رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

هشدار گاردین درباره تداوم افزایش قیمت جهانی مواد غذایی و انرژی تا دو سال آینده

نشریه انگلیسی گاردین می‌گوید بحران انرژی و غذا بزرگ‌ترین خطراتی هستند که اقتصاد جهانی را تا احتمالا دو سال آینده تهدید می‌کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ گزارشی که پیشاپیش برای مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس تهیه شده، هشدار می‌دهد که افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی ممکن است تا دو سال آینده ادامه داشته باشد و به تلاش‌های جهانی برای مبارزه با فقر و بحران تغییرات اقلیمی لطمه بزند.

به گزارش گاردین، گزارش سالانه خطرات جهانی که با انجام نظرسنجی از بیش از هزار و ۲۰۰ کارشناس، سیاستمدار و تاجر تهیه شده، نشان می‌دهد بحران هزینه‌های زندگی ناشی از همه‌گیری کرونا و جنگ اوکراین در صدر فهرست نگرانی‌های امسال قرار دارد.

این گزارش با به صدا درآوردن زنگ خطر در آستانه گردهمایی سالانه رهبران جهان در تفرجگاه کوهستانی داووس سوئیس، اعلام کرد که بحران عرضه انرژی و غذا احتمالاً تا دو سال آینده به عنوان بزرگترین خطر برای اقتصاد جهانی ادامه خواهد داشت. گفته می‌شود این بحران می‌تواند همکاری بین کشور‌ها برای مقابله با مشکلات بلندمدت از جمله بحران آب و هوا، حفاظت از تنوع زیستی و تلاش‌ها برای کاهش فقر را تضعیف کند. این گزارش همچنین تاکید می‌کند زمان لازم برای تغییر اوضاع بحران‌های بلند مدت در حال اتمام است.

خطرات غالب در دو سال آینده شامل رکود، افزایش بدهی، ادامه بحران هزینه‌های زندگی، قطبی شدن جوامع به خاطر انتشار اخبار جعلی و وقفه در اقدام سریع برای کنترل تغییرات اقلیمی خواهد بود.

در این گزارش آمده است: قبل از اینکه خطرات به نقطه اوج برسند، اقدامی هماهنگ و جمعی لازم است. تا زمانی که جهان به طور مؤثرتری در زمینه کاهش تغییرات اقلیمی اقدام نکند، طی ۱۰ سال آینده گرمایش جهانی ادامه پیدا کرده و منجر به فروپاشی اکولوژیکی خواهد شد.

امسال تورم در بسیاری از کشور‌های جهان به طور ناگهانی افزایش یافت. اکنون، انتظار می‌رود یک سوم اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۳ دچار رکود شود که منعکس کننده اثرات جنگ، تورم بالا و افزایش وام برای خانوارها، مشاغل و دولت‌ها است.

سعدیه زاهدی، مدیر عامل مجمع جهانی اقتصاد می‌گوید: چشم انداز خطرات کوتاه مدت تحت سلطه مواردی مثل انرژی، غذا، بدهی و بلایا است. آن‌هایی که در حال حاضر در هر جامعه‌ای آسیب پذیر هستند، رنج می‌برند. در مواجهه با بحران‌های متعدد، تعداد افراد آسیب‌پذیر به سرعت در حال گسترش است. چه در کشور‌های ثروتمند و چه در کشور‌های فقیر.

کارشناس فرانسوی: آمریکا در معرض از دست دادن تسلط اقتصادی خود بر دنیا است

یک کارشناس فرانسوی معتقد است که آمریکا ممکن است به دلیل شرکت در مناقشه اوکراین تسلط اقتصادی خود بر دنیا را از دست بدهد. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، امانوئل تاد مورخ و انسان‌شناس فرانسوی در مصاحبه با نشریه فیگارو گفت که مطمئن است که ایالات متحده در مرحله‌ای از ... کارشناس فرانسوی: آمریکا در معرض از دست دادن تسلط اقتصادی خود بر دنیا است

ادامه

آمریکا, اروپا, استعمار, اقتصادی, اوکراین, ایدئولوژیک, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, غرب, مقاله

پکن: آمریکا و ژاپن برای تنش‌زایی در منطقه بهانه می‌آورند

امضای توافقنامه‌های همکاری نظامی بین آمریکا و ژاپن، و معرفی چین به‌عنوان بزرگترین چالش راهبردی دو کشور، با واکنش تند پکن همراه شد. بهگزارش خبرگزاری فارس؛ «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (جمعه) طی نشست خبری گفت: «ما به شدت با بیانیه واشنگتن و توکیو درباره اینکه چین بزرگترین چالش راهبردی آنها در منطقه ... پکن: آمریکا و ژاپن برای تنش‌زایی در منطقه بهانه می‌آورند

ادامه

آمریکا, انگلستان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, سازمان بهداشت جهانی, شرق آسیا, هنگ کنگ

نگاهی به‌ خصوصی‌سازی در میهن‌مان: انباشتِ سرمایه از راه سلبِ مالکیت و خصوصی‌سازی!

“ژرف‌ترین، همه‌جانبه‌ترین، و موشکافانه‌ترین کاربرد تئوری مارکس و دلیل درستی آن آموزش اقتصادی اوست.“- لنین در جهان امروز لزوم توجه به فرایندهای انباشت سرمایه از راه سلب مالکیت از اهمیت برخوردار است. فرایندهای انباشت سرمایه در دوران کنونی بی‌شمارند. دیوید هاروی در کتاب جدیدش به‌نام “تاریخچه ضد سرمایه‌داری” به‌این موضوع و فرایندهای انباشت سرمایه از ... نگاهی به‌ خصوصی‌سازی در میهن‌مان: انباشتِ سرمایه از راه سلبِ مالکیت و خصوصی‌سازی!

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دیدگاه, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, مارکسیسم

آیا ظهور چین منجر به پایان جهانی‌شدن خواهد شد؟

نشریه نشنال‌اینترست در گزارشی با اشاره به روند و رویکرد اقتصادی دولت چین تأکید می‌کند انگاره جهانی‌شدن روبه‌‎افول است و در این روند چین می‌تواند نقش کاتالیزور داشته باشد. به گزارش مهر به نقل از نشنال اینترست، «اسکات فریدمن» عضو موسسه کراچ در دانشگاه پردو اخیراً مقاله‌ای با عنوان «آیا ظهور چین منجر به پایان ... آیا ظهور چین منجر به پایان جهانی‌شدن خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, دیدگاه, غرب, گزارش