درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

هرج و مرج در بخش حمل و نقل اروپا؛ از اعتصاب کارکنان تا لغو پروازها

مشکلات فراوان در از سرگیری فعالیت بخش‌های خدماتی در اروپا به ویژه بخش مسافرتی و حمل و نقل در دوران پسا کرونا به علت عدم به کارگیری تمهیدات متناسب باعث هرج و مرج و خشم عمومی شده است.

 

به گزارش ایرنا به نقل از پولیتیکو، فرودگاه‌ها در کشورهای مختلف اروپایی درگیر صف‌های چند ساعته برای ورود و معاینه مسافران هستند، خطوط هوایی پروازها را لغو می‌کنند و کارگران راه‌آهن و مترو نیز دست به اعتصاب زده‌اند.

 

از بروکسل تا ورشو و از آمستردام تا لندن دلایل مختلفی برای هرج و مرج و عصبانیت عمومی وجود دارد. صنعت مسافرتی بسیار سریعتر از آنچه که انتظار می‌رفت از محدودیت‌های ناشی از کووید رهایی یافت و مشکلات بزرگی را برای بسیاری از شرکت‌ها ایجاد کرد؛ به این علت که آنها حمل کننده‌های چمدان، فروشندگان بلیط و خدمه هواپیما را اخراج کرده بودند و اکنون نمی‌توانند به سرعت دوباره تامین نیروی انسانی کنند.

 

یکی از مقام های کمیسیون اروپا گفت که هرچه سفرها بیشتر به حالت عادی خود بازگردد، مسافران بیشتری باید مورد رسیدگی قرار گیرند و در این شرایط همه سرعت بازگشت به روال عادی را دست کم گرفتند.

 

به دنبال این مساله افزایش تورم وجود دارد که تا حدی ناشی از اقدامات پولی ضعیف برای حفظ اقتصاد در طول همه‌گیری است و اکنون اتحادیه‌ها را وادار می‌کند تا افزایش شدید حقوق را درخواست کنند.

 

مسافران با نزدیک شدن تعطیلات تابستانی افزایش پیدا می‌کنند و سیاستمداران نگران کنترل بودجه و کاهش خشم عمومی هستند.

 

خطوط هوایی اعلام کرده اند که برنامه‌های تابستانی خود را در پایان ماه مارس ثبت کرده و به فرودگاه‌ها زمان کافی برای تامین نیرو داده اند. مدیران فرودگاهی معتقدند که دریافت مجوز امنیتی برای استخدام کارکنان تا ۱۶ هفته طول می‌کشد که افزایش سریع نیروی کار را دشوار می‌سازد.

 

چنین مسائلی لغو پروازها را نیز در پی داشته است. روز دوشنبه فرودگاه بروکسل به علت اعتصاب کارکنان خود مجبور به لغو تمام ۲۳۲ پرواز خروجی شد.

 

سخنگوی این فرودگاه در توضیح، این هفته را پیچیده توصیف کرد و افزود که چنین اقداماتی به نفع یک صنعت که در تلاش برای بازگشت به روال کاری عادی پس از کروناست، نمی‌باشد.

 

وضعیت در بروکسل به عنوان یک مرکز منطقه‌ای و بزرگترین فرودگاه بلژیک، تنها تصویری است از آنچه در سراسر اروپا اتفاق می‌افتد.

 

فرودگاه اسخی‌پول آمستردام نیز به دلیل کمبود پرسنل، سقفی را برای پروازهای خود در نظر گرفته است.

 

کارکنان خطوط هوایی رایان‌ایر و بروکسل این هفته را برای اعتصاب مشخص کرده‌اند درحالیکه لوفت هانزا به دلیل کمبود نیرو و مشکلات بسیار در فرانکفورت (بزرگترین فرودگاه آلمان) یک‌هزار پرواز ماه ژوئیه را از برنامه خارج کرده است.

 

روز دوشنبه فرودگاه هیترو لندن به دنبال معطلی چند ساعته مسافران برای دریافت چمدان‌هایشان، از خطوط هوایی خواست تا ۱۰ درصد پروازها را با توجه به کمبود نیرو لغو کند.

 

به گفته مدیران صنعت مسافرتی، بخش بزرگی از مشکل این است که کارکنان تعدیل یا اخراج شده (یا آنهایی که به مرخصی اجباری فرستاده شدند) در طول همه گیری، تصمیم گرفتند به صنعتی که حداقل دستمزد و شرایط کاری سخت دارد، بازنگردند.

 

برخی از کارگران حمل و نقل در ایتالیا نیز روز جمعه به دلیل اختلاف در پرداخت دستمزد اعتراض کردند که این مساله سرویس دهی قطار، اتوبوس و کشتی را تحت تأثیر قرار داد.

 

در ورشو نیز تنش بین کنترل کنندگان ترافیک هوایی و آژانس خدمات مسیریابی هوایی لهستان در حال افزایش است. دو طرف به یک توافق موقت در آوریل بر سر جلوگیری از اعتراض درباره پرداختی‌ها و شرایط کاری پسا کرونا رسیدند که خدمات هوایی را برای بزرگترین فرودگاه این کشور دشوار ساخت. اکنون اتحادیه‌ها شکایتی را مطرح کرده‌اند که آژانس نامبرده بر سر تعهد خود باقی نمانده و تهدید به خروج از توافق کرده است.

 

با افزایش عصبانیت و خشم مردم در سراسر قاره اروپا، روسای اتحادیه‌ها امیدوارند که مسافران رفتار بدی را با کارکنان این صنعت نداشته باشند.

از «هامونِ خشک» تا لقمه نانِ قسطی!

کارگری که سال‌هاست هرچند ماه یکبار حقوق می‌گیرد و همه چیز را قسطی می‌خرد، بدیهی است از تمام «بایدها» محروم است؛ و این محرومیت ابتدا از سرفه‌های مدام روزانه و خس خس شبانه‌ی سینه آغاز می‌شود و بعد به تنگی نفس و انسداد ریه‌ها و بالاتر می‌رسد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

تظاهرات گسترده کارگران و شهروندان ایتالیا در اعتراض به تورم

همزمان با اوضاع بد اقتصادی در ایتالیا در بیش از بیست شهر این کشور تظاهراتی با حضور شهروندان و کارگران معترض برگزار شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, المان, انگلستان, ایتالیا, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری

ابطال مصوبه هیات دولت در خصوص افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارگران

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از ابطال مصوبه هیات دولت در رابطه با افزایش ۱۰ درصد حقوق کارگران طرف قرارداد با دولت خبر داد و گفت: بر این اساس حقوق تمام کارگرانی که با دولت طرف قرارداد هستند بر مبنای قانون کار اعمال خواهد شد.   کیومرث سرمدی واله در گفت و گو با ... ابطال مصوبه هیات دولت در خصوص افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری