لاگارد: مهاجران و کارگران خارجی به تقویت اقتصاد اروپا کمک کرده‌اند

«کریستین لاگارد» رئیس بانک مرکزی اروپا گفت که مهاجران و کارگران خارجی به کاهش تورم و تقویت اقتصاد اروپا پس از همه‌گیری کرونا کمک کردند. به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، لاگارد شنبه در سخنانی در سمپوزیوم اقتصادی فدرال رزرو آمریکا «افزایش شمار مهاجران خارجی و مشارکت آنها» را عامل کلیدی در رشد اقتصادی ... لاگارد: مهاجران و کارگران خارجی به تقویت اقتصاد اروپا کمک کرده‌اند

ادامه

آلمان, اروپا, اسپانیا, اقتصادی, جهان, کارگری, گزارش, مهاجران

گرامی‌باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب مشروطیت، نیاز تاریخی جامعهٔ ایران در نبرد با استبداد و استعمار و تجربه‌های پرارزشِ آن برای مبارزهٔ امروز ما

در سال‌های نخست دههٔ ۱۲۸۰ خورشیدی (در اولین سال‌های دهه۱۹۰۰ در قرن بیستم میلادی) با شدت یافتن تضادهای درونی‌ جامعهٔ تشنه تغییرات و آبستن تحول‌ها در ایران، راه برون‌رفت از نظام سنتی و واپس ماندهٔ فئودالیسم به سمت پیشرفت اجتماعی و رهائی از یوغ استعمار با وقوع انقلاب مشروطیت ممکن گردید. مشروطیت که درآن دوران ... گرامی‌باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب مشروطیت، نیاز تاریخی جامعهٔ ایران در نبرد با استبداد و استعمار و تجربه‌های پرارزشِ آن برای مبارزهٔ امروز ما

ادامه

آزادی, آسیا, آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبداد, استعمار, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, انگلیس, ایران, برابری اجتماعی, بلژیک, جنبش انقلابی, حزب کمونیست, دهقانی, روسیه, صلح, عدالت اجتماعی, فئودالی, کارگری, یادنامه

کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

نیویورک تایمز ؛ قضات در امریکا به‌دلیل وابستگی به‌شرکت‌های تجاری از برگزاری اعتراضات کارگری جلوگیری می‌کنند

قضات وابسته به هیات‌های مدیره در ایالات‌متحده عاملی برای تشدید استثمار نیروی کار است.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از نیویورک تایمز، اصولا نیروی کار با بهره‌گیری از اعتراض‌های کارگری در کارگاه‌ها بخشی از خواسته‌هایش را پیگیری می‌کند. اولین اعتراض‌های کارگری ایالات‌متحده برای برخورداری از هشت ساعت کار روزانه بود که مثمرثمر هم واقع شد. سپس موضوعاتی مثل ایمنی و بهداشت محیط کار، تعطیلات، مرخصی استحقاقی، دستمزد، برخورداری از خدمات پزشکی، تامین اجتماعی و بسیاری دیگر در اعتراض‌ها مطالبه شدند که با پیروزی نیروهای کار خاتمه یافتند.

 

بررسی تاریخچه اعتراضات کارگری ایالات‌متحده نشان می‌دهد، اغلب این موارد با پیروزی کارگران خاتمه یافته اما در حال حاضر شرایط تغییر کرده است. بسیاری از فعالان کارگری باور دارند که مراجع ذی‌صلاح و قانونی با موضع‌گیری علیه کارگران سبب این شرایط شده‌اند. فعالان حوزه کار همچنین معتقدند که قضات که به عنوان تصمیم‌گیرندگان سیستم قضایی شناخته می‌شوند آنها هستند که باید مشکلات و مسائل حوزه کارگری را به درستی درک کنند و نیروی کار را تحت پوشش چتر حمایتی قانون قرار دهند.

 

مدت‌هاست که دادگاه‌های آمریکا به عنوان مرجع حل اختلاف گروه‌های کارفرمایی و کارگری هستند اما اغلب احکام صادره سال‌های اخیر، علیه نیروی کار و در حمایت از کارفرمایان صادر می‌شوند. بسیاری از فعالان کارگری مدعی هستند، زندگی آمریکایی، رویایی شیرین به حساب می‌آید اما اغلب کارگران این کشور به واسطه تبعیض با مشکلات متعددی روبرو می‌شوند. یکی از مشکلات فعلی کارگران، ممانعت قضات برای برگزاری تجمع‌های اعتراضی است.

 

مثال‌های متعددی درباره مخالفت قضات ایالات‌متحده برای برگزاری تجمع اعتراضی توسط کارگران وجود دارد، به عبارت دیگر، آن‌ها مقابل نیروی کار ایستادگی می‌کنند. یک قاضی در ایالت «آلاباما» در ماه اکتبر درخواست تجمع ۳۰۰ نفر از کارگران معدن را رد کرد و مانع تجمع آن‌ها شد. مخالفت با تجمع اعتراضی به این معنا است، اگر کارگری در تجمع اعتراضی دچار حادثه شود، از تمامی خدمات درمانی محروم می‌شود. نقض حقوق کارگران توسط قضات در ایالات‌متحده، پدیده‌ای رایج است. به طور مثال، یک قاضی در ایالت «آیووا» مانع تجمع اعتراض گسترده اتحادیه کارگران خودروسازی شد و تعداد شرکت‌کنندگان را بسیار محدود کرد. فعالان حوزه کارگری معتقدند که مخالفت قضات با تجمع‌های اعتراضی مصداق دزدی در روز روشن است.

 

قانون کار در سال‌های اخیر به واسطه مساعدت سیستماتیک قضات محافظه کار از کارفرمایان، ضعیف شده است. حمایت همه‌جانبه از کارفرمایان به معنای کاهش قدرت چانه‌زنی کارگران در روابط کار و قدرت‌گرفتن روزافزون کارفرمایان است. احکام به ندرت علیه کارفرمایان صادر می‌شود، بنابراین باید آن‌ها را فاتح بلامنازع جلسات حل اختلاف دانست. بسیاری از قضات دادگاه‌های فدرال ایالات‌متحده از اعضای هیات مدیره شرکت‌ها هستند. تمامی این افراد توسط رئیس‌جمهور این کشور به این مقام منصوب می‌شوند و در این شرایط، میزان پیروزی کارفرمایان روند صعودی خواهد داشت. از آن‌سو بسیاری از نیروهای انسانی نسبت به احکام صادره واکنش نشان می‌دهند. میزان پرونده‌های ارجاع داده شده به دیوان عدالت این کشور رو به رشد است. از سال ۲۰۰۶ تا امروز، میزان پرونده‌های ارجاعی به این سازمان حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است. در حال حاضر، دادگاه‌ها بیش از هر زمان دیگری با اتاق بازرگانی زد وبند دارند. لابی‌بازی تجاری و قضایی به ابزار قدرتمند برای تضعیف حقوق کارگران تبدیل شده است.

 

دادگاه عالی ایالات‌متحده، قانون حق مالکیت را فراتر از قانون کار قرار داد و قانون حمایتی ۱۹۷۵ کالیفرنیا را لغو کرد؛ این قانون به دبیران اتحادیه‌های کارگری اجازه می‌داد تا برخی از مطالبات کارگران کشاورز را بدون واسطه پیگیری کنند. این قانون یک دستاورد اساسی برای جنبش کارگران کشاورز به رهبری «سزار چاوز» و «دولورس هوئرتا» بود. یک مقام قضاوت که رای به ابطال این قانون داده است، باور دارد که قانون کالیفرنیا به اتحادیه‌های کارگری اجازه می‌دهد تا امتیاز مالکیت صاحبان مزارع را زیر سوال ببرند.

 

دادگاه استیناف ایالات متحده به کارفرمایان ساکن در ناحیه «کلمبیا» اجازه داد تا کارکنان خود را تا زمانی که منافع آن‌ها را تهدید نکنند برای تشکیل تشکل‌های کارگری آزاد بگذارند اما مادام که منافع خود را در خطر دیدند، می‌توانند جلوی آن ایستادگی کنند. عملکرد قضات آمریکایی در طول سال‌های گذشته سبب شکاف در قانون کار شده، به همین دلیل کارفرمایان می‌توانند با سوءاستفاده از این موضوع، فعالان اتحادیه‌های کارگری و نیروهای کار معترض را اخراج کنند. همچنین به‌کارگیری سیاست‌های توهین‌آمیز علیه نیروهای انسانی در ادامه تضعیف قدرت جمعی کارگران است که به واسطه خلاءهای قانونی بسیار پررنگ شده‌اند.

 

تضییع حقوق نیروی کار توسط سیستم قضایی یک سوال آکادمیک یا مساله‌ای اقتصادی نیست؛ این مسائل، موضوع مرگ و زندگی است. «نیل گورسوچ» پیش از اینکه وارد دادگاه عالی شود، به عنوان قاضی دادگاه استیناف حوزه دهم مشغول به کار بود و درباره اخراج یا بازگشت به کار کارگران رای می‌داد. او بسیاری از رانندگان یک شرکت حمل و نقل را اخراج کرد. این تنها یک مثال کوچک از بی‌رحمی سیستم قضایی علیه کارگران است که معیشت آن‌ها را به خطر می‌اندازد.

دستمزد کارگران مطابق با تورم نیست / سفره کارگران و بازنشستگان با حذف ارز ترجیحی خالی‌تر می‌شود

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی گفت: بیم داریم که در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت مضاعفی بر روی کالاهای اساسی و مصرفی وارد شود و به این ترتیب قدرت خرید کارگران و بازنشستگان کاهش یابد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

دولت‌های ضدکارگری و بدهی ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی به تامین اجتماعی

تخصیص اعتبار ۶۶ هزار میلیارد تومانی برای پرداخت به تامین اجتماعی در ۱۴۰۱، کمترین توقع کارگران و بازنشستگان از مجلس یازدهم است؛ موضوع بعدی پرداخت ۸۹ هزار میلیارد تومان در سه ماه باقیمانده از سال جاری است که باید با کیفیت مناسب و قیمت‌گذاری مطلوب صورت پذیرد.   به گزارش خبرنگار ایلنا، زمستان ۹۹، اخبار ... دولت‌های ضدکارگری و بدهی ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی به تامین اجتماعی

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

مشکل تشکل‌های رسمی و ضرورت تشکل‌های مستقل کارگری

مشکلِ ضعف تشکل‌های کارگری در ایران مضاعف است؛ از یک طرف قانون کار تنها سه تشکل را به رسمیت شناخته و با محدودیتی که ایجاد کرده امکان فعالیت تشکل‌های مستقل را گرفته است و از طرفی قانونِ تشکیلِ شوراهای اسلامیِ کار مصوب سال ۶۳ مجلس ایراداتی دارد. ایراداتی که عملا همین شورای قانونی را نیز ... مشکل تشکل‌های رسمی و ضرورت تشکل‌های مستقل کارگری

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش