گاردین نوشت: پکن در حال حاضر یک پایگاه نظامی در خارج از کشور دارد که این پایگاه در جیبوتی قرار دارد؛ اما شواهد حاکی از این است که چین خواهان گسترش این پایگاه ها به دیگر کشورها از جمله پاکستان است.
پنتاگون در گزارش سالانه خود در مورد پیشرفتهای نظامی و امنیتی چین اعلام کرد: پیشرفت چین در پروژه هایی نظیر «یک کمربند – یک جاده» به احتمال زیاد منجر به گسترش پایگاه های نظامی این چین در دیگر کشورها به منظور تامین امنیت این پروژه ها خواهد شد.
در ادامه این گزارش آمده است که «چین» در پی ایجاد پایگاه های نظامی اضافی در کشورهایی همچون پاکستان است که با آنها روابط دوستانه، منافع استراتژیک مشابه و سابقه ای میزبانی نیروهای خارجی در آن کشور وجود داشته باشد.
طبق ادعای پنتاگون، کشورهایی که هدف چین برای ایجاد پایگاه هستند بیشتر در خاورمیانه، جنوب شرق آسیا و غرب اقیانوس آرام واقع شده اند.
این گزارش همزمان با هشدارهای پنتاگون مبنی بر افزایش فعالیت های چین در قطب شمال و تقویت حضور نظامی چین در این منطقه ارائه شد.
گزارش پنتاگون حاکی از این است که دانمارک نسبت به حضور چین در منطقه «گرینلند» ابراز نگرانی کرده است .چین پیشنهاد داده که یک ایستگاه تحقیقاتی و پایگاه ماهواره زمینی در گرینلند ایجاد شده و این کشور فرودگاه های آن منطقه را نوسازی و فعالیت در حوزه معادن را افزایش دهد.
پنتاگون اعلام کرد: تحقیقات غیرنظامی چین میتواند منجر به فعالیت نظامی این کشور در قطب شمال شود. این فعالیت ممکن است استقرار زیردریایی در آن منطقه به عنوان بخشی از توان بازدارندگی چین در مقابل حملات هسته ای را شامل شود. رهبران چین از نفوذ رو به رشد اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی چینی برای ایجاد امتیازات منطقه ای و گسترش نفوذ بین المللی این کشور استفاده می کنند.
طرح یک کمربند و یک جاده یا طرح راه ابریشم جدید، یک طرح سرمایه گذاری در زیر بناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط چین در سال ۲۰۱۳ ارائه شده است.
اعتمادآنلاین