جبهه مردمی برای آزادی فلسطین: رژیم اشغالگر خواسته‌های مقاومت را بپذیرد، مذاکرات پیش برود

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین تاکید کرد اگر رژیم اشغالگر خواسته‌های عادلانه مقاومت را نپذیرد هیچ‌گونه پیشرفتی در مذاکرات حاصل نمی‌شود. به گزارش ایسنا، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین بر وضوح خواسته‌های مقاومت که شامل توقف کامل جنگ، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر از غزه، یک معامله تبادل جدی و بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان است، تاکید کرد. ... جبهه مردمی برای آزادی فلسطین: رژیم اشغالگر خواسته‌های مقاومت را بپذیرد، مذاکرات پیش برود

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فلسطین

تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های اسرائیل+ فیلم

دانشجویان دانشگاه هاوانای کوبا تجمعی اعتراضی را علیه جنایت‌های اسرائیل برگزار کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، دانشگاه‌های جهان یکی پس از دیگری شاهد خیزش دانشجویان بیدار علیه جنایت‌های اسرائیل در حق فلسطینیان به ویژه در نوار غزه است. منابع خبری گزارش دادند که این بار دانشگاه هاوانا شاهد تجمع اعتراضی ضدصهیونیستی ... تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های اسرائیل+ فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, دانشجویی, صهیونیسم, فرانسه, فلسطین, کانادا, کوبا

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: حمله به کاروان کمک‌های اردن نفرت‌انگیر است

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه اسرائیل باید شرایط ارسال ایمن کمک‌های بشردوستانه به غزه را فراهم کند، افزود: این نفرت‌انگیز است که افرادی که چیزی کم ندارند، مانع رسیدن غذا به نیازمندان شوند. به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از آناتولی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حملات غیرقانونی شهرک‌نشینان ... مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: حمله به کاروان کمک‌های اردن نفرت‌انگیر است

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, اشغالگری, بیانیه, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, گرسنگی

نیویورک تایمز از طرح نتانیاهو برای اداره غزه پرده برداشت

نیویورک تایمز در گزارشی از طرح جدیدی که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر اسرائیل در حال بررسی آن برای اداره غزه پس از جنگ است، پرده برداشت. به گزارش بامداد شنبه ایرنا، در گزارش نیویورک تایمز آمده است: مقام‌های دفتر نخست‌وزیر اسرائیل طرحی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، نتانیاهو به دنبال آن است تا ... نیویورک تایمز از طرح نتانیاهو برای اداره غزه پرده برداشت

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, امارات, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صلح, صهیونیسم, عربستان سعودی, فلسطین, گزارش, مصر

دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

وزارت خارجه فلسطین از تصمیم ترینیداد و توباگو برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد. وزارت خارجه فلسطین در بیانیه‌ای ضمن استقبال از تصمیم ترینیداد و توباگو برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اعلام کرد که این اقدام با قوانین بین‌المللی مطابقت دارد و به تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل کمک ... دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, ترینیداد و توباگو, جهان, خبر, صلح, فلسطین

وال‌استریت ژورنال: مقتدی صدر حاضر به دیدار اسماعیل قاآنی نشد

مدیر دفتر مقتدی صدر به وال‌استریت گفت که ایران نمی‌تواند صدر را کنترل کند.

 

به گزارش العربیه فارسی؛ در حالی که جنگ قدرت در عراق به ماه یازدهم خود نزدیک می‌شود، آگاهان سیاسی می‌گویند تنها یک نقطه مشترک جناح‌های شیعه رقیب در عراق را با هم متحد می‌کند و آن این است که هیچ یک نمی‌خواهند کسی آنها را به دیده متحد رژیم ایران تلقی کند. این تغییر بنیادین نشان‌دهنده افول نقش تهران در عرصه سیاسی و داخلی عراق است که زمانی حرف اول را در بغداد می‌زد.

 

روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» در گزارشی نوشت، مقتدی صدر رهبر جریان صدری‌ها در عراق از ملاقات با اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی سپاه قدس سپاه پاسداران که اخیرا به عراق سفر کرده بود، خودداری کرد.

 

به نوشته این روزنامه به نقل از منابع مختلف عراقی، «قاآنی فردی ضعیف است که قادر به حل و فصل اختلافات سیاسی بین جناح‌های شیعی رقیب در بغداد نیست.»

 

نزدیک به دو دهه یعنی پس از تهاجم آمریکا به عراق که به سرنگونی رژیم صدام حسین منجر شد، ایران با ایجاد شبکه‌هایی از شبه‌نظامیان در عراق و حمایت مالی و تسلیحاتی از آنها روابط قوی با همسایه خود ایجاد کرده و نفوذ خود را در این کشور گسترش داده و به تشکیل دولت‌هایی با اکثریت شیعه برای محافظت از منافع خود و مخالفت با آمریکا کمک کرد.

 

اما تسلط تهران از سال ۲۰۱۸ و قیام مردم عراق علیه فساد کم‌کم متلاشی و در حال محو شدن است. اغلب جناح‌های شیعی عراقی که به شدت از هم جدا شد‌ه‌اند، با هم متفق هستند که از ایران باید فاصله بگیرند، و این رویکرد نشانه‌ای از تضعیف نفوذ ایران و افول تسلط آن بر بغداد است.

 

جریان صدری‌ها به رهبری مقتدی صدر که یکی از مهمترین جریان‌های شیعی در عراق است، بیش از چهار هفته است که کنترل محوطه پارلمان در منطقه سبز بغداد را به دست گرفته است این جریان اگر چه در ظاهر مذهبی و شیعه است اما بر عربیت عراق و جلوگیری از نفوذ خارجی بویژه ایران بر عراق تاکید دارد.

 

این درحالی است که طرف مقابل جریان صدری‌ها که تحت سلطه ایران است، به دنبال تشکیل دولت آینده عراق به رهبری نوری مالکی، نخست وزیر سابق است. مقتدی صدر نه تنها مخالف سرسخت نوری المالکی شخص مورد حمایت ایران است بلکه او را منشاء همه فساد در عراق می‌داند.

 

فهد الجبوری، یکی از مقامات ارشد جریان «الحکمه» که بخشی از چارچوب هماهنگی است، می‌گوید: «ایران به ما برخی توصیه‌ها را می‌کند، اما ما به همه توصیه‌های تهران گوش نمی‌دهیم».

 

او گفت مقتدی صدر نیز از همراهی با ایرانی‌ها خودداری کرده است.

 

ابراهیم الجابری مسئول دفتر مقتدی صدر در بغداد به وال‌استریت گفته است: «ایران هرگز نمی‌تواند مقتدی صدر را کنترل کند».

 

بر اساس گزارش این روزنامه، عدم تمایل گروه‌های عراقی به ارتباط با ایران باعث نگرانی شدید در داخل تهران شده است.

 

تظاهرکنندگان عراقی در تجمع‌ها بویژه پس از قیام اکتبر ۲۰۱۸ تاکنون شعارهای ضد رژیم ایران و درخواست طرد آن از عراق سر دادند. بسیاری از عراقی‌ها تهران را به دلیل توانمندسازی شبه‌نظامیان علیه دولت عراق سرزنش می‌کنند.

 

عراقی‎ها جناح‌های مسلح سیاسی شیعه وابسته به ایران را حامیان وضع موجود عراق و عوامل اصلی فاسد و آشفتگی این کشور می‌دانند.

 

در این میان شبه‌نظامیان وابسته به ایران با تشدید بحران سیاسی در بغداد، احتمال سوق دادن کشور به درگیری و اقدامات خشونت‌آمیز را افزایش داده‌اند.

 

درگیری‌های مسلحانه احتمالی بین جریان‌های شیعه مسلح در عراق می‌تواند یکی از بدترین نتایج منفی برای تهران باشد. تحلیلگران می‌گویند که هرگونه تلاش آشکار ایران برای روی آوردن یا حمایت از مخالفان صدر می‌تواند شعله رویارویی در عراق را برافروخته کند.

 

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران در یکی از معدود اظهارات علنی تهران درباره مشکلات عراق گفت: «با نگرانی تحولات عراق را از نزدیک دنبال می‌کنیم و سعی می‌کنیم دیدگاه‌های مختلف جریان‌های عراقی را به یکدیگر نزدیک کنیم».

 

اما تهران در پشت پرده فعال است و به گفته یکی از اعضای ارشد شبه‌نظامیان عراقی، اسماعیل قاآنی اوایل ماه جاری برای مذاکره یا جریان‌های سیاسی شیعی با هدف پایان دادن به بن‌بست وارد عراق شد.

 

قاآنی هیچ اظهارنظری علنی در این باره نکرد و همچنین نمایندگان شیعیانی که با آنها ملاقات کرد، علناً درباره این دیدارها چیزی نگفتند.

 

ابراهیم الجابری، دستیار مقتدی صدر گفت، صدر که در گذشته با قاآنی ملاقات کرده بود اکنون از ملاقات او خودداری کرد.

 

سفر قاآنی نشان داد که نقش ایران از زمان مرگ قاسم سلیمانی تاکنون تا چه میزان تغییر کرده است. قاآنی در حل و فصل اختلافات داخلی شیعیان موفقیت چشمگیری نداشته است.

 

الجبوری گفته است که تفاوت زیادی میان قاآنی و سلیمانی است.

مصر با تحویل ۴ جنگنده سوخو از روسیه آمریکا را غافلگیر کرد

یک مقام بلندپایه مصری که خواست نامش فاش نشود، گفت که قاهره ۴ فروند جنگنده سوخو از روسیه تحویل گرفته است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, مصر

مصادره منازل اطراف پایگاه “العمر” سوریه توسط نظامیان آمریکایی

منابع محلی سوری یکشنبه شب گزارش دادند که نظامیان تروریست آمریکایی به همراه شبه‌نظامیان کُرد طرفداران آنها، منازل شهروندان سوری در شرق سوریه را مصادره کرده‌اند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تجاوز نظامی, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, شرق آسیا

تحلیل‌گر مصری: کشورهای آفریقایی چین را شریکی قابل اعتماد می‌دانند

یک تحلیل گر سیاسی مصری با اعلام اینکه کشورهای آفریقایی، چین را شریکی قابل اعتماد می‌دانند، گفت ابتکار یک کمربند و یک جاده، نیرو محرکه ای برای همکاری بین چین و کشورهای آفریقایی است، زیرا به توسعه آفریقا کمک می‌کند.

ادامه

افریقا, تحلیل, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, غرب, فقرزدایی, مصر