کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: از فردا چهارشنبه به وقت محلی، تعرفه ها ۱۰۴ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین به خاک ایالات متحده آمریکا اعمال می شود. به گزارش ایرنا، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است ۸۴ درصد تعرفه ... کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, جنگ تجاری, جهان, خبر, شرق آسیا

رسانه‌های اسرائیل سفر نتانیاهو به واشنگتن را ناامیدکننده خواندند

رسانه‌های عبری سفر نخست‌وزیر اسرائیل به واشنگتن را ناامیدکننده خواندند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «تایمز اسرائیل» نوشت: سفر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر به کاخ سفید ناامیدکننده بود زیرا ترامپ از مذاکره با ایران خبر داد. همچنین روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به نقل از منابع سیاسی گزارش داد: اسرائیل از قبل از توافق ترامپ و ایرانی‌ها ... رسانه‌های اسرائیل سفر نتانیاهو به واشنگتن را ناامیدکننده خواندند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, جهان, خاورمیانه, گزارش

فنلاند خواستار نقشه‌ راه خروج نیروهای آمریکایی از اروپا شد

وزیر دفاع فنلاند گفت، کشورهای اروپایی عضو ناتو باید از آمریکا بخواهند که یک نقشه راه شفاف و واضح ارائه کند که نشان می‌دهد خروج نیروهای آمریکایی از قاره سبز چطور کار می‌کند. به گزارش ایسنا، «آنتی هاکانن» وزیر دفاع فنلاند در یک مصاحبه با رسانه پالتیکو و در پی نشست غیر رسمی وزرای دفاع ... فنلاند خواستار نقشه‌ راه خروج نیروهای آمریکایی از اروپا شد

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, بلژیک, تحلیل, جهان, چین, روسیه, فنلاند, ناتو, هندو پاسیفیک

مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

هشدار اروپا به‌ آمریکا درباره آثار زیان‌بار تحریم‌های ایران برای دلار

دیپلمات‌های اروپایی روز دوشنبه هشدار داده‌اند تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران ممکن است کشورهای دیگر را وادار به ایجاد سامانه‌های بدیل بانکی و تضعیف آنچه «سلطه دیرینه دلار» خوانده شده کند.

 

روزنامه واشنگتن‌اگزماینر با گزارش این خبر نوشت این مسئله در شرایطی مطرح شده که دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در تدارک تحریم‌هایی برای خارج کردن ایران از نظام بانکی بین‌المللی است.

 

با نزدیک شدن موعد آغاز تحریم‌های نفتی علیه ایران نگاه‌ها متوجه ارتباط ایران با سامانه موسوم به «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین‌بانکی» (مشهور به «سوئیفت») شده است. این سامانه که توسط نمایندگانی از ۱۰ اقتصاد بزرگ دنیا هدایت می‌شود ارتباطات مالی میان بانک‌های سراسر دنیا را تسهیل می‌کند.

 

به‌نوشته واشنگتن‌اگزماینر، ایالات متحده کنترل این نهاد را به‌عهده ندارد، اما می‌تواند از نظام مالی آمریکا به‌عنوان اهرم فشار بر آن استفاده و اعضای هیئت مدیره سوئیفت را تهدید کند در صورت کمک به ایران اجازه همکاری با نظام مالی آمریکا را نخواهد داشت.

 

اما این اقدام احتمالی، پرسش‌هایی را درباره نحوه واکنش دنیا به‌پیش می‌کشد. یک دیپلمات غربی گفت چنین اقدامی برای تسریع گفت‌وگوها درباره ضرورت راه‌اندازی سامانه‌های بدیل، بدون وابستگی به دلار آمریکا و سیاست‌گذاری‌های این کشور، کافی خواهد بود.

 

این دیپلمات به واشنگتن‌اگزماینر گفت: «در حال حاضر، تحریم‌ها به‌دلیل سلطه مالی آمریکا و ارز ذخیره بودن دلار در دنیا مؤثر هستند اما وادار کردن ایران به خروج از سوئیفت می‌تواند چین یا روسیه را به راه‌اندازی سوئیفت خودشان ترغیب کند که این موضوع به‌نفع هیچ‌کدام از ما نیست».

 

یک دیپلمات اروپایی گفت: «آنچه درباره سوئیفت جریان دارد می‌تواند برای روسیه یا چین هم اتفاق بیفتد. بعد برای کل نظام مالی چه اتفاقی خواهد افتاد؟».

 

واشنگتن‌اگزماینر نوشته علی‌رغم این تهدیدها بسیاری از سیاستمداران تندرو و ایران‌ستیز در آمریکا مشتاق به قطع ارتباط ایران با سوئیفت هستند.

 

پیتر روسکام، نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی می‌گوید: «تحریم‌های سوئیفت برای گزنده بودن تحریم‌های جدید علیه ایران ضروری هستند. بدون تحریم‌های سوئیفت ایران کار ایران برای ایستادگی در برابر تحریم‌ها یا دور زدن آنها راحت‌تر خواهد بود.

 

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه هشدار داده تحریم‌های آمریکا ممکن است استفاده از دلار به‌عنوان ارز ذخیره‌ای در دنیا را تضعیف کند.

تسنیم

پیام معنادار روسیه و چین به ایران در مورد “پیوستن به FATF”

به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، حتی روسیه و چین نیز به ایران گفته‌اند: «اگر به FATF نپیوندید روابط دوجانبه ما با شما دچار مشکل می‌شود». لوایح مرتبط با FATF به خاطر “نظرات” مجمع تشخیص مصلحت به مجلس اعاده شده‌اند.

ادامه

اقتصادی, ایران, جهان, چین, روسیه, مقاله

نگرانی‌ها نسبت به توافق‌نامهٔ تجاری جدید آمریکا – کانادا – مکزیک

پس از روی کار آمدن ترامپ، دولت آمریکا اعلام کرد که از توافق تجاری بدون تعرفهٔ گمرکی نفتا (توافق‌نامهٔ تجارت آزاد آمریکای شمالی) میان سه کشور آمریکا، کانادا، و مکزیک بیرون می‌رود. یادآوری می‌شود که نفتا از اوّل ژانویهٔ سال ۱۹۹۴ (دی ۱۳۷۲) اجرایی شد.   پس از اعلام تصمیم دولت آمریکا برای بر هم ... نگرانی‌ها نسبت به توافق‌نامهٔ تجاری جدید آمریکا – کانادا – مکزیک

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, چین, کانادا, مکزیک