کودتای آمریکایی-انگلیسی ۲۸ مرداد، اوضاع بحرانی کشور، تهدید جنگ و مداخلهٔ خارجی، و ضرورت تجربه‌اندوزی از این فاجعهٔ تاریخی!

۷۲ سال پیش، با همکاری عملیِ “امپریالیسم” و “ارتجاعِ داخلی” در رنگ‌ها و نیرنگ‌های مختلف آن و اجرای کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ سازمان دهی و اجرا شد و بدین ترتیب راهِ تحول موزون و دموکراتیک جامعهٔ ایران با خون و اسلحه مسدود گردید. رویداد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲(۱۹۵۳) در بُرههٔ زمانی تاریخی‌ای در دنیا ... کودتای آمریکایی-انگلیسی ۲۸ مرداد، اوضاع بحرانی کشور، تهدید جنگ و مداخلهٔ خارجی، و ضرورت تجربه‌اندوزی از این فاجعهٔ تاریخی!

ادامه

آزادی, آمریکا, ارتجاع, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, تحریم, خزب توده ایران, دستمزد, دیدگاه, غارتگری, کارگران, کودتا, کودکان

بالاخره فشارها اتحادیه اروپا را به حرکت برای اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی واداشت

منابع اسرائیلی گزارش دادند که اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای تولیدشده اسرائیلی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره قطر، شبکه ۱۴ اسرائیل اعلام کرد که اتحادیه اروپا گفت‌وگوهایی را برای تصویب اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی که در کرانه باختری تولید می‌شوند؛ آغاز کرده است. ... بالاخره فشارها اتحادیه اروپا را به حرکت برای اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی واداشت

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, سیاسی, فلسطین

افزایش اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور

وزیر امور خارجه چین ضمن «موفق و نتیجه‌بخش» توصیف کردن اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، از افزایش شمار اعضای این سازمان به ۲۷ کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، وزیر امور خارجه چین از افزایش اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور خبر داد. «وانگ یی» طی سخنانی در نشست ... افزایش اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, تروریسم, جهان, جهان چند قطبی, چین, خبر, شانگ‌های, همبستگی

روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای ... روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب, کره شمالی, گزارش

اقتصاد سبز بریکس؛ تجربه چین، روسیه و هند در حفاظت از محیط زیست

اعضای بریکس در سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های گسترده زیست‌محیطی و اختصاص منابع مالی کلان، مسیر حرکت به سوی اقتصاد سبز را هموار کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از تی‌وی بریکس، حفاظت از محیط زیست و بهره‌برداری درست از منابع طبیعی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی بشریت در دنیای امروز به شمار می‌رود؛ ... اقتصاد سبز بریکس؛ تجربه چین، روسیه و هند در حفاظت از محیط زیست

ادامه

اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, گزارش, محیط زیست, هندوستان

“هندلزبلات” : اتحادیه اروپا در صدد تقویت یورو برای مقابله با دلار آمریکاست

یک روزنامه آلمانی با توجه به اینکه ترامپ از دلار به عنوان سلاحی در جنگ های تجاری خود استفاده می کند از تصمیمات اتحادیه اروپا برای تقویت یورو به منظور مقابله با این سلاح آمریکایی خبر داد.

 

روزنامه “هندلزبلات” آلمان در مطلبی از تصمیمات اتحادیه اروپا برای تقویت ارز مشترک اروپایی نوشته و تصریح کرد: از آنجایی که آمریکا دلار را به عنوان سلاح به کار می برد اتحادیه اروپا می خواهد یورو را تقویت کند.

 

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اختلافات دو سوی آتلانتیک بر سر مسائل تجاری بخصوص درباره توافق هسته ای با ایران نوشت: این اختلافات همچنان ادامه دارد و این مسئله بخصوص درباره مناقشات بر سر مناسبات تجاری با ایران است. آمریکا می خواهد ایران را از بازارهای بین المللی حذف کند و در این راستا بر ارز دلار به عنوان یک سلاح برای مبارزه تاکید دارد. در این میان اروپاییان با یک مکانیسم ویژه می خواهند با این مسئله مقابله کنند و حداقل بخشی ازمناسبات تجاری با ایران را بدون اینکه این شریک تجاری با سیستم مالی آمریکا ارتباطی داشته باشد اداره کنند.

 

در ادامه این مطلب آمده است: یکپارچگی مالی با آمریکا پاشنه آشیل اتحادیه اروپا است و به این ترتیب سیاست تحریم آمریکا یک واکنش متقابل را در اروپا ایجاد کرده است. اروپا برای استقلال مالی خود مبارزه می کند. “یان کلود یونکر”، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم اخیرا درخواست کرده است که ما باید یورو را تقویت کنیم.

 

در برلین نیز حزب سوسیال دموکرات این مسئله را کشف کرده و از دولت آلمان می خواهد که اقدامات خود در این راستا را تقویت کند.

 

“نیلز اشمیدت”، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان درخواست کرده است که ما باید یورو را به عنوان یک ارز تجاری تقویت کنیم. مکانیسم ویژه برای مناسبات تجاری با تهران می تواند تنها آغاز این راه باشد. یک گام بعدی در این راستا این است که ما تجارت مواد خام را به صورت قدرتمندانه تر با ارز یورو انجام دهیم. این مسئله مهم است که یورو را در نظام پولی جهانی تقویت کنیم.

 

با وجود اینکه آمریکا تنها ۲۰ درصد از رفاه جهانی را تولید می کند، اما بیش از نیمی از همه مناسبات تجاری با دلار انجام می شود. این قدرت، پایه و اساس قدرت تحریم آمریکا است. همچنین واردات مواد خام به اروپا هم با دلار انجام می شود. تامین کنندگان اصلی نفت دنیا کشورهای روسیه، نروژ، عراق و قزاقستان هستند.

 

به گفته اشمیدت همه این ها کشورهایی هستند که ما لزوما مجبور نیستیم با دلار با آن ها معامله کنیم و ما باید با آن ها درباره تغییر این مبادلات با یورو صحبت کنیم.

 

از محافل دولتی آلمان هم به گوش می رسد که در واقع هیچ دلیلی وجود ندارد که اروپاییان مبادلات تجاری خود را با دلار انجام دهند. بنا بر اطلاعات محافل دولتی آلمان در حال حاضر بخصوص مذاکراتی با فرانسه و انگلیس در این باره در حال انجام است که ببینیم چگونه می توانیم وابستگی ها به آمریکا در زمینه کانال های پرداختی و مالی را کاهش دهیم. در ابتدا بخصوص مسئله تجارت با ایران مطرح است و بعد از آن درباره استراتژی های بلند مدت و میان مدت برای تقویت یورو بحث می شود.

 

اینکه دلار در سطح جهانی به عنوان یک ارز تجاری و اوراق بهادار استفاده می شود به آمریکا امتیازی فوق العاده ای می دهد. دولت های ایالات متحده همیشه به این مسئله آگاه بودند که از این امتیاز ویژه یک مسئولیت ویژه برای ثبات بازارهای مالی متوجه آن ها می شود. در حالی که دولت های آمریکا از این ابزار برای توسعه تحریم های اقتصادی خود علیه دیگر کشورها استفاده می کردند اما در بسیاری موارد آن ها از این مسئله ابا داشتند که تحریم های تجاری یکجانبه ای را تصویب کنند. البته تحت ریاست جمهوری ترامپ آمریکا این موضع محتاطانه خود را کنار گذاشته است.

 

ایران می تواند شروع راه باشد. کنگره در حال حاضر تحریم های جدیدعلیه روسیه را آماده می کند. اقتصاد آلمان به شدت از این تحریم ها آسیب می بیند. بخصوص آمریکایی ها مخالف پروژه انتقال گاز نورد استریم ۲ هستند.

 

در بخش پایانی این مطلب آمده است: البته عملا این مسئله غیر ممکن است که در کوتاه مدت یورو را به ارز رهبر تبدیل کنیم. بحران یورو آثاری را بر جا گذاشته است. علاوه بر این دلار فرصت های سرمایه گذاری بسیار امن تری را به دولت ها ارائه می دهد.

 

به گفته اشمیدت زمان آن فرا رسیده که تکانی به این تابو بدهیم. اگر ما بخواهیم یورو را تقویت کنیم باید همچنین بحث های جدیدی را درباره اوراق قرضه یورو به جریان بیاندازیم و این بحث ها نه در راستای حل بحران یورو بلکه به عنوان ایفای نقش در تقویت استقلال مالی اروپا انجام می شود.

تسنیم

سخنان ترامپ و روحانی در سازمان ملل، تنش‌ها را کاهش نداد

روزنامه قانون، ۴ مهرماه، سخنان دونالد ترامپ در سازمان ملل را نقل کرد که گفت: “سران ایران از آشوب‌ها (در منطقه) حمایت می‌کنند و به حقوق کشورها احترام نمی‌گذارند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحریم, سیاسی

«فلاکت مطلق» نتیجه‌ شوک چهارم ارزی/داروینیسم اجتماعی ستون‌های جامعه را فرو می‌ریزد

اقتصاددانان بازهم زنگ هشدار را به صدا درآورند؛ این‌بار ۵۰ نفر از آنها «ملت شریف ایران» و روسای سه قوه را خطاب قرار دادند تا ضمن هشدار به «سران» به مردم بگویند که شرایط از آنچه که تصور می‌کنید خطرناک‌تر و وهم انگیزتر است

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, کارگری

وندی شرمن؛ خروج از پیمان مودت تا یک سال آینده کارساز نیست

«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا و سرتیم مذاکره‌کنندگان هسته‌ای آمریکا با ایران درباره اظهارات مایک پومپئو وزیر خارجه کنونی آمریکا و تصمیم دولت برای خروج از پیمان مودت با ایران پس از رای روز چهارشنبه دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه به نفع ایران با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفت‌وگو کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, فلسطین