اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

هدف قالیباف از سفر‌های استانی چیست؟

سفر‌های استانی قالیباف با عنوان مبهم «نظارت میدانی بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان مجلس» این سوال را در ذهن فعالان سیاسی ایجاد کرده که آیا این سفرها، آغاز تبلیغات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است که در حال انجام است.

 

اقتصاد۲۴ – در این گزارش بررسی شده که کارایی سفر‌های استانی برای قالیباف چیست.

 

برای کسانی که اخبار سیاست را حرفه‌ای‌تر دنبال می‌کنند، سفر قالیباف به استان خوزستان خبری جدی است و به سادگی از کنار نمی‌گذرند. برای آن‌ها نخستین سوال این است که چرا نماینده اول مردم تهران در مجلس یازدهم چرا باید بازدید‌های خود را از استان خوزستان شروع کند؟ نخستین احتمال ممکن این است که قالیباف از موقعیت مجلس برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری استفاده می‌کند. برای اینکه بدانیم این احتمال چقدر جدی است، باید به گذشته برگردیم.

 

از میان نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری که فهرست آن‌ها شاید به صد نفر هم برسد، محمدباقر قالیباف و محسن رضایی رکورددار نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری هستند و البته قالیباف در این زمینه با حضور در انتخابات مجلس، از رکورد رضایی گذر کرد و به ریاست مجلس رسید.

 

قالیباف برای ریاست مجلس مسیر پرحاشیه‌ای را پیمود. اصولگرایان برای حمایت از او شرط نامزد نشدن در ۱۴۰۰ را گذاشتند و قالیباف به صراحت این شرط را نپذیرفت و با کادر‌هایی که سال‌ها ایجاد کرده بود، لابی‌هایش را آغاز کرد و توانست ریاست مجلس را به دست بیاورد. آن زمان در اوج شیوع کرونا، حتی به چند استان هم سفر کرد. او مثل سفر‌های انتخاباتی، می‌دانست تهران نشستن چاره کار نیست و برای پیروزی نیاز به لابی‌های قوی دارد؛ پوتین‌هایش را پوشید و لشکر خود را جمع کرد و نمایندگانی مثل میرسلیم و نادران را به سادگی کنار زد.

 

حالا قالیباف برای گام دوم سفر‌های خود آماده می‌شود. نخستین هدف سفر او خوزستان است. جایی که در انتخابات ۹۲، رای بسیار کمی به دست آورده بود. رای اصلی خوزستان بین محسن رضایی و روحانی تقسیم شده بود و قالیباف مشهدی که خود را سردار نجات خوزستان معرفی می‌کرد، در این دیار توفیقی به دست نیاورد، اما حالا بنا دارد در خوزستان، شهر به شهر برود تا در قامت رئیس مجاس، با مردم در ارتباط باشد.

 

نکته جالب آنکه تلویزیون ایران برنامه ۲۰:۳۰ را به او اختصاص داد و سفر او را به صورت ویژه پوشش داد تا به این ترتیب تبلیغات سفر هم به کامل‌ترین شکل انجام شود. البته پیش از آن سایت رسمی مجلس شورای اسلامی، به خاطر سفر قالیباف صفحه اول خود را تغییر داده بود و بنری با عنوان عجیب «نظارت میدانی رییس مجلس بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان استان خوزستان» را روی سایت گذاشته بود.

 

عنوان این رپرتاژ رایگان سایت خانه ملت هم بسیار عجیب بود. یعنی اساسا معلوم نیست بر اساس کدام قانون یا کدام اختیارات، ریاست مجلس می‌تواند بر حوزه‌های انتخابیه سایر نمایندگان نظارت میدانی انجام دهد؟

 

بسیاری گمان می‌کنند احمدی نژاد مبدع سفر‌های استانی بوده است. اما قبل از او هم رئیسان جمهور به استان‌های دور و نزدیک سفر می‌کردند. اما آنچه سفر‌های احمدی نژا را مشهور کرد، اصرار او به سفر به همه شهر‌ها بوده است. در این سفر‌ها هم تصمیمات متعددی درباره شهر‌های مختلف اتخاذ می‌شد و هم نامه‌های مردمی جمع‌آوری می‌شد که گفته می‌شد در سفر‌های استانی، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نامه از مردم جمع‌آوری شده بود. حالا قالیباف هم پا در همان مسیر گذاشته. مثلا در سال ۹۸، لاریجانی به عنوان رئیس مجلس دو بار به خوزستان سفر کرد. یک بار فروردین بعد از سیل خوزستان و یک بار بهمن ماه در دهه فجر. اما هیچ کدام این سر و صدا را نداشتند.

 

اما حالا قالیباف قصد دارد به سبک احمدی نژاد همه شهر‌های استان سفر کند و از لحظه به لحظه سفر او عکس و فیلم و خبر. رئیس مجلس شورای اسلامی در روز اول سفر خود به خوزستان از شهرستان آبادان، خرمشهر، شادگان و ماهشهر دیدن می‌کند. در روز دوم سفر به امیدیه، بهبهان، رامهرمز، ایذه و مسجدسلیمان و روز سوم به شوشتر، اندیمشک، احمد فداله و شوش سفر می‌کند و در روز چهارم سفر خود به خوزستان در اهواز و سوسنگرد حضور می‌یابد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از چند ساعت اول سفر قالیباف به خوزستان دو برابر سفر لاریجانی به خوزستان در سایت خانه ملت، خبر روی خروجی رفته است. حتی زیارت شهدای شلمچه و آبادان به صورت مجزا!

ستیز آشکار و نهان با بیان حقیقت!

روزنامهٔ “جهان صنعت”، به‌دنبال انتشار مطلبی در خصوص پنهان کردن عمدی آمار کرونا در کشور، با حکم هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف شد. این روزنامه در گزارشی زیر عنوان: “به آمار دولتی اعتمادی نیست”، ۱۹ مردادماه ۱۳۹۹، گفت‌وگویش با یکی از اعضای ستاد ملی کرونا را انتشار داده بود.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, سیاسی, مقاله

دُور نوین جنبش اعتراضی طبقهٔ کارگر و وظایف ما

اعتصاب‌های گسترده در مناطق نفتی جنوب کشور و برخی پالایشگاه‌های نفت، گاز و مجتمع‌های پتروشیمی، هم‌زمان با ادامه اعتصاب در مجتمع نیشکر هفت‌تپه و مبارزه کارگران هپکو در هفته‌های اخیر اوج‌گیری نارضایتی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما از اوضاع موجود و سیاست‌های ضدملی حکومت جمهوری اسلامی را به‌نمایش گذاشت.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, سیاسی, کارگری

چرا باید «سرمایه‌داری نظارتی» را جدی بگیریم؟

خوشبختانه تاکنون به اندازه کافی درباره کتاب تکان‌دهنده شوشانا زوبُف، پژوهشگر برجسته و استاد دانشگاه هاروارد، به نام عصر سرمایه‌داری نظارتی (۲۰۱۹)، به فارسی مطلب ترجمه یا نوشته شده است.

ادامه

جهان, حقوق بشر, دانش, سرمایه‌داری, سیاسی

پیامد‌های کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و شکست انقلاب مردمی ۱۳۵۷

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، یکی از کلیدی‌ترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران است که اثرهای آن هنوز هم در دو عرصهٔ مشخص و به‌هم پیوسته به‌نحوی بارز لمس‌شدنی‌اند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دخالت نظامی, سرمایه‌داری, سیاسی, مقاله, نئولیبرالیسم, یادنامه