همسر محمد حبیبی میگوید؛ او یک فعال صنفی دغدغهمند است و در تمام مدت فعالیتش جز برای احقاق حقوق صنفی معلمان کاری انجام نداده است که امروز با این شیوه خشونتآمیز در مقابل چشم شاگردانش دستبند میخورد و بازداشت میشود.
بازداشت محمد حبیبی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران ، روز گذشته در حالی در شبکههای اجتماعی سروصدا کرد که خبرها از ضرب و شتم این فعال صنفی معلمان در حین بازداشت حکایت دارد. این درحالیست که به گفته خدیجه پاک ضمیر همسر محمد حبیبی؛ دلیل بازداشت این فعال صنفی همچنان نامعلوم است.
خدیجه پاکضمیر فعال صنفی معلمان و همسر محمد حبیبی در گفتگو با جامعه نو در خصوص شیوه بازداشت همسرش میگوید: روز گذشته حوالی ساعت ۱۲:۳۰ ظهر نیروهای امنیتی با مراجعه به مدرسه محل تدریس آقای حبیبی قصد بازداشت او را داشتند و وقتی با مقاومت ایشان مواجه میشوند جلوی چشم دانش آموزان با استفاده از اسپری فلفل ایشان را سوار ماشین میکنند تا برای تفتیش منزل همراه مأمورین به خانه بیاید.
پاکضمیر ادامه میدهد: به دلیل اینکه من در مدرسه حضور داشتم، آقای حبیبی تأکید میکند که باید فرد سومی هم در حین تفتیش منزل حضورداشته باشد و به همین خاطر از ورود مأمورین به منزل ممانعت کردند. همین مسئله مجدداً منجر به درگیری میشود و ایشان مورد ضرب و شتم قرار میگیرند.بالا رفتن سروصداها باعث مشکوک شدن همسایهها میشود و حتی آنها نیز به پلیس ۱۱۰ زنگ میزنند تا در این مورد اطلاع دهند.
این فعال صنفی اضافه میکند: وقتی به منزل رسیدم با فضای بههمریختهی داخل خانه مواجه شدم و صورت و چشمهای پفکرده محمد حبیبی. مأمورین میگفتند ما به این دلیل اقدام به ضرب و شتم کردیم که ایشان مقاومت کرده است و تلویحاً وقوع درگیریها را تائید کردند. روند بازجویی و تفتیش خانه سه چهارساعتی طول کشید و سپس ایشان را همراه خود بردند.
همسر این فعال صنفی با اشاره به این نکته که دلیل بازداشت آقای حبیبی عنوان نشده است و ما نمیدانیم که ایشان به چه اتهامی بازداشتشدهاند و در حال حاضر در چه شرایطی به سر میبرند، میگوید؛ مأمورین حکمی را به او نشان دادهاند که دستگاه بازداشت کننده را قرارگاه ثارالله معرفی میکرد.ضمن اینکه هنوز به ما اعلامنشده که ایشان در کجا نگهداری میشوند.
پاکضمیر میگوید جدا از مسئله بازداشت آنچه او را بسیار ناراحت کرده شیوه برخورد مأمورین با این فعال صنفی معلمان است. او میگوید: برخورد غیرانسانی و خشونتآمیز با این معلم بهگونهای بود که انگار یک دزد و جانی گرفتهاند. در مقابل دانشآموزانش به او دستبند زدهاند و او را مورد ضرب وشتم قرار داده اند. این شیوه برخورد، در شان یک معلم نیست.
پاکضمیر با اشاره به برخوردهای صورت گرفته با فعالین صنفی در سالهای اخیر میگوید: متأسفانه در سالهای گذشته عملاً هیچ تغییری در شیوه برخورد با فعالان صنفی به وجود نیامده است و متاسفانه آموزش و پرورش نیز در این زمینه هیچ اقدامی انجام نداده است. مساله تنها محمد حبیبی نیست، در حال حاضر معلمان دیگری مثل اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی و دیگران در زندان به سر میبرند و وزیر آموزشوپرورش باید پیگیر وضعیت معلمانی که با چنین مسائلی درگیر میشوند، باشد.
به گفته این فعال صنفی، بازداشت و احضار فعالان صنفی در سالهای اخیر نشان میدهد، عملکرد آموزشوپرورش در سالهای اخیر بهگونهای بوده است که نتوانسته حقوق صنفی معلمان را تضمین کند. پاکضمیر میگوید: اگر عملکرد قوی بود قطعاً امروز یک دستگاه امنیتی به خودش اجازه نمیداد با فعالان صنفی معلمان چنین رفتارهای خشونتآمیزی را انجام دهد.
محمد حبیبی عضو هیات مدیره و از اعضای فعال کانون صنفی معلمان تهران است که در سالهای اخیر در جهت اهداف صنفی و دغدغه های فرهنگیان فعالیت کرده است. در پی بازداشت این فعال صنفی، کانون صنفی معلمان استان تهران در بیانیه ای ، ضمن اعتراض شدید نسبت به دستگیری همراه با ضرب و شتم محمد حبیبی عضو موثر هیأت مدیره، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط او و پایان بخشیدن به سیاست سرکوب فعالان و نهادهای مدنی توسط تمامی ارگان ها شد.
کلمه