اجلاس سران کشورهای مستقل مشترکالمنافع با حضور رؤسای جمهور روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان روز سهشنبه در مسکو برگزار شد، نشستی که در آن ولادیمیر پوتین رئیس دولت با یادآوری خاطرات پیروزیهای مشترک این کشورها از ضرورت تقویت مبادلات با ارزهای ملی سخن گفت. به گزارش ایرنا از کرملین، ... تأکید بر مبادلات با ارزهای ملی در نشست سران ۹ کشور مشترکالمنافع در مسکو
گرامی باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب رهاییبخش و ملیِ مشروطه، راهگشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران!
بیش ازیکصد سال پیش، جامعه فئودالی ایران با یک تحرک انقلابی خود را در بزرگراه پیشرفت و تمدن جهانی قرار داد و مردم ما با مبارزهای خستگیناپذیر سکوت اجتماعی، واپسماندگی، و استبداد کهن را شکست دادند. خصلتها و تحولات اجتماعی در دورههای مختلف انقلاب مشروطیت انقلاب مشروطیت در ایران، یکی ازبزرگترین جنبشهای خلقی تاریخ معاصر ... گرامی باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب رهاییبخش و ملیِ مشروطه، راهگشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران!
شی جینپینگ: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است
رئیس جمهور چین امروز در یادداشتی پیش از حضور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای اعلام کرد: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین امروز سه شنبه اعلام کرد که پکن با «سلطه گرایی، سیاست زور و تقابل بلوک(ها)» ... شی جینپینگ: تغییرات تاریخی در جهان در حال وقوع است
تدریس محافظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان افغانی توسط مختصصان چینی
یک کلاس در فضای باز در راستای ترویج حفاظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان مدارس ابتدایی افغانستان یکشنبه در استان بامیان در مرکز افغانستان برگزار شد. به گزارش رادیو بینالمللی چین: کلاس یادشده توسط یک تیم شش نفره متشکل از باستان شناسان چینی و کارشناسان میراث فرهنگی به همراه کارشناسان و مقامات افغانستانی در ... تدریس محافظت از میراث فرهنگی برای دانش آموزان افغانی توسط مختصصان چینی
اندیشه و آرمانهای جنبش دوم بهمن همچنان زندهاند!
از دوم بهمنماه سال ۱۳۲۴، روزی که رفیق زندهیاد “قاضی محمد”، پیشوای محبوب خلق کُرد و حزب دمکرات کردستان، در اجتماع باشکوه هزاران تن از مردم مهاباد و شهرها و روستاهای اطراف در میدان “چوارچرا” (چهار چراغ) این شهر، تأسیس حکومت خودمختار کُردستان را اعلام کرد هفتادوهشت سال میگذرد. حکومت ملی و دمکراتیک کُردستان، دستاورد ... اندیشه و آرمانهای جنبش دوم بهمن همچنان زندهاند!
هلند غنائم دوران استعمار را به کشورهای مبدا بازمیگرداند
دولت هلند شیوهنامه جدیدی اتخاذ کرده که به موجب آن غنائم دوران استعمار و آنچه که برای کشورهای مستعمره اهمیت فرهنگی خاصی دارند را بدون قید و شرط به این کشورها بازمیگرداند.
به گزارش ایرنا از روزنامه هنر چاپ لندن، دولت هلند توصیههای شورای فرهنگ این کشور در خصوص به رسمیت شناختن و جبران بیعدالتی ناشی از غارت میراث فرهنگی سرزمینهای مستعمره را سرلوحه کار خود قرار داده و طرحی جدید برای بازگرداندن غنائم دوران استعمار به کشورهای مبدا تصویب کرد.
این شورا سال گذشته میلادی توصیه کرده بود موزهها علاوه بر ادعاها در خصوص بازگرداندن غنائم، درخواستها برای تحویل عتیقهجاتی که برای کشور مبدا اهمیت فرهنگی، تاریخی یا مذهبی دارند را نیز در نظر بگیرند.
اینگرید ون انگلسوشون وزیر آموزش، فرهنگ و علوم هلند با اشاره به تصویب این طرح گفت: باید در مورد مجموعههای متعلق به دوران استعمار حساسیت به خرج دهیم. در کلکسیون دولتی هلند جایی برای میراث فرهنگی دزدی وجود ندارد.
مصوباتی که این وزارتخانه مقدمات اجرایشان را فراهم میکند عبارتند از: تشکیل یک کمیته ارزیابی مستقل برای رسیدگی به ادعاها و بررسی گزارشهای منتشر شده درباره مبدا واقعی قطعههای میراثی، انجام پروژههای تحقیقاتی در مورد مجموعههای متعلق به دوران استعمار با همکاری اندونزی، سورینام و مستعمرات هلند در کارائیب، اتخاذ سیاستی برای بازگشت بیقید و شرط اشیای غارت شده از مستعمرات هلند و تعهد به سنجش منافع طرفین در مورد آیتمهایی که از مستعمرات دیگر کشورها به غارت رفتهاند یا آیتمهایی که برای کشورهای مبدا اهمیت فرهنگی خاصی دارند، صرفنظر از آن که دزدی بودن آنها ثابت شده باشد یا نه.
هلند از آغاز قرن هفدهم در آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی و جنوبی مستعمراتی داشت و در برخی مناطق بیش از چهار قرن به حضورش ادامه داد، روزگاری که شورای فرهنگ هلند از آن با عنوان دوران بهرهکشی، خشونت، نژادپرستی و ظلم یاد میکند. موزه ملی فرهنگهای جهانی هلند به عنوان یکی از اولین موزههای اروپا که ساختارها و شیوههایی را برای بازگرداندن غنائم دوران استعمار ایجاد کرد، تخمین می زند حدود ۴۰ درصد از ۴۵۰ هزار شیء این موزه از کشورهای مستعمره به غنیمت گرفته شده باشند.
به گزارش ایرنا، چندی پیش شورای فرهنگ هلند در گزارشی با اشاره به موج غارت میراث فرهنگی در دوران استعمار، به بیعدالتی تاریخی هلند در حق سرزمینهای مستعمره اذعان کرد و خواستار جبران آن شد. از میان اشیایی که این شورا در گزارش خود به آنها اشاره کرده میتوان از یک الماس ۷۰ قیراطی متعلق به پادشاه بانجارماسین (Banjarmasin) نام برد که در اواخر قرن نوزدهم میلادی پس از فتح سرزمینش، که امروزه بخشی از کشور اندونزی است، به دست نیروهای استعمارگر هلندی افتاد. این الماس در موزه ملی آمستردام به نمایش گذاشته شده است.
گونسالوز-هو کانگ یو (Gonçalves-Ho Kang You) نویسنده گزارش شورای فرهنگ هلند بدون نام بردن از انگلیس گفت ایجاد یک کمیته مستقل برای اجرای چنین سیستمی میتواند الهامبخش سایر کشورهایی باشد که با درخواستها برای بازگرداندن آثار هنری به غنیمت گرفته شده در دوره استعمار روبرو هستند.
به گفته وی، برگرداندن آثار تاریخی به کشورهایی که محق آن هستند، لزوما مانعی برای نمایش این آثار در موزههای اروپایی نیست زیرا گزینه قرض گرفتن وجود دارد.
این روزها بحث بازگرداندن عتیقهجات به غنیمت گرفته شده در دوره استعمار به کشورهای مبدا، داغ است. کشور انگلیس با درخواستها برای بازگرداندن عتیقهجات به غنیمت گرفته شده در دوره استعمارگری خود روبهروست که از جمله مهمترین آنها میتوان به مرمرنماهای الگین به یونان و برنزهای بنین به نیجریه اشاره کرد. در موزههای بلژیک و اتریش نیز دهها هزار شی عتیقه متعلق به آفریقا وجود دارد.
ستارههایی که فراموش شدند
سالها پیش از اینکه چهرههای نامداری مانند عزتالله انتظامی، مرتضی احمدی، جمشید مشایخی و … در تئاترهای لالهزار بدرخشند، هنرمندان دیگری از نسلهای قبلتر چراغ این خیابان را روشن نگه داشتهاند، هنرمندانی که حالا بعد از گذر سالیان، گرد فراموشی بر نام و آوازهشان نشسته است.
سبقت سینمای چین از آمریکا
سال گذشته درآمد صنعت فیلمسازی و سینماها در چین از هالیوود پیشی گرفت و پیشبینی میشود از این پس چینیها جایگاه نخست را در دست خود نگه دارند.
جنجالیترین تغییرات کتابهای درسی
از حذف شعر شاعرانی چون «نیما»، «اخوان» و «سایه»، تصویر دختران از روی جلد و عکس مقبره کوروش گرفته تا تغییر داستان نادر ابراهیمی و «قصههای مجید» و نیز حذف نام مولانا از جمله تغییراتی هستند که پای کتابهای درسی را به عرصه جنجال کشاندهاند.
زبان چینی در نظام آموزشی ۷۰ کشور تدریس میشود
معاون وزیر آموزش و پرورش چین گفت که زبان چینی در سیستمهای آموزش ملی بیش از ۷۰ کشور جهان گنجانده شده و در حال تدریس است.