خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

مقاله‌ای از ژنرال “پیر شیل”، فرمانده نیروی زمینی فرانسه، در روزنامه لوموند در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۲۴/۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ با عنوان صریح “ارتش آماده است” منتشر شد. نخستین ماجراجویی‌های خارج از کشور شیل در جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، ساحل‌عاج‌، و سومالی بود. در این مقاله ژنرال شیل نوشت که نیروهایش برای هر رویارویی “آماده” هستند ... اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

ادامه

آفریفای مرکزی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چاد, چین, روسیه, ساحل عاج, سومالی, عراق, فرانسه, محیط زیست, مقاله

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نماینده سازمان ملل: دریاچه ارومیه به زندگی بازمی‌گردد

نماینده دفتر توسعه ملل متحد در ایران در یادداشتی به مناسبت روز جهانی آب از بازگشت زندگی به دریاچه ارومیه سخن گفت. او وضعیت دریاچه ارومیه را با چهار سال پیش مقایسه کرده است.

 

 

سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲ روز ۲۲ مارس برابر با ۲ فروردین را روز جهانی آب نامگذاری کرد. این روز هر سال با تمرکز بر یک موضوع محوری گرامی داشته می‌شود و محور برنامه‌های امسال توجه به امکان تصفیه و استفاده بهینه از “فاضلاب” برای مقابله با کم‌آبی است.

 
گری لوییس، هماهنگ‌کننده سازمان ملل متحد و نماینده دفتر توسعه ملل متحد در جمهوری اسلامی به مناسبت روز جهانی آب یادداشتی نوشته که متن آن پنج‌شنبه، سوم فروردین در سایت “عصر ایران” منتشر شد.

 
در این یادداشت آمده است: «زندگی، به دریاچه نمک شمال غرب ایران که زمانی در حال خشک شدن بود بازگشته است. این دریاچه و تلاش‌ها برای بازگرداندن چیزی که در آستانه نابود شدن بود موفقیت‌آمیز بوده است.»

 
گری لوییس با اشاره به بازدید ۴ سال پیش و سفری که به‌تازگی برای دیدن دریاچه ارومیه کرده می‌گوید این دریاچه در حال احیا شدن است و این رویداد نتیجه یک مشارکت موفق همگانی میان ایرانیان و برخی شهروندان و نهادهای کشورهای دیگر است.

 
او می‌نویسد دریاچه ارومیه که زمانی دومین دریاچه آب شور جهان بود به دلیل مداخله‌های فزاینده در طول ۶۰ سال گذشته، نظیر ساخت سدها بر روی رودخانه‌های تغذیه کننده دریاچه، و منحرف شدن جریان آب ورودی از حوضه آبریز به دریاچه “به دست ما انسان‌ها” در حال نابود شدن بود.

 

 

نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در ایران در ادامه با یادآوری بازدید چهار سال پیش خود نوشته است: «من به یاد دارم که بر روی سطحی بی‌آب، نمکی، و مرده ایستاده بودم و این منظره همان بستر دریاچه بود که به دلیل بی‌آبی نمایان شده بود. آب رفته بود اما باد نه. این باد تمام نمک‌های بستر دریاچه را بلند کرده و به اطراف پخش می‌کرد.»

 

 

در سال‌های اخیر خشک شدن تدریجی بخش بزرگی از دریاچه ارومیه کشاورزی و زندگی در روستاهای اطراف آن را تقریبا نابود کرده است.

 
پیامدهای خشکی دریاچه ارومیه

 
صابر خسروزاده، مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان ارومیه آذر ماه سال گذشته به خبرگزاری ایرنا گفته بود که به علت ادامه خشکسالی و خشک شدن دریاچه ارومیه آب ۱۰۰ روستا در این منطقه شور شده است.

 
قربانعلی سعادت، استاندار آذربایجان غربی زمانی گفته بود جمعیتی حدود پنج تا شش میلیون نفر در روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه سکونت دارند که در صورت عدم رفع بحران از این منطقه، مجبور به کوچ به مناطق دیگر می‌شوند.

 
حمید چیت‌چیان وزیر نیرو نیز تاکید کرده که بازگشت دریاچه ارومیه به وضعیت پیشین در صورت تلاش همه‌جانبه و سازماندهی منسجم به ۱۰ تا ۱۵ سال زمان نیاز دارد.

 
به نوشته‌ی گری لوییس، چند دهه پیش میزان آب دریاچه ارومیه تا حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده می‌شد و این مقدار که چهار سال پیش به نیم میلیارد متر مکعب کاهش یافته بود امروز به دو ونیم میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

 
او با اشاره به این که وضعیت بارندگی در این سال‌ها تغییر محسوسی نکرده اقدام‌هایی نظیر رهاسازی آب سدهایی که در حوضه آبریز و نزدیکی دریاچه قرار دارند و تغییر مدیریت آب در بخش کشاورزی در منطقه، از جمله بستن چاه‌های غیرمجاز را علت بهبود نسبی وضعیت این دریاچه عنوان می‌کند.

 
افزایش سطح آب دریاچه

 
نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در ایران در بخش دیگری از یادداشت خود نوشت: «سه یا چهار سال قبل، زمانی که وضعیت آب در بدترین شرایط خود قرار داشت، تنها ۵۰۰ کیلومتر مربع از ۵ هزار کیلومتر مربع سطح دریاچه با آب پوشیده بود. این مقدار امروز به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع رسیده است.»

 

 

گری لوییس خاطر نشان کرد که در کنار تدبیرهایی که برای احیای دریاچه اروپا در دستور کار قرار گرفته کمک‌های جامعه بین‌المللی، مانند حمایت‌های فنی دفتر توسعه ملل متحد و کمک‌های مالی دولت ژاپن در بهبود وضعیت دریاچه موثر بوده است.

 
دولت حسن روحانی‌، رئیس‌جمهور ایران در آغاز کار، احیای دریاچه ارومیه را از اولویت‌های خود معرفی کرد و برای این منظور بودجه‌ای بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان به تصویب رساند.

 
ظاهرا تنگناهای مالی دولت مانع فراهم کردن این بودجه شده و خلیل ساعی، ‌دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه چندی پیش گلایه کرده بود که تاکنون فقط ۳۰۰ میلیارد تومان برای نجات و احیای این دریاچه اختصاص یافته است.

رادیو آلمان

۱۲ استان درگیر برف و کولاک / ۴ مفقودی و ۳ کشته در سیل اخیر

معاون عملیات سازمان امداد و نجات با بیان اینکه امدادرسانی به دلیل وقوع سیل در کرمان و فارس ادامه دارد، گفت: ۱۲ استان طی چهار روز گذشته متأثر از برف و کولاک شدند که به ۲۷۰۰ نفر در این زمینه امدادرسانی و ۴۰۱ دستگاه خودرو نیز که گرفتار در برف بوده رهاسازی شد.   شاهین ... ۱۲ استان درگیر برف و کولاک / ۴ مفقودی و ۳ کشته در سیل اخیر

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

خسارت شدید سونامی در بندر دیر، یک جسد کشف و ۵ نفر ناپدید شد

طغیان دریا در جنوب استان بوشهر باعث بروز خسارت‌های مالی و جانی در بندر دیر و دیگر بنادر جنوبی استان شد که تاکنون یک جسد کشف شده و همچنان از سرنوشت پنج نفر اطلاعی در دست نیست.   حمزه اعتماد در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: امروز شاهد بارش‌های شدید در شهرستان دیر بودیم که ... خسارت شدید سونامی در بندر دیر، یک جسد کشف و ۵ نفر ناپدید شد

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

وقوع طوفان تندری در سه استان خوزستان، بوشهر و کهگیلویه

کارشناس سازمان هواشناسی از وقوع طوفان تندری در سه استان خوزستان، بوشهر و کهگیلویه خبر داد، گفت: امروز در ۱۶ استان کشور شاهد بارش باران و آبگرفتگی معابر خواهیم بود.   محمد اصغری اظهار داشت: امروز برای کردستان، زنجان، جنوب آذربایجان غربی و شرقی بارش باران همراه با رعد و برق و وزش باد پیش ... وقوع طوفان تندری در سه استان خوزستان، بوشهر و کهگیلویه

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

وضعیت بحرانی جنگل‌های بلوط شمال خوزستان

دبیر انجمن دوستداران محیط زیست و طبیعت خوزستان با اشاره به وضعیت بحرانی جنگل‌های بلوط خوزستان گفت: بیم آن می‌رود که جنگل‌های بلوط ارزشمند و ذخیره‌گاه‌های کم‌نظیر و حیاتی خوزستان در هیاهوی ریزگردها گم شوند.   هژیر کیانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حالی برای کاشت یک نهال یا درخت در دشت‌های خوزستان ... وضعیت بحرانی جنگل‌های بلوط شمال خوزستان

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست