نشریه والاستریت ژورنال گزارش داد که اروپاییها قصد دارند در صورتی که ایران گسترش فعالیتهای هستهای خود را محدود کند، از ارجاع اختلاف هستهای به شورای امنیت خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، این نشریه پنجشنبه شب به نقل از دیپلماتهای اروپایی نوشت: در صورتی که ایران روند کاهش تعهدات هستهای خود در برجام را که در پنج گام انجام شده، محدود کند، اروپاییها پرونده هستهای را به شورای امنیت ارجاع نخواهند داد.
به نوشته «لورنس نورمن» خبرنگار ارشد این نشریه، اروپاییها از ایران خواستهاند که گامهای کاهش تعهدات برجامی را متوقف کند، اما در صورتی که ایران گسترش فعالیت هستهای خود را محدود کند، آنها به مذاکره ادامه خواهند داد.
براساس این گزارش، اروپاییها اکنون آماده تمدید مهلت ۶۰ روزه برای مذاکرات مربوط به مکانیسم حل اختلاف هستند و مقامهای اروپایی در انتظار نشست کمیسیون مشترک برجام هستند که احتمالا اواسط تا اواخر ماه فوریه (بهمن ) برگزار خواهد شد.
تاریخ برگزاری این نشست در صورتی که در بازه گفته شده باشد، بسیار فراتر از مهلت ۱۵ روزه است که در برجام برای آن تعیین شده است.
سه کشور اروپایی عضو برجام انگلیس، آلمان و فرانسه روز سهشنبه ۲۴ دی با صدور بیانیهای اعلام کرد که مکانیسم حل اختلاف در این توافق بینالمللی را فعال کردهاند.
وزیران خارجه سه کشور اروپایی در این بیانه مدعی شدند که این اقدام را با حسن نیت انجام دادهاند و هدف آنها حفظ برجام و امید به پیدا کردن راه حلی رو به جلو برای خروج از بن بست به وجود آمده از طریق گفت وگوهای دیپلماتیک هستند.
در این بیانیه تاکید شده که انگلیس، فرانسه و آلمان به سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران ملحق نشده و امیدوارند که ایران به اجرای کامل تعهداتش در برجام بازگردد.
آلمان: توافق هستهای «ناقص» با ایران بهتر از نداشتن هیچ توافقی است

به گزارش یورونیوز؛ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز پنجشنبه در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس، اعلام کرد که قدرتهای بزرگ جهان تا زمانی که به توافق بهتری دست نیافتهاند، باید نواقص توافق هستهای با ایران را نادیده بگیرند.
او ضمن هشدار به افرادی که موضوع کنار گذاشتن زودهنگام این توافق را مطرح میکنند، گفت که کنار گذاشتن یک معاملۀ «ناقص» آنهم وقتی که چیز بهتری جایگزین آن نشود، کار اشتباهی است.
خانم مرکل همچنین با اشاره به تحولاتی که در لیبی در جریان است، گفت که اروپا به دنبال جلوگیری از تشدید درگیریها در لیبی است. زیرا به گفتۀ او هر نوع افزایش تنش در این کشور واقع در شمال آفریقا، باعث روانه شدن موج جدیدی از مهاجران به سمت اروپا میشود؛ چیزی که پیش از این در دوران جنگ داخلی سوریه نیز دیده شد.
خانم مرکل همچنین به بحران پناهندگان در سال ۲۰۱۵ میلادی اشاره کرد و گفت اگرچه آلمان در آن دوران با عدم پذیرش پناهندگان کار اشتباهی انجام داده، اما اشتباهی که پیش از آن مرتکب شده این بود که به شرایط داخلی سوریه که باعث تشدید تنشها و درنهایت ایجاد بحران مهاجرت شده، توجه کافی نکرده است.
شرکت کنندگان در نشست داووس که امسال طی روزهای ۲۱ تا ۲۴ ژانویه برگزار میشود، در کنار بحث درباره مهمترین چالشهای جهانی از جمله تغییرات آب و هوایی، موضوعات منطقهای از جمله تنشهای ایران و آمریکا در منطقه خلیج فارس و تحولات لیبی را نیز در کانون گفتگوهای خود قرار دادند.