نخست وزیر مالزی، «سیاست آینده مشترک» را مهمترین مشوق کشورش برای عضویت در بریکس دانست و گفت: اصل سیاست آینده مشترک مورد استقبال کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و جنوب جهانی قرار گرفته است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری برناما، انور ابراهیم در آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE) اظهار داشت: ... کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند
به گفته «گراهام آلیسون» استاد و کارشناس روابط بینالملل در دانشگاه «هاروارد»، جهان پس از فروپاشی شوروی تحت سلطه ایالات متحده قرار گرفت. دنیا مجبور شد با قوانین واشنگتن بازی کند یا هزینهای سنگین از تحریمهای فلج کننده گرفته تا تغییر رژیم را بپردازد. به گزارش رادیو بینالمللی چین: با این حال جهان تغییر کرده ... آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند
واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران-ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
یک کارشناس چینی با اشاره به احتمال برگزاری رزمایش مشترک میان ایران و عربستان سعودی، این اقدام را نشانهای از کاهش سلطه و نفوذ آمریکا در منطقه خلیج فارس ارزیابی کرد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، عربستان سعودی پیشنهاد یک رزمایش دریایی مشترک با ایران را مطرح کرده است؛ حرکتی نادر ... واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران-ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
جنگ تجاری اتحادیه اروپا و چین؛ مجوز بروکسل برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی چین
تصمیم اتحادیه اروپا برای افزایش تعرفه خودروهای برقی چین با انتقاد شدید پکن مواجه شد و وزارت بازرگانی چین وعده داد برای حمایت از منافع شرکتهای چینی، «اقدامات تلافی جویانه را بکار خواهد بست». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای یورونیوز نوشت: کمیسیون اروپا چراغ سبز نهایی را برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی ساخت ... جنگ تجاری اتحادیه اروپا و چین؛ مجوز بروکسل برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی چین
واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران – ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
یک کارشناس چینی با اشاره به احتمال برگزاری رزمایش مشترک میان ایران و عربستان سعودی، این اقدام را نشانهای از کاهش سلطه و نفوذ آمریکا در منطقه خلیج فارس ارزیابی کرد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، عربستان سعودی پیشنهاد یک رزمایش دریایی مشترک با ایران را مطرح کرده است؛ حرکتی نادر ... واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران – ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
نیوزویک: ورود ایران به سازمان شانگهای برای غرب چالشهای راهبردی ایجاد میکند
یک رسانه آمریکایی ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای را عاملی دانسته که باعث ایجاد چالشهای راهبردی برای کشورهای غربی میشود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک رسانه آمریکایی در تحلیلی نوشته ورود ایران به «سازمان همکاری شانگهای» گزینههای راهبردی آمریکا و اسرائیل در برابر ایران را پیچیده میکند.
نیوزویک در آغاز این تحلیل نوشته ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای که یک بلوک اوراسیایی به رهبری روسیه و چین است از ظرفیت بالایی برای محدود کردن دامنه عمل کشورهای غربی برای مقابله با ایران برخوردار است.
نشریه آمریکایی، تمرکز کشورهای غربی بر روی مسئله پرونده هستهای ایران را اشتباه دانسته و نوشته است: «علت آن این است که چه مسئله پیشرفتهای هستهای ایران باشد و چه رفتارهای منطقهای این کشور، ورودش به سازمان همکاری شانگهای مسائل راهبردی جدیای برای واشنگتن، اورشلیم (بیتالمقدس) و غرب ایجاد میکند.»
نیوزویک در ادامه مینویسد: «به زبان ساده، واشنگتن و متحدانش قبل از انجام هر گونه اقدام نظامی برای از ریل خارج کردن برنامه هستهای یا سایر فعالیتهای ایران بایستی تأملات بسیاری جدیتری انجام دهند زیرا جمهوری اسلامی اکنون بخشی از یک معاهده امنیتی با روسیه و چین است: دو قدرت هستهای که به تضعیف آمریکا در صحنه جهانی ادامه میدهند.»
نگارنده در ادامه مقاله تصریح کرده ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای از انزوای جهانی ایران خواهد کاست و جایگاهش را به عنوان یک بازیگر بینالمللی تحکیم خواهد کرد.
مطابق این تحلیل، ورود ایران به پیمان مذکور از حیث دیگری هم حائز اهمیت است: «این اقدام درباره اینکه آیا روسیه و چین به عنوان دو کشوری که سابقاْ با تحریمهای شورای امنیت علیه ایران همراهی کرد باز هم تمایل به انجام چنین اقدامی خواهد داشت یا خیر- به خصوص در زمانی که روابط آمریکا با هر دو کشور رو به وخامت گذاشته است.»
نگارنده نوشته است: «با ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای و تحکیم پیوندهای نظامی این کشور با چین، آیا پکن تمایل بیشتری برای دفاع از ایران در برابر اقدامات دیپلماتیک، اقتصادی یا نظامی آمریکا یا اسرائیل نخواهد داشت؟ این سوالی است که مقامهای آمریکا، اسرائیل و مقامهای قبلی بایستی یه صورت جدیتری از خودشان بپرسند.»
در بیست و یکمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای که جمعه گذشته در شهر «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان برگزار شد عضویت دائم ایران در این سازمان مورد پذیرش کشورهای عضو قرار گرفت، عضویتی که به گفته دستیار وزیر خارجه اعلام شکست پروژه منزویسازی ایران توسط آمریکا و کشورهای غربی بود.
پیش از آن هم هیأت روسیه در جلسه تیرماه شورای وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای اعلام کرده بود که این کشور خواستار تایید پیشنهاد ایران برای عضویت در این سازمان است. از سوی دیگر، «نظام الدین زاهدی» سفیر تاجیکستان در تهران نهم خرداد ماه سال جاری در نشست خبری در محل سفارتخانه این کشور در تهران گفته بود که عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای، جزو برنامههای اصلی این سازمان است.
سازمان همکاری شانگهای در راستای همکاریهای امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در سال ۲۰۰۱ توسط سران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان و با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه پایهگذاری شد.
مغولستان در سال ۲۰۰۴ و یک سال بعد ایران، پاکستان، هند و افغانستان در سال ۲۰۰۵ و بعد از آن نیز بلاروس به عنوان عضو ناظر به سازمان مذکور ملحق شدند. هند و پاکستان از تابستان ۲۰۱۶ به عضویت دائم این سازمان درآمدند. ایران در سال ۲۰۰۸ درخواست خود را برای تبدیل عضویت ناظر به دائم سازمان همکاری شانگهای مطرح کرد.
برگزاری رزمایش بزرگ ضد تروریستی با حضور چین و روسیه
کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای رزمایش ضد تروریستی بزرگی را با میزبانی روسیه آغاز کردند.
عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای دستیابی بهبازارهای بزرگ جهانی برای مقابله با تحریمهای غرب
عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشت؛ رسانههای اسپانیایی زبان نیز با برجسته کردن این رویداد، آن را یک دستاورد مهم برای تهران در دستیابی به بازارهای بزرگ جهانی، مقابله با تحریمها و یکجانبهگرایی غرب توصیف کردند.
پوتین : طالبان نماینده افغانستان نیست اما باید با آنها کار کرد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بر لزوم هماهنگی مواضع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و پیمان امنیت جمعی در مورد به رسمیت شناختن دولت طالبان تاکید کرد و گفت: دولت موقت در افغانستان را نمیتوان نماینده این کشور نامید، اما کار کردن با آنها ضروری است.
شی جینپینگ: هرگز اجازه مداخله نیروهای خارجی به هر بهانهای در امور داخلی کشورهای منطقه را ندهیم
شی جین پینگ رییس جمهور خلق چین بعد از ظهر روز جمعه ۱۷ سپتامبر در پکن به صورت ویدیویی در بیست و یکمین نشست شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حضور یافت و سخنرانی مهمی را ایراد نمود.