مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در واکنش به اقدام اخیر دولت آمریکا در قطع بودجه این سازمان بینالمللی، ضمن ابراز تأسف از این اقدام نابهنگام تأکید کرد که همکاریهای بینالمللی زیربنای همه تلاشها برای غلبه بر ویروس کرونا است.
به گزارش تسنیم به نقل از شبکه خبری الجزیره، «تدروس ادهانوم» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه در یک نشست خبری با ابراز تأسف از تصمیم اخیر دولت ترامپ برای قطع کردن بودجه این سازمان بینالمللی اعلام کرد که این تصمیم بر عملکرد سازمان بهداشت جهانی تأثیرگذار خواهد بود، اما این سازمان همچنان برای عمل به وظایف خود تلاش خواهد کرد.
تدروس ادهانوم در این خصوص افزود: «ما اثرات تصمیم آمریکا برای قطع بودجه سازمان بهداشت جهانی را بررسی و برای جبران شکاف بودجه ناشی از این تصمیم تلاش میکنیم.»
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در ادامه خاطرنشان کرد: «همکاریهای بینالمللی پایه و اساس همه تلاشها برای غلبه بر ویروس کرونا است. اکنون زمانی است که ما باید در تلاش برای مبارزه مشترک با ویروس کرونا کنار هم باشیم.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا سه شنبه شب در یک نشست خبری درباره آخرین وضعیت کرونا در ایالات متحده، سازمان بهداشت جهانی را به «سوء مدیریت» در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا متهم کرد و گفت که تامین بودجه این سازمان را متوقف خواهد کرد.
ترامپ همچنین چین را به ارائه اطلاعات نادرست درباره ویروس کرونا متهم کرد و افزود: اگر چین درباره اطلاعات مربوط به انتشار ویروس کرونا به صورت شفاف عمل میکرد، این بیماری میتوانست از همان ابتدا مهار شود.
رئیس جمهور آمریکا همچنین مدعی شد که سازمان جهانی بهداشت، «اطلاعات نادرست چین» درباره این ویروس را منتشر کرده است.
ترامپ هفته گذشته نیز در یک نشست خبری گفته بود که این سازمان از چین جانبداری میکند، در حالی که بودجه واریزی آمریکا به این سازمان، حدود ۱۰ برابر چین است.
واکنش چین به اقدام ترامپ در قطع بودجه کمک به سازمان بهداشت جهانی

وزارت خارجه چین اعلام کرد تصمیم ایالات متحده توانایی سازمان بهداشت جهانی را تضعیف میکند و به همکاریهای بینالمللی در زمینه مبارزه با ویروس کرونا آسیب می رساند.
به گزارش رادیو بینالمللی چین، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد دیروز سه شنبه اعلام کرد، کمک هزینه آمریکا به سازمان بهداشت جهانی را تعلیق خواهد کرد. جائولیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه در نشست خبری وزارت خارجه اظهار داشت: چین به اعلام آمریکا در مورد تعلیق کمک هزینه به سازمان بهداشت جهانی توجه خاصی دارد.
جائولیجیان گفت: به عنوان معتبرترین و حرفه ای ترین نهاد بینالمللی در زمینه امنیت بهداشت جهانی، سازمان بهداشت جهانی در مقابله با بحران بهداشت عمومی جهانی نقش جبران ناپذیری ایفا میکند. به خصوص پس از شیوع بیماری همهگیر کرونا، سازمان بهداشت جهانی تحت رهبریتدروس آدانوم، مدیر کل این سازمان، وظایف خود را با جدیت انجام داده و در پیشبرد همکاریهای بینالمللی در مبارزه با ویروس کرونا نقش هماهنگی کلیدی ایفا کرده است که مورد ستایش گسترده جامعه جهانی قرار گرفته است.
در حال حاضر، وضعیت شیوع ویروس کرونا در جهان جدی شده و در دوره بحرانی قرار میگیرد. این تصمیم ایالات متحده توانایی سازمان بهداشت جهانی را تضعیف میکند و به همکاری های بینالمللی در زمینه مبارزه با ویروس کرونا آسیب میرساند، این بر همه کشورهای جهان، از جمله آمریکا، به ویژه کشورهایی که از توانایی ضعیف برخوردارند، تاثیر خواهد گذاشت. ما از آمریکا میخواهیم به طور جدی وظایف و تعهدات خود را انجام دهد و از رهبری سازمان بهداشت جهانی در اقدامات بین المللی مبارزه با ویروس کرونا حمایت کند.
چین همچون گذشته ازسازمان بهداشت جهانی پشتیبانی میکند تا نقش مهمی در پیشبرد امور بهداشت عمومی جهانی و مقابله جهانی علیه بیماری همه گیر کرونا داشته باشد.
انتقاد شدید آلمان از قطع کمکهای آمریکا به سازمان بهداشت جهانی در دوران کرونا

مقامات بلند پایه آلمانی در اظهار نظرهای مختلفی به تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای قطع کمکهای مالی به سازمان بهداشت جهانی واکنش تندی نشان دادند.
به گزارش هفته نامه “اشپیگل”، “دونالد ترامپ”، رئیس جمهوری آمریکا سازمان بهداشت جهانی را به سوء مدیریت در مبارزه با بحران کرونا متهم کرده و توقف کمکهای مالی به این نهاد بینالمللی را در دستور کار قرار داده است.
به این ترتیب در حالی که اکثر کشورهای دنیا درگیر مبارزه با بیماری همهگیر «کووید-۱۹» هستند رئیسجمهور آمریکا بامداد چهارشنبه اعلام کرد دستور توقف کمکهای آمریکا به سازمان بهداشت جهانی را صادر کرده است.
این تصمیم ترامپ با انتقاد شدیدی از طرف کشورها و نهادهای مختلف روبرو شده است.
دولت آلمان هم بر اهمیت بالای تامین مالی سازمان بهداشت جهانی اشاره کرده و به این ترتیب به صورت غیر مستقیم به ترامپ انتقاد وارد کرد.
“استفان زایبرت”، سخنگوی دولت آلمان در واکنش به این اقدام ترامپ تاکید کرد که این مسئله اهمیت دارد که سازمان بهداشت جهانی به اندازه کافی تامین مالی شود.
“هایکو ماس”، وزیر امور خارجه آلمان هم در پیامی توئیتری تاکید کرد که تقویت سازمان بهداشت جهانی یکی از بهترین سرمایهگذاریها از جمله در راستای بهبود توسعه و توزیع تست ها و واکسن کرونا است.
“گرت مولر”، وزیر توسعه آلمان هم کاهش بودجه سازمان بهداشت جهانی را یک راهکار کاملا غلط دانسته و تاکید کرد که آلمان بودجه خود برای سازمان بهداشت جهانی را افزایش خواهد داد.
وی اظهار داشت که کرونا آخرین بیماری همه گیر نخواهد بود. به گفته وزیر توسعه آلمان متحصصان تا به حال ۴۰ ویروس دیگر را شناسایی کرده اند که میتواند باعث بیماری های همه گیر شود.
“نوربرت روتگن”، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان هم در پیامی توئیتری به قطع بودجه سازمان بهداشت جهانی از طرف آمریکا انتقاد وارد کرد و گفت این بیشترین آسیب را به کشورهایی می رساند که کمترین توانایی برای حفاظت از خود در این شرایط را دارند.
روتگن گفت: قطع بودجه سازمان بهداشت جهانی برای کاهش نفوذ چین در این نهاد بینالمللی غیر سازنده است.
وی پیشنهاد داد که انگلیس و اتحادیه اروپا این کسری بودجه را تقبل کنند. به گفته روتگن این امر هم به دلیل نیازهای موجود در این بحران و هم از نظر سیاست خارجی لازم است.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم اتهام زنی های متقابل را ر این بحران بیفایده دانسته و گفت: این ویروس هیچ حد و مرزی نمیشناسد.