صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

بحران‌های اقتصادی – اجتماعی ناشی از اجرای بیش از سه دهه سیاست‌های ضدمردمیِ نولیبرالیسم در راستای تعدیل ساختاری از جمله خصوصی‌سازی، مقررات‌زدایی، تأمین نشدن شرایط ایمنی در محیط کار، جلوگیری از تعیین حداقل مزد براساس نرخ واقعی تورم و هزینه سبد معیشت، وضعیت زندگی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما را طاقت‌‌فرسا کرده‌ است. گسترش ... صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, ایران, ایمنی, تحریم, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, معیشت, منافع ملی

گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

به گزارش بلومبرگ، آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات غیردلاری است و به دلیل تنش‌های تجاری درخواست برای ارز‌های جایگزین شتاب گرفته است. باشگاه خبرنگاران به گزارش بلومبرگ، بانک‌ها و دلالان در آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات ارزی هستند که دلار را دور می‌زنند، زیرا تنش‌های تجاری، ضرورت تغییر سال‌ها استفاده از دلار را ... گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

ادامه

آسیا, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, امارات, خلیج فارس, سنگاپور, فیلیپین, گزارش, مصر, هنگ کنگ

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

نشنال اینترست: چین سرمایه‌داری آمریکا را به‌چالش کشیده است

تارنمای نشنال اینترست ضمن اشاره به اینکه جنگ تجاری می تواند به امنیت اقتصادی آمریکا آسیب بزند، نوشت که «مدل این کشور از نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال از سوی چین به چالش کشیده شده است.»

 

در مطلب روز سه شنبه نشنال اینترست آمده است: جیمز اطلس سال ۱۹۸۹ در نیویورک تایمز به موارد مهمی در آینده تاریخ جهان اشاره کرد که از جمله ظهور یک چین صنعتی بود.

 

تارنمای آمریکایی ادامه داده است: ظهور چین که بعد از بیشتر از یک قرن سکوت طولانی برای به چالش کشیدن نظم جهانی آشکار شد، یک معجزه اقتصادی در شرایط ناممکن محسوب می شد. نکته مهم نوع ویژه حکومت داری و ساختار اقتصادی بود که این کشور را به شرایط کنونی رساند. این پیش فرض به طور گسترده مطرح شده بود که چین و هر کشور دیگری برای ادامه پیشرفت های اقتصادی مجبورند از اصلاحات دمکراتیک و بر پایه اصول نظام سرمایه داری پیروی کنند.

 

پیش از این نیز مقامات ارشد آمریکا از جمله بیل کلینتون رئیس جمهوری اسبق و برخی دیگر بر این باور بودند که چین برای ادامه حرکت در مسیر ظهور به عنوان یک قدرت اقتصادی مجبور می شود به اصلاحات دمکراتیک و بر پایه اصول نظام سرمایه داری تن دهد.

 

اما چین با ساختار تک حزبی در راه ابتکارعمل های رشد اقتصادی گام برداشت. ابزارهای مورد استفاده این کشور برای اقتصاددانان شناخته شده بود. حفاظت از صنایع در برابر بازار خارجی به عنوان صنعت نوپا یکی از این مسیرها بود. عامل محرک موفقیت این الگو از توسعه صرفا یک مدل اقتصادی یا سیاسی نبود، بلکه ترکیبی از این مدل ها به شمار می رفت.

 

چین با این گونه سیاست ها آغازگر تاریخی جدید و عملا به یک چالش مشروع برای مدل نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال مدنظر آمریکا تبدیل شد. چالش اصلی این است که پکن به تهدیدی برای آغاز دورانی تبدیل شده که واشنگتن و همتایانش فکر می کردند سال های گذشته پایان یافته است.

 

مدل نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال مدنظر آمریکا پیشتر نیز در سراسر جهان به چالش کشیده شده است و اگر این آغاز دوران جدید در تاریخ است، چه پیامدهایی دارد؟

 

در پایان گزارش نشنال اینترست آمده است: پیش از همه آمریکا دشمن جدیدش را پیدا کرده که الگوی ویژه ای از نظام های اقتصادی و اجتماعی چینی است. بنابراین امکان دارد بین پکن و واشنگتن جنگ سرد رخ ندهد، اما (احتمال وقوع) یک جنگ تجاری در این راستا وجود دارد.

ایرنا

ترامپ خواستار لغو همه تعرفه های گمرکی با اروپا شد

رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه به وقت محلی، در آستانه سفر رئیس کمیسیون اروپا به این کشور، پیشنهاد داد که واشنگتن و دولت های عضو اتحادیه اروپا همزمان همه تعرفه‌ها و موانع تجاری وضع شده را لغو و به سوی تجارت آزاد حرکت کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, فرانسه, کانادا, مکزیک

راشا تودی: اثرات جنگ تجاری به خود آمریکا برگشت/ ۲.۵ میلیارد پوند گوشت آمریکا خریدار ندارد

راشا تودی اعلام کرد: عواقب جنگ تجاری که آمریکا آغازگر آن بود به خود این کشور برگشته و ۲.۵ میلیارد پوند گوشت تولیدی کشاورزان آمریکا در انبارها مانده و صادر نمی‌شود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, مکزیک

با تشدید جنگ تجاری؛ چین، روسیه را جایگزین آمریکا می‌کند

روزنامه مورنینگ پست هنگ کنگ نوشته است که چین به دلیل نگرانی از تحریم های سیاسی و اقتصادی که کشورهای عرب برای قطر در نظر گرفته اند و با توجه به جنگ تجاری با آمریکا، تلاش می کند تا نیاز گاز طبیعی خود را با خرید از کشورهای دیگر تضمین کند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه

بریکس، فرصتی برای مخالفت با یکجانبه گرایی آمریکا

چین و اقتصادهای نوظهور در تلاشند تا از اجلاس سران بریکس که در آینده نزدیک برگزار می شود به عنوان سکویی برای هدف قرار دادن سیاست های یکجانبه گرایانه تجاری حمایتی آمریکا استفاده کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امریکا, برزیل, جهان, چین, خبر, روسیه, هندوستان