پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد

وزارت دفاع روسیه تائید کرد رئیس‌جمهور این کشور برای مقابله با تهدید‌های غرب دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه گزارش داد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور دستور آغاز آماده‌سازی برای انجام رزمایش‌های نظامی در زمینه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای غیراستراتژیک را صادر کرده ... پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب, مسابقه تسلیحاتی

هشدار روسیه در مورد شروع جنگ هسته‌ای به دلیل تحرکات ناتو

روسیه نسبت به خطر وقوع جنگ بین قدرت‌های هسته‌ای به دلیل استراتژی ناتو هشدار داد. گنادی گاتیلوف، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در ژنو، امروز پنجشنبه تأکید کرد که بزرگترین خطر هسته‌ای که در حال حاضر با استراتژی تشدید تنش از سوی آمریکا و ناتو در بحران اوکراین مرتبط است، می‌تواند منجر به رویارویی ... هشدار روسیه در مورد شروع جنگ هسته‌ای به دلیل تحرکات ناتو

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, انگلس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, روسیه, غرب, فرانسه, مسابقه تسلیحاتی, ناتو

پوتین: آمریکا مسبب افزایش مسابقه تسلیحاتی در جهان است

رییس جمهور روسیه امروز در سخنانی با اعلام تمایل کشورش برای مذاکره مستقیم با ناتو تأکید کرد که آمریکا مسبب افزایش مسابقه تسلیحاتی در جهان است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوریه, شرق اروپا, عراق, مسابقه تسلیحاتی, ناتو

پاسخ پوتین، خبرنگار انگلیسی را از سالن کنفرانس فراری داد

رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ به سئوال گستاخانه خبرنگار بی بی سی که وی را مقصر در وضعیت کنونی روابط روسیه و غرب نامید، با اشاره به اقدامات مخرب آمریکا، گفت: من فقط در برابر روسیه و مردم کشورم مسئولیت دارم.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, مسابقه تسلیحاتی, مصاحبه و گفتگو, ناتو

واکنش صریح بروکسل به‌نامه تهدید‌آمیز آمریکا علیه سیاست دفاعی مستقل اروپا

مقامات اتحادیه اروپا انتقادات واشنگتن از سیاست‌های دفاعی مستقل اروپا را شدیدا رد کردند.

 

به نقل از نشریه “فوکوس” آلمان، آمریکا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بازنگری در طرح‌های خود برای تشکیل یک اتحادیه دفاعی اروپایی را درخواست کرده و در غیر این صورت این اتحادیه را تهدید به اقدامات سخت از طرف واشنگتن کرده است.

 

نمایندگان وزارت دفاع و وزارت امور خارجه آمریکا در نامه‌ای تهدید آمیز به “فدریکا موگرینی”، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به این مسئله انتقاد وارد کرده و تصریح کردند که قواعد و طرح های فعلی اتحادیه اروپا در زمینه دفاعی و تسلیحاتی، مشارکت شرکت‌های آمریکایی در پروژه‌های تسلیحاتی اروپا را به شدت دشوار و یا غیر ممکن می‌کند.

 

در این نامه آمده است که آمریکا هم در مقابل می‌تواند قواعد شخصی خود برای دسترسی شرکت‌های اروپایی به بازار تسلیحات آمریکا را تشدید کند در صورتی که اتحادیه اروپا برنامه‌های خود در این راستا را تغییر ندهد. این اقدام آمریکا مطمئنا توسط شرکای اروپایی و متحدان ما مورد استقبال قرار نخواهد گرفت. در این نامه آمده است که همچنین این طرح اتحادیه اروپا می‌تواند به مناسبات تا به حال سازنده بین ناتو و اتحادیه آسیب برساند.

 

در این نامه چهار صفحه‌ای به دو پروژه مرکزی اتحادیه اروپا یعنی توافق برای همکاری بیشتر در زمینه دفاعی و صندوق توسعه میلیاردی پروژه های تسلیحاتی اتحادیه اروپا انتقاد وارد شده است.

 

نویسندگان این نامه ضمن انتقاد به طرح این قراردادهای اروپایی اعلام کردند که اتحادیه اروپا به تنهایی طرح‌های صنایع دفاعی و تسلیحاتی خود را اجرا کرده و بدین ترتیب همگرایی صنایع دفاعی و تسلیحاتی دوسوی اقیانوس اطلس (ترانس آتلانتیک) با سه دهه سابقه، را در چارچوب ناتو و همچنین همکاری نظامی آمریکا و اروپا را تهدید می‌کند. به این ترتیب اتحادیه اروپا همکاری‌های شراکتی با آمریکا را به خطر می‌اندازد.

 

اتحادیه اروپا در سال های اخیر دو پروژه مهم برای تقویت صنعت تسلیحات اتحادیه اروپا را در دستور کار قرار داده است. از یک طرف می‌خواهد سیستم های تسلیحاتی را خود و به صورت مستقل از آمریکا توسعه و تولید کند. برای توسعه دقیق این سیستم اتحادیه اروپا حدود ۱۳ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در صندوق دفاع اروپا را در مد نظر قرار داده است.

 

پنتاگون تهدید کرده که اگر اتحادیه اروپا به تنهایی برای اجرای طرح‌های دفاعی و تسلیحاتی اقدام و از مشارکت با کشورهای ثالث و بخصوص آمریکا خودداری کند، آمریکا در روابط تجاری و سیاسی با اتحادیه مقابله به مثل خواهد کرد.

 

دنبال کردن رویکرد مستقل در سیاست دفاعی مسئله‌ای است که بخصوص آلمان و فرانسه بر آن تاکید دارند.

 

فون در لاین ، وزیر دفاع آلمان در آستانه برگزاری نشست وزرای اروپایی در واکنش به این نامه اظهار داشت که ما اروپاییان آنچه را که سال‌های طولانی دوستان آمریکایی ما درخواست کرده‌اند را انجام می‌دهیم. وظیفه ما در حال حاضر اعتماد سازی در این باره است که ناتو از این تلاش‌ها در راستای ایجاد اتحادیه دفاعی اروپایی سود می‌برد. وی بازنگری مجدد درباره این قراردادها را در علاقه اروپا ندانست.

 

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست امروز وزرای دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل این انتقادها از طرف آمریکا را شدیدا رد کرده و تاکید کرد که اتحادیه اروپا برای شرکت‌های اروپایی باز است و باقی می‌ماند. به گفته وی این مسئله هیچ دلیلی برای نگرانی ندارد.

 

موگرینی همچنین بر این مسئله تاکید کرد که بازار تسلیحات و تدارکات اروپا در حال حاضر برای شرکت‌های آمریکایی بازتر از بازار تدارکات آمریکا برای اروپا است.

 

نمایندگان بلند پایه اروپایی در نشست خود در بروکسل این مسئله را آشکار کردند که در قواعد مربوط به مشارکت در پروژه صندوق دفاعی اتحادیه اروپا دیگر هیچ تغییری نمی‌تواند شکل گیرد. امکان بهبود تنها در قواعد مربوط به پروژه موسوم به Pesco وجود دارد.

 

بخصوص فرانسه بر این مسئله تاکید دارد که کشورهای ثالث تنها تحت شرایط بسیار سخت می‌توانند در پروژه‌های نظامی جدید اتحادیه اروپا مشارکت کنند.

 

این گونه طرح‌ها در اتحادیه اروپا بخصوص بعد از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا شکل گرفت چرا که به اعتقاد بسیاری از کشورهای اروپایی سیاست‌های ترامپ ضرورت غیر وابستگی اروپا به آمریکا را بیشتر می‌کند.

تسنیم

با فروش اس ۴۰۰ روسیه به ترکیه صنعت نظامی آمریکا ضربه بزرگی می‌خورد

اگر روسیه موفق به فروش سامانه اس ۴۰۰ خود به ترکیه شود، صنعت نظامی آمریکا بزرگترین ضربه را خواهد خورد و متحمل زیان هنگفتی می‌شود.

ادامه

الجزایر, امریکا, بحرین, برزیل, ترکیه, جهان, چین, روسیه, عربستان سعودی, قطر, کلمبیا, مصر, مقاله, هندوستان, ونزوئلا, یونان