وبگاه امریکایی: کره شمالی برگ برنده جدیدی در جنگ اطلاعاتی رو کرد

به گزارش فارن پالیسی، کره شمالی با توسعه سامانه هشدار هوابرد، گامی راهبردی برای تقویت توان موشکی و حل چالش‌های فنی کلاهک‌های قاره‌پیما برداشته است. باشگاه خبرنگاران؛ در دسامبر سال ۲۰۲۳، حین بررسی تصاویر ماهواره‌ای از فرودگاه بین‌المللی سونان پیونگ‌یانگ در کره شمالی، متوجه نکته‌ای عجیب شدم: یک هواپیمای قدیمی باری ساخت اتحاد جماهیر شوروی ... وبگاه امریکایی: کره شمالی برگ برنده جدیدی در جنگ اطلاعاتی رو کرد

ادامه

جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

خبرگزاری یونهاب با استناد به گزارش یک نهاد آمریکایی مدعی شد که چین، روسیه و کره‌شمالی تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ترتیب ۷۰۰، ۴۰۰ و ۵۰ فروند موشک قاره‌پیما با توانایی حمل کلاهک اتمی خواهند داشت. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رسمی کره جنوبی در این زمینه به گزارش «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) ... گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, کره شمالی, گزارش

دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امورخارجه روسیه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به دوگانه گویی متهم کرد و گفت که آنها خواهان پایان جنگ اوکراین نیستند و سیاست گسترش این درگیری را دنبال می‌کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، گروشکو اظهار نظر در مورد سخنان سیاستمداران اروپایی را دشوار دانست، چرا ... دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, لهستان

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی ... هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, گزارش

هرگونه درگیری میان چین و تایوان توجه را از جنگ اوکراین منحرف خواهد کرد

اتحادیه اروپا نگران است که هرگونه درگیری میان چین و تایوان توجه واشنگتن را از کی یف منحرف کند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مقامات اتحادیه اروپا هراس دارند، که اگر تنش با چین بر سر تایوان از کنترل خارج شود، ممکن است باعث کاهش حمایت آمریکا از اوکراین در برابر روسیه شود.

 

پولیتیکو به نقل از یک دیپلمات اروپایی می‌گوید چنین تغییر توجهی از مسکو به پکن از سوی واشنگتن بدترین سناریو برای اعضای اروپایی ناتو خواهد بود. این منبع دیپلماتیک افزود: در حال حاضر، رویارویی لفظی بین واشنگتن و پکن بر سر سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، موضوع ناتو نیست، اما به راحتی می‌تواند، تشدید شود.

 

این رسانه با چندین منبع اتحادیه اروپا در مورد چگونگی درک بلوک اقتصادی اروپا از تنش‌ها بر سر تایوان صحبت کرد. تا همین اواخر، اکثر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در اظهارات عمومی خود در مورد تایوان و رقابت آمریکا با چین، شریک تجاری بزرگ اتحادیه اروپا، محتاط بودند.

 

این در تضاد با لفاظی‌های انگلیس، عضو سابق اتحادیه اروپاست، جایی که هر دو نامزد رهبری حزب محافظه کار در پی آن هستند که سکان هدایت را پس از قول نخست وزیر مستعفی بوریس جانسون به سختگیری در قبال پکن در دست بگیرند. ریشی سوناک، وزیر سابق و لیز تراس، وزیر امور خارجه، به طور یکسان متعهد شدند که سیاست خارجی جنگجویانه خود را حفظ کنند، زیرا هر کدام برای آرای اعضای حزب مبارزه می‌کردند.

 

برخی از مقامات اتحادیه اروپا نسبت به استفاده چین از نیروی نظامی خود برای تصرف تایوان به این کشور هشدار داده اند. خورخه تولدو، سفیر جدید بروکسل در پکن، در ماه ژوئیه هشدار داد که اگر چین به این جزیره حمله کند، اتحادیه اروپا، به همراه آمریکا و متحدانش، اقدامات مشابه یا حتی بزرگتر از آنچه اکنون علیه روسیه در مورد اوکراین انجام شده، اعمال خواهند کرد.

 

این سرزمین خودگردان آخرین پایگاه ملی گرایان چینی در طول جنگ داخلی دهه ۱۹۴۰ علیه کمونیست‌ها بود. آمریکا دولت تایپه را به عنوان نماینده مردم چین برای چندین دهه به رسمیت شناخت. اما در سال ۱۹۷۹، واشنگتن رسماً سیاست چین واحد را که ادعای حاکمیت پکن بر تایوان را بیان می‌دارد، پذیرفت، اگرچه هرگز روابط تجاری و دفاعی غیررسمی با این جزیره را قطع نکرد.

 

تشدید تنش‌ها در حالی رخ می‌دهد که پلوسی در سفر به چندین کشور آسیایی-اقیانوسیه است. پلوسی شب گذشته به گمانه زنی ها درباره سفر به تایوان پایان داد و وارد این منطقه شد. او با برخی از مقامات ارشد تایوان دیدار و گفتگو کرد. پکن در این باره با عصبانیت واکنش نشان داد و سفیر آمریکا در پکن را احضار کرد. چین پیشتر هشدار داده بود که آمریکا در صورت بازی با آتش ممکن است بسوزد و تمرین نظامی را در نزدیکی تایوان آغاز کرد.

 

چین سیاست آمریکا در مورد تایوان را تشویق کننده به جدایی طلبی و به طور بالقوه نقض تمامیت ارضی چین می‌داند. ارتش چین بار‌ها اعلام کرده بود که آماده است برای حفاظت از این کشور اقدام کند، اما با سفر پلوسی صرفا به ادامه رزمایش نظامی در اطراف جزیره تایوان و فرا خواندن سفیر آمریکا در پکن اکتفا کرد.

 

با این تعاریف به نظر می رسد آمریکا با اتخاذ چنین سیاستی در قبال چین و تایوان، سعی دارد اذهان عمومی را از جنگ در اوکراین منحرف ساخته و بازار گمانه زنی ها درباره جنگ میان تایوان و چین در تنگه تایوان را داغ کند.

 

روسیه در ۲۴ فوریه با استناد به عدم اجرای توافقنامه مینسک توسط کی یف که برای اعطای وضعیت ویژه به مناطق دونتسک و لوگانسک در داخل کشور اوکراین طراحی شده بود، نیرو‌های خود را به اوکراین اعزام کرد. این پروتکل‌ها با میانجیگری آلمان و فرانسه برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ امضا شد. پوروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین، از آن زمان اعتراف کرده است که هدف اصلی کی یف استفاده از آتش بس برای خرید زمان و ایجاد نیرو‌های مسلح قدرتمند بوده است.

 

در فوریه ۲۰۲۲، کرملین جمهوری‌های دونباس را به عنوان کشور‌های مستقل به رسمیت شناخت و از اوکراین خواست که رسماً خود را یک کشور بی طرف اعلام کند که هرگز به هیچ بلوک نظامی غربی نخواهد پیوست. کی یف اصرار دارد که حمله روسیه کاملاً بی دلیل و بی انگیزه بوده است.

داگلاس مک‌گرگور: دولت بایدن، چین را تحریک به جنگ می‌کند

یک مشاور ارشد نظامی دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا اعلام کرد، دولت جو بایدن بدون دلیل چین را بر سر مسئله تایوان تحریک می‌کند و خطر جنگ را به وجود می‌آورد.

ادامه

اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تایوان, تحلیل, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا

غرش جنگنده‌های‌چین بر فراز منطقه در آستانه سفر احتمالی پلوسی به تایوان

اخبار رسانه های غربی و آمریکایی حاکی است نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا قصد دارد امروز (سه شنبه) از تایوان دیدن کند. همزمان با این رویداد احتمالی، جنگنده های چین بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمده اند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تایوان, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, مالزی