پوتین دکترین هسته‌ای به‌روزشده روسیه را تایید کرد

در پی تازه‌ترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه دکترین هسته‌ای کشورش را به‌روزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشک‌های بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هسته‌ای را در پاسخ به آن ممکن می‌سازد. به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور روسیه امروز (سه‌شنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را تایید کرد ... پوتین دکترین هسته‌ای به‌روزشده روسیه را تایید کرد

ادامه

آمریکا, اوکراین, بلاروس, تجاوز نظامی, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, صلح, غرب

روسیه موشک‌های اتمی آزمایش کرد + فیلم

روسیه موشک‌های اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه سازی یک واکنش گسترده به حمله‌ای از سوی غرب آزمایش کرد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه از آغاز رزمایش نیروهای بازدارنده هسته‌ای راهبُردی روسیه تحت نظارت خود خبر داد و گفت در طول این تمرینات، پرتاب موشک تمرین ... روسیه موشک‌های اتمی آزمایش کرد + فیلم

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, ٰژئوپلیتیک, فیلم

خواب تل‌آویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد

گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقام‌های سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیری‌ها رویکرد خود را محتاطانه‌تر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزه‌های تنش‌های ژئوپلتیکی که می‌تواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تل‌آویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, ترکیه, جهان, ژئوپلیتیک, سوریه, فلسطین, کویت, لبنان, مصر

آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتمل‌تر از همیشه است؟

نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که می‌تواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتمل‌تر از همیشه است؟

ادامه

آمریکا, تحلیل, جنگ سرد, چین, خاورمیانه, خلع سلاح هسته‌ای, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه می‌دهد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژه‌ای به توسعه توصیه‌هایی درباره ایجاد مکانیسم‌های چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه می‌دهد

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, غرب, گزارش, مصر, هندوستان

نیویورک پست: برنامه همکاری ایران و چین؛ مشارکتی راهبردی در رویارویی با واشنگتن

نیویورک پست نوشت؛ «برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری‌های ایران و چین» که یک همکاری راهبردی است، علاوه بر مزایای اقتصادی بسیاری که برای تهران دارد، ضربه بزرگی به تلاش‌های دولت ترامپ در راستای انزوای ایران وارد می‌کند.

 

به گزارش ایرنا؛ در گزارش روز چهارشنبه نیویورک پست با عنوان «همکاری ایران و چین، برای تهران میلیاردها ارزش دارد»، آمده است: چین و ایران در آخرین مراحل مذاکره بر سر مشارکت اقتصادی و امنیتی هستند که می‌تواند به معنای میلیاردها دلار سرمایه گذاری برای تهران باشد.

 

براساس پیش‌نویس ۱۸ صفحه‌ای این برنامه، پکن سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای را در زمینه بانکی، ارتباطات، بنادر و راه آهن در ایران انجام می‌دهد که این امر کمک شایانی به اقتصاد این کشور کرده و ایران هم در ازای آن طی ۲۵ سال آینده برای چین نفت فراهم می‌کند.

 

در ادامه مطلب درج‌شده در این روزنامه ‌آمریکایی می‌خوانیم: برنامه یادشده همچنین به دو کشور این امکان را می‌دهد همکاری‌های خود را در حوزه نظامی، آموزش‌ها و تمرین‌های مشترک، همچنین تحقیق و توسعه اسلحه و به اشتراک گذاری اطلاعات در مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و قاچاق انسان و جنایات مرزی توسعه دهند.

 

براساس این پیش نویس این برنامه، چین طی ۲۵ سال آینده ۴۰۰ میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری می‌کند.

 

این در حالی است که چنین همکاری ضربه بزرگی برای دولت ترامپ خواهد بود که با خروج از برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در ماه می ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) در پی انزوای ایران بوده است.

 

ترامپ همچنین با بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و به راه انداختن کارزار فشار حداکثری، در پی به صفر رساندن درآمد نفتی ایران بوده است.

 

اما ایران و چین هر دو این همکاری را به عنوان یک مشارکت راهبردی می‌دانند که نه تنها در گسترش منافع دو طرف بلکه در رویارویی با ایالات متحده نیز موثر است.

 

«علی قلی زاده» محقق انرژی ایران دانشگاه علم و فناوری چین در پکن، در توضیح جزییات این برنامه جامع به روزنامه تایمز گفت: این برنامه نخستین نوع همکاری برای کشوری همچون ایران است که همواره در پی اتحاد با یک قدرت جهانی بوده است.

 

همزمان وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به توافق میان ایران و چین مدعی شد؛ تلاش پکن برای سرمایه گذاری در ایران نقض تحریم‌های بین المللی و تضعیف هدفش برای ارتقا ثبات و صلح است. ضمن آنکه ایالات متحده همچنان به مجازات شرکت‌های چینی که در ارتباط با ایران هستند، ادامه می‌دهد.

میدل‌ایست‌آی: توافق پکن – تهران، اقتصاد ایران را احیا و آمریکا را تضعیف می‌کند

یک رسانه انگلیسی نوشته سند همکاری ایران – چین به احیای اقتصاد ایران، بهبود موقعیت منطقه‌ای و تثبیت سیاست این کشور منجر خواهد شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, چین, ژئوپلیتیک

سی ان ان ؛ آمریکا، تنهاتر از همیشه

شبکه خبری سی ان ان در گزارشی درباره پیامد سه سال و نیم حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید نوشت: بنابر «دکترین ترامپ» مبنی بر «اول آمریکا» و عملکرد وی در طول حضور در کاخ سفید، به نظر می‌رسد که آمریکا اکنون تنهاتر از هر زمان دیگری است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, المان, امریکا, امریکای شمالی, بلژیک, تبعیض‌نژادی, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, ژئوپلیتیک, مقاله, ناتو

لاوروف: اعمال تحریم‌ها در شرایط اپیدمی کرونا، غیرانسانی و محکوم است

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به تلاش برخی کشورهای غربی در سوء‌‌استفاده از همه‌گیری ویروس کرونا برای مجازات دولت‌های نامطلوب از دید آنها، اعمال تحریم‌ها در شرایط کنونی جهان، را کاملاً غیرانسانی و غیرقابل قبول دانست.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, تحریم, جهان, حقوق بشر, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق اروپا

اندیشکده روسی؛ پایان سیستم مدیریتی غرب وآغاز افول نظم لیبرال در دوران پساکرونا

یک اندیشکده روسی نوشته است شیوع ویروس کرونا موجب افول نظم لیبرال و شروع جنگ نوینی در حوزه فناوری‌های جدید، به‌همراه تشدید اختلافات ژئوپولیتیک خواهد شد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, ایدئولوژیک, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, هنگ کنگ

چرا ایران تنگه هرمز را دور می‌زند؟

خط لوله ۱۱۰۰ کیلومتری گوره-جاسک با ایجاد یک پایانه صادراتی جدید نفتی در سواحل مکران، علاوه بر توسعه این منطقه، امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور را نیز فراهم می‌کند.

ادامه

اقتصادی, امارات, برزیل, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, ژئوپلیتیک, عراق, عربستان سعودی