اورآسیا ریویو: ترامپ در صدد مقابله با نفوذ روسیه و چین در گرینلند است

نشریه «اورآسیا ریویو» در تحلیلی نوشت که به دلیل افزایش حضور روسیه و چین در قطب شمال، گرینلند برای آمریکا اهمیت بیشتری پیدا کرده و «دونالد ترامپ» هم برای مقابله با این دو کشور به این سرزمین قطبی چشم دوخته است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این تحلیل عنوان داشت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب ... اورآسیا ریویو: ترامپ در صدد مقابله با نفوذ روسیه و چین در گرینلند است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, دانمارک, روسیه, گرینلند

ایران و روسیه، معاهده مشترک جامع راهبردی امضا کردند + فیلم

مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه بعدازظهر جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند. به گزارش خبرنگار ایرنا و بنا بر اعلام قبلی منابع رسمی و دیپلماتیک، این معاهده با یک مقدمه و ۴۷ بند در سفر رسمی رئیس‌جمهوری اسلامی ... ایران و روسیه، معاهده مشترک جامع راهبردی امضا کردند + فیلم

ادامه

اقتصادی, ایران, تروریسم, جهان, روسیه, گزارش

انتخابات آلمان در بحبوحهٔ بحران سرمایه‌داری

با نزدیک شدن موعد انتخابات فدرال در ماه فوریه ۲۰۲۵ / بهمن- اسفندماه ۱۴۰۳ در آلمان، تحلیلگر ترقی‌خواه نیک رایت به بررسی نیروهای طبقاتی‌ای که سیاست‌های حزب‌های اصلی در آلمان را شکل می‌دهند می‌پردازد و برای پیشرفتی قابل توجه برای نیروهای چپ امیدی چندان در آن نمی‌بیند. ائتلاف سه‌‌گانه حزب های با گرایش‌های طبقاتی به‌رهبری ... انتخابات آلمان در بحبوحهٔ بحران سرمایه‌داری

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایدئولوژی, پناهجویی, جهان, خاورمیانه, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, کمونیسم, نئولیبرالیسم, ناتو, همبستگی

ستون‌های نظم پساجنگ جهانی در حال فروپاشی است

بسیاری از کشورهای جهان از قدرت اقتصادی و اهمیت سیاسی رو به رشد خود استفاده کرده و خواستار اصلاح نظم جهانی شکل‌گرفته بعد از جنگ جهانی دوم شده‌اند. خبرگزاری تسنیم- جنگ جهانی دوم ۸۰ سال پیش (در سال ۱۹۴۵) به پایان رسید. این جنگ شش سال، از ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ به طول انجامید، اگرچه برخی ... ستون‌های نظم پساجنگ جهانی در حال فروپاشی است

ادامه

آسیا, آفریقا, آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, بانک جهانی, برزیل, جنبش غیر متعهدها, جهان, جهان چند قطبی, چین, حقوق بشر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, صلح, صندوق بین‌المللی پول, فرانسه, کمونیسم, ناتو, هندوستان

شی جین پینگ با دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت وگو کرد

شی جین پینگ دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و رئیس جمهوری این کشور بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۵ ژانویه، با «تو لام» دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت و گوی تلفنی انجام داد. شی جین پینگ در این گفت و گو تاکید کرد که دو طرف باید ضمن تعمیق و ... شی جین پینگ با دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت وگو کرد

ادامه

اقتصادی, جنوب شرق آسیا, جهان, جوانان, چین, خبر, سوسیالیسم, شرق آسیا, کمونیسم

“هندلزبلات” : اتحادیه اروپا در صدد تقویت یورو برای مقابله با دلار آمریکاست

یک روزنامه آلمانی با توجه به اینکه ترامپ از دلار به عنوان سلاحی در جنگ های تجاری خود استفاده می کند از تصمیمات اتحادیه اروپا برای تقویت یورو به منظور مقابله با این سلاح آمریکایی خبر داد.

 

روزنامه “هندلزبلات” آلمان در مطلبی از تصمیمات اتحادیه اروپا برای تقویت ارز مشترک اروپایی نوشته و تصریح کرد: از آنجایی که آمریکا دلار را به عنوان سلاح به کار می برد اتحادیه اروپا می خواهد یورو را تقویت کند.

 

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اختلافات دو سوی آتلانتیک بر سر مسائل تجاری بخصوص درباره توافق هسته ای با ایران نوشت: این اختلافات همچنان ادامه دارد و این مسئله بخصوص درباره مناقشات بر سر مناسبات تجاری با ایران است. آمریکا می خواهد ایران را از بازارهای بین المللی حذف کند و در این راستا بر ارز دلار به عنوان یک سلاح برای مبارزه تاکید دارد. در این میان اروپاییان با یک مکانیسم ویژه می خواهند با این مسئله مقابله کنند و حداقل بخشی ازمناسبات تجاری با ایران را بدون اینکه این شریک تجاری با سیستم مالی آمریکا ارتباطی داشته باشد اداره کنند.

 

در ادامه این مطلب آمده است: یکپارچگی مالی با آمریکا پاشنه آشیل اتحادیه اروپا است و به این ترتیب سیاست تحریم آمریکا یک واکنش متقابل را در اروپا ایجاد کرده است. اروپا برای استقلال مالی خود مبارزه می کند. “یان کلود یونکر”، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم اخیرا درخواست کرده است که ما باید یورو را تقویت کنیم.

 

در برلین نیز حزب سوسیال دموکرات این مسئله را کشف کرده و از دولت آلمان می خواهد که اقدامات خود در این راستا را تقویت کند.

 

“نیلز اشمیدت”، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان درخواست کرده است که ما باید یورو را به عنوان یک ارز تجاری تقویت کنیم. مکانیسم ویژه برای مناسبات تجاری با تهران می تواند تنها آغاز این راه باشد. یک گام بعدی در این راستا این است که ما تجارت مواد خام را به صورت قدرتمندانه تر با ارز یورو انجام دهیم. این مسئله مهم است که یورو را در نظام پولی جهانی تقویت کنیم.

 

با وجود اینکه آمریکا تنها ۲۰ درصد از رفاه جهانی را تولید می کند، اما بیش از نیمی از همه مناسبات تجاری با دلار انجام می شود. این قدرت، پایه و اساس قدرت تحریم آمریکا است. همچنین واردات مواد خام به اروپا هم با دلار انجام می شود. تامین کنندگان اصلی نفت دنیا کشورهای روسیه، نروژ، عراق و قزاقستان هستند.

 

به گفته اشمیدت همه این ها کشورهایی هستند که ما لزوما مجبور نیستیم با دلار با آن ها معامله کنیم و ما باید با آن ها درباره تغییر این مبادلات با یورو صحبت کنیم.

 

از محافل دولتی آلمان هم به گوش می رسد که در واقع هیچ دلیلی وجود ندارد که اروپاییان مبادلات تجاری خود را با دلار انجام دهند. بنا بر اطلاعات محافل دولتی آلمان در حال حاضر بخصوص مذاکراتی با فرانسه و انگلیس در این باره در حال انجام است که ببینیم چگونه می توانیم وابستگی ها به آمریکا در زمینه کانال های پرداختی و مالی را کاهش دهیم. در ابتدا بخصوص مسئله تجارت با ایران مطرح است و بعد از آن درباره استراتژی های بلند مدت و میان مدت برای تقویت یورو بحث می شود.

 

اینکه دلار در سطح جهانی به عنوان یک ارز تجاری و اوراق بهادار استفاده می شود به آمریکا امتیازی فوق العاده ای می دهد. دولت های ایالات متحده همیشه به این مسئله آگاه بودند که از این امتیاز ویژه یک مسئولیت ویژه برای ثبات بازارهای مالی متوجه آن ها می شود. در حالی که دولت های آمریکا از این ابزار برای توسعه تحریم های اقتصادی خود علیه دیگر کشورها استفاده می کردند اما در بسیاری موارد آن ها از این مسئله ابا داشتند که تحریم های تجاری یکجانبه ای را تصویب کنند. البته تحت ریاست جمهوری ترامپ آمریکا این موضع محتاطانه خود را کنار گذاشته است.

 

ایران می تواند شروع راه باشد. کنگره در حال حاضر تحریم های جدیدعلیه روسیه را آماده می کند. اقتصاد آلمان به شدت از این تحریم ها آسیب می بیند. بخصوص آمریکایی ها مخالف پروژه انتقال گاز نورد استریم ۲ هستند.

 

در بخش پایانی این مطلب آمده است: البته عملا این مسئله غیر ممکن است که در کوتاه مدت یورو را به ارز رهبر تبدیل کنیم. بحران یورو آثاری را بر جا گذاشته است. علاوه بر این دلار فرصت های سرمایه گذاری بسیار امن تری را به دولت ها ارائه می دهد.

 

به گفته اشمیدت زمان آن فرا رسیده که تکانی به این تابو بدهیم. اگر ما بخواهیم یورو را تقویت کنیم باید همچنین بحث های جدیدی را درباره اوراق قرضه یورو به جریان بیاندازیم و این بحث ها نه در راستای حل بحران یورو بلکه به عنوان ایفای نقش در تقویت استقلال مالی اروپا انجام می شود.

تسنیم

سخنان ترامپ و روحانی در سازمان ملل، تنش‌ها را کاهش نداد

روزنامه قانون، ۴ مهرماه، سخنان دونالد ترامپ در سازمان ملل را نقل کرد که گفت: “سران ایران از آشوب‌ها (در منطقه) حمایت می‌کنند و به حقوق کشورها احترام نمی‌گذارند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحریم, سیاسی

«فلاکت مطلق» نتیجه‌ شوک چهارم ارزی/داروینیسم اجتماعی ستون‌های جامعه را فرو می‌ریزد

اقتصاددانان بازهم زنگ هشدار را به صدا درآورند؛ این‌بار ۵۰ نفر از آنها «ملت شریف ایران» و روسای سه قوه را خطاب قرار دادند تا ضمن هشدار به «سران» به مردم بگویند که شرایط از آنچه که تصور می‌کنید خطرناک‌تر و وهم انگیزتر است

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, کارگری

وندی شرمن؛ خروج از پیمان مودت تا یک سال آینده کارساز نیست

«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه پیشین آمریکا و سرتیم مذاکره‌کنندگان هسته‌ای آمریکا با ایران درباره اظهارات مایک پومپئو وزیر خارجه کنونی آمریکا و تصمیم دولت برای خروج از پیمان مودت با ایران پس از رای روز چهارشنبه دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه به نفع ایران با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» گفت‌وگو کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, فلسطین