تاریخ نگاران بر این باورند نزدیک به ۲۰۰ هزار زن در طول استعمار ژاپن بر منطقه و جنگ جهانی دوم به عنوان زنان آسایشگر و بردگان جنسی، قربانی نظامی گری ژاپن شده اند.
‘مون جائه این’ رییس جمهور کره جنوبی امروز به ژاپن هشدار داد نمی تواند مساله بردگان جنسی در دوران جنگ را خاتمه یافته بداند.
به گزارش یونهاپ از کره جنوبی، وی این اظهارات را روز پنجشنبه در سخنرانی خود به مناسبت روز اول مارس ۱۹۱۹ که در آن دهها هزار کره ای در اعتراضاتی خواستار استقلال کشورشان و خروج از استعمار ژاپن شدند، عنوان کرد.
رییس جمهور کره جنوبی تصریح کرد که به رغم قرارداد طرفین در سال ۲۰۱۵ میلادی موضوع زنان آسایشگر که بردگان نظامیان ژاپنی بوده اند، تمام نشده است.
ژاپن اما تاکید می ورزد که دو سال قبل هم از کره جنوبی بابت این مساله عذرخواهی کرده و هم حاضر به پرداخت ۹ میلیون دلار غرامت شده است.
رییس جمهور و دولت کره جنوبی خواستار آن شده اند که ژاپن دوران گذشته را عبرت آینده قرار داده و اشتباهات را اصلاح کرده و از اصرار بر حق مالکیت بر جزایر مورد منازعه دوکدو نیز دست بردارد.
پارلمان کره جنوبی با تصویب لایحه ای رسما اعلام کرده است از این پس روز ۱۴ اوت روز گرامیداشت زنان آسایشگر است که در طول تجاوزات جنگی ژاپن به کره متحمل رنج های زیادی شدند.
این مساله سال هاست باعث اختلافات اساسی، سیاسی و فرهنگی بین ژاپن و کره جنوبی شده است و کره می گوید توکیو در باره رسیدگی به وضعیت این زنان و پرداخت غرامت و عذرخواهی رسمی کوتاهی کرده است.
پارلمان در لایحه خود آورده است که از این پس با نامگذاری این روز، مردم به یاد خواهند داشت زنانی که به عنوان بردگان جنسی در طول استعمار ژاپن بر کره در جنگ جهانی دوم متحمل رنج های زیادی شدند فراموش نخواهند شد.
این لایحه می افزاید نمایندگان مجلس کره جنوبی این روز ویژه را در نظر گرفته اند تا همه بدانند این زنان قربانیان تجاوزات نظامی و حملات خشونت بار ژاپن در جنگ جهانی دوم هستند.
تاریخ نگاران بر این باورند نزدیک به ۲۰۰ هزار زن در طول استعمار ژاپن بر منطقه و جنگ جهانی دوم به عنوان زنان آسایشگر و بردگان جنسی، قربانی نظامی گری ژاپن شده اند.
روز ۱۴ اوت ۱۹۹۱ برای نخستین بار ‘کیم هاک سون’ کره ای به عنوان یکی از این زنان قربانی شهادت عمومی داد و این واقعه را به عنوان حرکت ضد بشری قلمداد نمود و اکنون فقط نزدیک به ۳۰ نفر از این زنان آسایشگر در کره جنوبی در قید حیات هستند.
دولت کره جنوبی با تصویب این لایحه از این پس موظف خواهد شد تا به این زنان و قربانیان این تجاوزات نظامی توجه بیشتری کرده و دیدگاه های آن را مورد توجه قرار داده و از حقوق آنها در برابر ژاپن حراست کند.
ایرنا