وزیر خارجه کوبا نسبت به تهدیدات اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد

وزیر امور خارجه کوبا همزمان با هشدار نسبت به «تهدیدهای اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران»، این نوع اقدامات را باعث تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه ارزیابی کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی از طریق شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: ما نسبت به تهدیدهای اسرائیل برای ... وزیر خارجه کوبا نسبت به تهدیدات اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, کوبا, لبنان

رئیس جمهور کلمبیا: بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو احترام بگذارد

گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا در پیامی با اشاره به صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم از سوی دادگاه لاهه از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواست تا به این حکم احترام بگذارد. به گزارش بامداد جمعه ایرنا از خبرگزاری آناتولی، رئیس جمهور کلمبیا صدور حکم ... رئیس جمهور کلمبیا: بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو احترام بگذارد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم, کلمبیا, گرسنگی, نسل‌کشی, هلند

کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد

رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه کوبا در پیام‌هایی وتوی جدید از سوی آمریکا درباره پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را محکوم کردند. به گزارش ایسنا، «میگوئل دیاز کانل برمودز»، رئیس جمهور کوبا درباره نشست شورای امنیت سازمان ملل که در ۲۰ نوامبر در مورد آتش‌بس در نوار غزه برگزار شد، استفاده ایالات متحده از حق ... کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی

چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگ‌های غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاری‌ها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاست‌های مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, اوکراین, برزیل, بیانیه, جنگ نیابتی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, صلح, فلسطین, گروه ۲۰, لبنان

نفتکش‌های ایران و ناوگان جنگی آمریکا در آب‌های ونزوئلا

نفتکش‌های ایران راهی ونزوئلا هستند. آمریکا ناوهای جنگی خود را روانه آب‌های کارائیب کرده تا به ایران و ونزوئلا اجازه ندهد تحریم‌‌های این کشور را دور بزنند. وزارت خارجه ایران تهدید کرده که به آمریکا پاسخ «قاطعانه» می‌دهد.

 

به گزارش دویچه له؛ نفتکش‌های ایران راهی ونزوئلا هستند. آمریکا ناوهای جنگی خود را روانه آب‌های کارائیب کرده تا به ایران و ونزوئلا اجازه ندهد تحریم‌‌های این کشور را دور بزنند. وزارت خارجه ایران تهدید کرده که به آمریکا پاسخ «قاطعانه» می‌دهد.

 

خبرگزاری فارس روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت نوشت آمریکا برای فشار بیشتر بر تهران و کاراکاس و به منظور جلوگیری از فروش نفت ایران به ونزوئلا ناو جنگی به دریای کارائیب فرستاده است. بنابر این گزارش چهار ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا به همراه هواپیمای «پی ۸ پوسایدون» از اسکادران VP-26 به منطقه کارائیب اعزام شده‌اند.

 

فارس نام کشتی‌های جنگی آمریکا را نیز برشمرده است: کشتی جنگی «یواس‌اس دیترویت» USS Detroit (LCS-7)، کشتی جنگی یواس‌اس لاسن USS Lassen (DDG-82)، کشتی جنگی یواس‌اس پربل USS Preble (DDG-88) و کشتی جنگی یواس‌اس فاراگات USS Farragut (DDG-99) که به گفته این خبرگزاری برای «مقابله احتمالی» با نفتکش‌های ایرانی اعزام شده‌اند. نفتکش‌هایی که خبرگزاری فارس می‌گوید «ممکن است به سمت ونزوئلا در حال حرکت باشند».

 

«پاسخ قاطعانه می‌دهیم»

 

در واکنش به اعزام ناوهای جنگی آمریکا عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران گفته است که «هرگونه تهدید علیه نفتکش‌های ایرانی با واکنش فوری و قاطع ایران مواجه خواهد شد و دولت آمریکا مسئول عواقب آن است.” او سفیر سوئیس در تهران را احضار کرده است. سفارت سوئیس حافظ منافع دولت آمریکا محسوب می‌شود.

 

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل از “اعزام نیروی دریایی آمریکا به کارائیب” شکایت کرده و نسبت به عواقب آن هشدار داده است. روز شنبه ۲۷ اردیبهشت نیز علی ربیعی در این باره گفته بود: «ما و ونزوئلا دو دولت مستقل هستیم و تبادل کالاهای مختلف داریم و دست روی دست نمی‌گذاریم و نفت خود را می‌فروشیم». او اضافه کرد: «ایران کالاهایی به ونزوئلا می‌دهد و اجناسی هم می‌گیرد. این موضوع در دنیا به کسی ارتباط ندارد.»

 

ایران و ونزوئلا هر دو تحت تحریم‌های گسترده آمریکا هستند و رژیم‌های حاکم بر دو کشور نیز در صف اول جبهه دشمنی با ایالات متحده قرار دارند. دو کشور تلاش می‌کنند با گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی با یکدیگر خود را از تنگنای تحریم‌های آمریکا تا حدودی نجات دهند. ایران به ونزوئلا سوخت صادر می‌کند و برای تاسیسات پالایشگاه‌های این کشور تجهیزات لازم را می‌فرستد، در مقابل ونزوئلا به ایران طلا می‌دهد؛ بده‌بستانی که خوشایند ایالات متحده آمریکا نیست.

 

حدود دو هفته پیش (۱۱ اردیبهشت) خبرگزاری بلومبرگ خبری را منتشر کرد مبنی بر آنکه یک هواپیمای ایرانی بعد از حمل تجهیزاتی برای تعمیر تأسیسات پالایشگاهی ونزوئلا، ۹ تن طلا (معال ۵۰۰ میلیون دلار) به ایران حمل کرده است. بلومبرگ در این گزارش از شرکت هواپیمایی ماهان به عنوان حامل طلاهای مورد نظر نام برد و نوشت این شرکت ظرف یک هفته چندین پرواز به ونزوئلا انجام داده است.

 

به دنبال انتشار این اخبار، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که واشنگتن سرگرم بررسی واکنش متناسب در قبال مبادله تجاری بنزین و طلا بین ایران و ونزوئلاست. بنابر این گزارش، دولت ترامپ در صدد است با اتخاذ تصمیمی متناسب مانع از انتقال سوخت و بنزین ایران به ونزوئلا شود.

 

«پادزهر» ایران و ونزوئلا در مقابل تحریم

 

روزنامه «وطن امروز» با انتشار اخبار مربوط به اعزام نفتکش‌های ایران به سوی ونزوئلا به اهمیت مناسبات دو کشور که «هر دو تحریمی» هستند پرداخته و نوشته است تقویت روابط تجاری و صعنتی میان ایران و ونزوئلا می‌تواند «به مثابه یک پادزهر به کمک هر دو کشور بیاید»؛ مبادلاتی که با واسطه‌هایی غیر از ارزهای رایج انجام می‌شود.

 

این روزنامه به یکی از مهم‌ترین معضلات در برابر ایران و ونزئلا یعنی مسدود بودن دسترسی آنها به چرخه دلار و ناممکن بودن روابط بانکی بین‌المللی اشاره کرده و گفته است استفاده از طلا نیز برای تسویه معاملات اگرچه اقدام رایجی است اما محدودیت ذخایر طلای کشورها، دوام این روش را به خطر می‌اندازد.

 

وطن امروز به راهکارهای دیگری پرداخته که منوط است به گسترده شدن فهرست کشورهای طرف جنگ اقتصادی با آمریکا که می‌تواند این امکان را به آنها بدهد که بخش قابل‌توجهی از مبادلات مالی خود را از طریق ارزهای یکدیگر تسویه کنند. این روزنامه به چین به عنوان «یکی از فعال‌ترین کشورهای جهان در استفاده از پیمان‌های پولی برای تسویه معاملات بدون نیاز به چرخه دلار» اشاره کرده و نوشته است «بزرگی حجم اقتصاد چین این فرصت را به دیگر کشورهای طرف مقابل آمریکا می‌دهد تا از رهگذر اجرای پیمان‌های پولی، بخش عظیمی از مساله بانکی خود را حل کنند.

 

صادرات بنزین به ونزوئلا یک تیر و دو نشان؟

 

شیوع بیماری کرونا در جهان به کاهش شدید مصرف فراورده‌های نفتی انجامید. در بسیاری از کشورهای تولید کننده بهای نفت به شدت پایین آمد و حتی برای مدت کوتاهی منفی شد. کاهش تقاضا و بالا بودن عرضه به اندازه‌ای بود که حتی ذخیره کردن نفت تولید شده به معضلی برای تولیدکنندگان از جمله آمریکا تبدیل شد.

 

ایران هم از این قاعده مستثنی نماند. کاهش مصرف بنزین به خاطر خوابیدن فعالیت‌های اقتصادی به دنبال شیوع کرونا وضع را به جایی رساند که مسئولان شرکت پالایش و پخش ایران اعلام کردند ظرف دو هفته اول فروردین مصرف بنزین در ایران از ۸۰ میلیون لیتر به تقریبا نصف یعنی ۴۵ میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.

 

وطن امروز نوشته است که «کاهش اجباری مصرف بنزین به دلیل اعمال مقررات قرنطینه کار را به جایی رساند که ذخیره‌سازی بنزین در ایران به یک مسأله تبدیل شد.» به نوشته این روزنامه این مشکل تا جایی پیش رفت که وزارت نفت «مجبور به استفاده از مخازن ذخیره نفت خام برای ذخیره‌سازی بنزین شد.» این روزنامه نتیجه گرفته است که در چنین شرایطی صادرات بنزین ایران به مقصد ونزوئلا علاوه بر رها کردن ایران از تنگنای ذخیره‌سازی آن، درآمد قابل توجهی را نصیب جمهوری اسلامی می‌کند.

 

با این حال روشن نیست در صورت اقدام آمریکا برای جلوگیری از انجام ماموریت نفتکش‌های ایران، آب‌های کارائیب تا چه اندازه مسیری بی‌دردسر برای دور زدن تحریم‌ها بمانند و به محل مناقشه جدیدی، این بار میان سه کشور، ایران و ونزوئلا از یک سو و ایالات متحده از سوی دیگر تبدیل نشوند.

گروه دوستی پارلمانی کوبا و سوریه، تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه سوریه را محکوم کرد

به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، «لیزارا کورونا» رییس گروه دوستی پارلمانی کوبا و سوریه تحریم‌های آمریکا را ناعادلانه توصیف کرد و گفت که این تحریم‌ها «تلاش‌ها و ظرفیت‌ها» برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ را محدود می‌کند

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه, کوبا, همبستگی

آری به‌همبستگی، نه به محاصره! ما خواستار لغو فوری محاصرهٔ جنایتکارانهٔ کوبا توسط ایالات متحد آمریکا هستیم!

اعلامیهٔ مشترک حزب‌های کمونیست و کارگری آری به همبستگی، نه به محاصره! ما خواستار لغو فوری محاصرهٔ جنایتکارانهٔ کوبا توسط ایالات متحد آمریکا هستیم!

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, سوسیالیسم, کوبا, همبستگی