پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان اعلام کرد که روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم افغان در دانشکده‌های پزشکی دولتی برخی شهرهای این کشور آغاز شده است. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آوا، وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم در دانشکده‌های پزشکی دولتی شهرهای ... پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, زنان

رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

به دنبال واکنش ایالات متحده به تصویب یک قانون در قرقیزستان که طبق ادعای آمریکا برگرفته از یک قانون سرکوبگر در روسیه است، بیشکک به شدت از واشنگتن انتقاد کرد و عدم مداخله آمریکا در امور داخلی این کشور را خواستار شد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، صدیر جباروف رئیس جمهور قرقیزستان امروز دوشنبه ... رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, اتحادیه اروپا, حقوق بشر, روسیه, قزاقستان, گزارش

سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

شورای دولتی چین شهر ارومچی، کاشغر و هورگوس در سین کیانگ را به طور آزمایشی به عنوان منطقه آزاد تجاری معرفی کرد که به توسعه طرح کمربند – جاده این کشور و ارتباط با آسیای میانه کمک کند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شین هوا، دولت چین در منطقه سین کیانگ به طور آزمایشی ... سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

ادامه

آسیا, آسیای میانه, اروپا, اقتصادی, چین, شرق آسیا, غرب, کارگران, گزارش

تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ماموران امنیتی قرقیزستان چند تن از افراد مشهور و یک تاجر را به اتهام تلاش برای کودتا و به دست گرفتن قدرت بازداشت کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ کمیته دولتی امنیت ملی قرقیزستان از دستگیری حامیان امام الدین تاشوف تاجر و یک فعال با نام تیلیخمت کورنوف که به تلاش برای کودتا و به دست ... تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, امنیتی, جهان, خبر, قرقیزستان

چین خواستار تعدیل تحریم‌ها علیه افغانستان شد

چین از شورای امنیت سازمان ملل خواست که با توجه به شرایط فعلی در افغانستان تحریم‌ها علیه این کشور را تعدیل کند. به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، گنگ شوانگ معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل پنجشنبه گفت: افغانستان در مرحله حساسی از بازسازی و احیای آرام است. جامعه بین‌المللی باید تعامل سازنده ... چین خواستار تعدیل تحریم‌ها علیه افغانستان شد

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

نگاه آسیای میانه به طرح آبراهه «خزر – خلیج فارس»

طرح ایجاد کانال کشتیرانی خزر-خلیج فارس واقع در پروژه کریدور شمال – جنوب که به موضوع روز رسانه‌های تاجیکستان تبدیل شده است، این سوال را برای کارشناسان تاجیک مطرح کرده که در صورت تحقق، این آبراهه چه مزایایی می‌تواند برای این کشور داشته باشد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری آسیا پلاس در گزارشی نوشت: پروژه ساخت کانال کشتیرانی از دریای خزر به خلیج فارس پس از اعمال تحریم های دسته جمعی کشورهای غربی علیه روسیه به موضوعی روز تبدیل شده است و در همین راستا امکان احداث این آبراهه از سوی روسیه و ایران با همکاری سایر کشورهای حوزه خزر در سطوح مختلف مطرح است.

در تابستان امسال، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در جریان نشست خزر در عشق آباد، گفت که از پیشنهاد همکارانش در مورد راه‌اندازی کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب کاملاً حمایت می‌کند. او تاکید کرد که کانال کشتیرانی خزر-خلیج فارس بخش کلیدی این کریدور است.

پوتین گفت: «در واقع، این یک پروژه حمل و نقل بزرگ با مسافت ۷۲۰۰ کیلومتر – از سن پترزبورگ تا بنادر ایران و هند است. وی افزود: راه اندازی کریدور برنامه ریزی شده با هدف تبدیل منطقه خزر به یک حلقه لجستیکی بزرگ بین‌المللی است.

کارشناسان معتقدند اجرای این پروژه به روسیه این امکان را می دهد که بدون عبور از تنگه های ترکیه، کوتاه‌ترین دسترسی را به حوزه اقیانوس هند داشته باشد، زنجیره‌های تجاری را احیا کند، آنها را گسترش دهد و زیرساخت‌های حمل و نقل مدرن ایجاد کند.

در ابتدا پیش‌بینی می‌شد که کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی «شمال-جنوب» از طریق دریای خزر، کشورهای بالتیک و هند را به هم متصل کند و تنها یک مسیر ترانزیتی برای روسیه باشد. با این حال، در شرایطی که اروپا بسته است، می‌تواند به یکی از مسیرهای اصلی حمل و نقل بار به و از روسیه تبدیل شود. “

سال‌ها پیش ایران اعلام کرد که اولین گام در ساخت کانال از دریای خزر به خلیج فارس، احداث خط آهن بین بنادر انزلی و بندرعباس خواهد بود. این انشعاب هم اکنون در دست ساخت است و قرار است در آینده نزدیک به بهره برداری برسد که امکان تملک خاک و ساخت حلقه‌های متعدد را فراهم می‌کند.

سایر کشورهای نزدیک بالتیک – آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان، کشورهای اقیانوس هند و چین نیز علاقه مند به ساخت کانال برنامه‌ریزی شده هستند و آماده تامین مالی بخشی از این پروژه هستند.

ایده ساخت این کانال بیش از یک قرن سابقه دارد. روسیه تزاری و سپس اتحاد جماهیر شوروی (اتحاد جماهیر شوروی) نیز چندین بار در مورد ساخت کانال کشتیرانی از دریای خزر به خلیج فارس با ایران مذاکره کردند.

در اینجا صحبت از احداث کانال کشتیرانی در خاک ایران به مسافت حدود ۷۰۰ کیلومتر است. اما طبق برخی منابع، ۷۰۰ کیلومتر طول تقریبی یک خط مستقیم از دریای خزر تا خلیج فارس است.

اشاره می‌شود که در واقع دو مسیر غربی و شرقی در ایران مطرح بوده است.

احداث مسیر غربی به طول حدود ۱۰۰۰ کیلومتر در کنار رودخانه‌های قابل کشتیرانی پیش‌بینی شده است.

احداث مسیر شرقی از سواحل جنوب شرقی دریای خزر به دریای عمان در دست بررسی است. فاصله آن حدود ۱۵۰۰ کیلومتر است.

بر اساس محاسبات متخصصان ایرانی که در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۲ انجام شده، حداقل ۱۰ میلیارد دلار برای ساخت این مسیر نیاز است. اما خودکفایی پروژه می‌تواند از سال پنجم بهره برداری آغاز شود.

از زمان راه اندازی این کانال، درآمد حاصل از ترانزیت برای روسیه می‌تواند حدود ۱.۴ میلیارد دلار و برای ایران – حدود ۱.۷ میلیارد دلار باشد.

دریای خزر بزرگترین توده آبی محصور در خشکی روی زمین است. خط ساحلی آن ۷۰۰۰ کیلومتر طول دارد و از خاک روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، ایران و آذربایجان می‌گذرد.

چه سودی برای تاجیکستان خواهد داشت؟

کارشناسانی که «آسیا پلاس» در این باره با آنها صحبت کرده، تنها نظرشان این است که وجود کانال کشتیرانی از دریای خزر به خلیج فارس قطعاً برای تاجیکستان مفید است، زیرا جمهوری عملاً رو به اقیانوس جهانی است نه جنوب. ایران یا پاکستان است، اما در غرب ترکمنستان یا قزاقستان قابل دسترسی خواهد بود.

این موقعیت بسیار ساده و به وضوح قابل توجیه است، یعنی حمل و نقل از طریق دریا همچنان ارزان‌ترین راه برای تحویل محموله است. همچنین بخش زیادی از ارزش واقعی کالاها و محصولات به دلیل حمل و نقل یا خود حمل آن از مکانی به مکان دیگر شکل می گیرد.

کاهش هزینه های حمل و نقل بار، هزینه اصلی آن را کاهش می‌دهد و به تبع آن درآمد فرستنده را افزایش می‌دهد که به کاهش قیمت نهایی کالاها و محصولات کمک می‌کند. یعنی همه فعالان بازار برنده می‌شوند.

اما تقریباً همه طرفین «آسیا پلاس» بر شکست پروژه پیشنهادی اتفاق نظر دارند.

به ویژه نظراتی وجود دارد که غرب به هر نحوی از ساخت این کانال جلوگیری خواهد کرد، زیرا ساخت آن وسیله ای برای دور زدن تحریم ها برای روسیه تلقی می شود.

ضمناً این پروژه در بسته تحریم‌های اروپا و آمریکا علیه ایران در پایان قرن گذشته گنجانده شده است. کار به جایی رسید که تمامی شرکت‌ها و کشورهایی که قصد کمک در اجرای این پروژه را داشتند با شدیدترین تحریم‌ها تهدید شدند.

آسیاپلاس نوشـت: برای توضیح این پروژه به نمایندگان برخی از سازمان‌های بین‌المللی شاغل در دوشنبه مراجعه کردیم. و همه به شدت از صحبت در مورد این موضوع خودداری کردند.

همچنین پیشنهاداتی وجود دارد که روسیه در شرایط کنونی که هزینه های مالی بالایی دارد، توان سرمایه گذاری در این پروژه را ندارد که این امر نیز مستلزم هزینه‌های بالایی است.

علاوه بر این، برخی از کارشناسان عدم امکان ساخت کانال فرامرزی را با این واقعیت توضیح می‌دهند که ترکیه مخالف اصلی این پروژه است، زیرا بزرگراه ناوبری پیشنهادی رقابت مستقیمی با تنگه‌های ترکیه – بسفر و داردانل ایجاد می‌کند. علاوه بر روسیه و ایران، تمامی کشورهای حوزه دریای خزر ترک زبان هستند و در سال‌های اخیر به رهبری آنکارا، سازمان‌های ادغامی مختلفی ایجاد شده است.

سخنگوی طالبان؛ کشته شدن ۳ نفر از مهاجمین به مجتمع مسکونی چینی‌ها در کابل

سخنگوی دولت طالبان در افغانستان اعلام کرد که حمله به هتلی در منطقه‌‌ای از کابل که محل اقامت چینی‌ها در پایتخت این کشور است با کشته شدن سه نفر از مهاجمان پایان یافته است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از طلوع نیوز، ذبیح‌الله مجاهد در این خصوص گفت: حمله به یک هتل در منطقه شهر ... سخنگوی طالبان؛ کشته شدن ۳ نفر از مهاجمین به مجتمع مسکونی چینی‌ها در کابل

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, تروریسم, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر

هجوم مردم مغولستان به ساختمان‌های دولتی و مقر نخست وزیر

با افشای ابعاد اختلاس در مغولستان، معترضان به ساختمان مقر دولت این کشور یورش بردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیپلمات، در مغولستان ۱۳ میلیارد دلار بودجه عمومی از بین رفت و معترضان به ساختمان مقر دولت این کشور یورش بردند. «خرلباتور چیمد»، وزیر توسعه اقتصادی مغولستان نیز اختلاس مبالغی از بودجه عمومی ... هجوم مردم مغولستان به ساختمان‌های دولتی و مقر نخست وزیر

ادامه

اسیای مرکزی, اعتراضات اجتماعی, جهان, خبر, روسیه, مغولستان

گاردین: رفتار مقامات انگلیس در قبال افغانستان ترکیبی از بی‌کفایتی و بی‌تفاوتی است

روزنامه انگلیسی با اشاره به طرح اسکان مجدد شهروندان افغان اظهارداشت رفتار مقامات لندن در قبال افغانستان ترکیبی از بی‌کفایتی و بی‌تفاوتی بوده است. به گزارش تسنیم پس از اعلام طرح اسکان مجدد شهروندان افغانستان، رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند که حتی یک نفر هم به انگلیس منتقل نشده است. روزنامه گاردین اعلام کرد پس از ... گاردین: رفتار مقامات انگلیس در قبال افغانستان ترکیبی از بی‌کفایتی و بی‌تفاوتی است

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, انگلستان, جهان, گزارش

استرالیا مدال‌های فرماندهان نظامی این کشور در افغانستان را پس می‌گیرد

وزیر دفاع استرالیا با توصیف گزارش منتشر شده درباره جنایات فرماندهان نظامی استرالیایی در افغانستان به عنوان «شرم ملی»، از اقدام فرمانده ارتش این کشور برای پس گرفتن مدال فرماندهانی که مسوولیت داشته‌اند، دفاع کرد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه کانبرا تایمز در گزارشی با اشاره به گزارش «بریتون» که در زمینه جنایات جنگی ... استرالیا مدال‌های فرماندهان نظامی این کشور در افغانستان را پس می‌گیرد

ادامه

استرالیا, اسیای مرکزی, افغانستان, اقیانوسیه, انگلستان, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, گزارش

جنایات جنگی آمریکا در افغانستان زیر ذره‌بین دیده‌بان حقوق بشر

همزمان با روند بررسی جنایات جنگی در افغانستان توسط دادگاه کیفری بین المللی، دیده‌بان جهانی حقوق بشر در گزارشی تازه، خواستار بررسی حملات ارتش آمریکا در افغانستان در این دادگاه شده است؛ حملاتی که جمع زیادی از زنان و کودکان و غیرنظامیان را به خاک و خون کشید. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، دیده‌بان حقوق ... جنایات جنگی آمریکا در افغانستان زیر ذره‌بین دیده‌بان حقوق بشر

ادامه

آمریکا, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, دخالت نظامی, سازمان ملل, گزارش