه روسیه گفت این امر نشان میدهد واشنگتن سردسته «تبهکاران جنگی» است.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا امروز در اجلاس سران ناتو در واشنگتن گفت: «همین حالا که ما صحبت میکنیم، فرایند انتقال جتهای اف-۱۶ از دانمارک و هلند در حال انجام است و این جتها همین تابستان در آسمان اوکراین پرواز خواهند کرد.»
سران ناتو همچنین اعلام کردند این ائتلاف نظامی در نگهداری، تأمین مهمات و دیگر مسائل مربوط به جنگندههای اف-۱۶ نیز از اوکراین حمایت خواهد کرد، از جمله در آموزش خلبانان جدید.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، روسیه مکرراً نسبت به تداوم حمایتهای تسلیحاتی غرب از اوکراین هشدار داده و گفته است تنها دستاورد این کمکها طولانیشدن جنگ و به تعویق افتادن شکست اوکراین است. مسکو همچنین با اشاره به توانایی این جنگندهها در حمل سلاحهای هستهای، پیشتر گفته بود ارسال اف-۱۶ به اوکراین را پیامی معنادار از سوی سیاستمداران غربی در حوزه هستهای تلقی خواهد کرد.
مولداوی خبر میزبانی از جنگندههای اف-۱۶ برای اوکراین را رد کرد
وزارت امور خارجه مولداوی امروز سهشنبه، از احضار شدن کاردار موقت سفارت این کشور در مسکو به وزارت خارجه روسیه خبر داد و در واکنش به گزارشهایی مبنی بر استقرار جنگندههای اف-۱۶ در خاک مولداوی برای اوکراین، افزود: «این گزارشها نادرست است.»
به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه مولداوی در پیامرسان تلگرام اعلام کرد: «کاردار موقت سفارت جمهوری مولداوی در مسکو امروز به وزارت خارجه روسیه احضار شد. در آنجا به او اطلاع داده شد که بحثها بر سر “گزارشهای رسانهای در مورد قصد مولداوی برای میزبانی از جنگندههای اف-۱۶ برای اوکراین” متمرکز خواهد بود. مولداوی تسلیحات و تجهیزات نظامی از جمله جنگندههای در نظر گرفته شده برای اوکراین را نمیپذیرد و نخواهد پذیرفت.»
این وزارتخانه گزارشهایی در این رابطه و انتشار «اخبار جعلی» از طریق کانالهای تلگرام و رسانههای اجتماعی را رد کرده و افزود که مولداوی یک کشور بیطرف است که متعهد به حفظ این اصل است.
به گزارش اسپوتنیک، قانون اساسی مولداوی شامل یک بند بیطرفی است. با این حال، مولداوی از سال ۱۹۹۴ با ناتو در چارچوب یک طرح مشارکت فردی همکاری میکند. زمانی که حزب اقدام و همبستگی «مایا ساندو» رئیسجمهور مولداوی به قدرت رسید، این کشور مانورهای مکرری را با حضور پرسنل نظامی از ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و رومانی آغاز کرد.
از سوی دیگر رئیس سرویس فدرال همکاری فنی-نظامی روسیه امروز (سهشنبه) گفت، مسکو به کشورهایی که به صورت غیرقانونی تسلیحات روسیه را به کشورهای ثالث از جمله اوکراین میفروشند، اعتراض کرده است.