رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
نشست ضد چینی آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند / پکن؛ محکوم به شکستید
نشست سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن به میزبانی جو بایدن در کاخ سفید، با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد و واکنش پکن را به دنبال داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس، در ادامه تحرکات ضد چینی واشنگتن، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید با نخستوزیران هند، ژاپن و استرالیا یک نشست چهارجانبه مشترک برگزار کرد.
طبق گزارشها، نشست مشترک روز جمعه (دیروز) رئیسجمهور آمریکا با نخستوزیران هند، استرالیا و ژاپن در کاخ سفید با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد. نشست این چهار کشور به کواد (Quad) موسوم شده است.
هر چند در بیانیه مشترک جو بایدن، نارندرا مودی، اسکات موریسون و یوشیهیده سوگا اشاره صریحی به چین نشده است، اما از نظر کارشناسان مسائل بینالمللی و رسانههای معتبر این نشست چهارجانبه، یک نشست سراسر ضد چینی است.
در بخشی از بیانیه مشترک سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن آمده است: «ما تصدیق میکنیم که آینده مشترک ما در هند و اقیانوس آرام نوشته میشود و تلاشهای خود را مضاعف میکنیم تا اطمینان حاصل شود که کواد (Quad) نیروی صلح، ثبات، امنیت و رفاه منطقهای است».
آنها با اشاره به تنشها و اختلافات در دریاهای چین جنوبی و شرقی میان چین و برخی کشورهای منطقه اعلام کردند: «در این راستا، ما همچنان به پایبندی به قوانین بینالمللی به ویژه آنچه در کنوانسیون سازمان ملل در حقوق دریا منعکس شده است، میپردازیم تا به چالشهای مربوط به نظم مبتنی بر قوانین دریایی از جمله در دریاهای چین شرقی و جنوبی بپردازیم. ما حمایت خود را از کشورهای کوچک جزیرهای به ویژه آنهایی که در اقیانوس آرام هستند، تقویت میکنیم».
سران کشورهای آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن در بخش دیگری از این بیانیه به تنشها در شبه جزیره کُره اشاره و خواستههای خودشان را از کره شمالی مطرح کردند.
آنها تصریح کردند: «ما بر تعهد خود مبنی بر خلع سلاح کامل کره شمالی مطابق قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید میکنیم و همچنین ضرورت حل فوری مسئله ربوده شدگان ژاپنی را تأیید میکنیم. ما از کره شمالی میخواهیم که به تعهدات خود در سازمان ملل پایبند باشد و از انجام اقدامات تحریکآمیز خودداری کند. ما همچنین از کره شمالی میخواهیم که وارد یک گفتگوی اساسی شود».
درخواست سران کشورهای آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا از کره شمالی برای ورود به مذاکرات و خلع سلاح اتمی در شبه جزیره کره در شرایطی مطرح شده که پیونگ یانگ بارها از واشنگتن خواسته از مواضع خصمانه خود علیه کره شمالی به ویژه در زمینه اعمال تحریمها دست بردارد.
خبرگزایر رویترز در گزارش خود درباره این نشست چهار جانبه به میزبانی جو بایدن نوشت: «رهبران ایالات متحده، ژاپن، هند و استرالیا در اولین اجلاس حضوری خود در بهبوحه نگرانیهای مشترکشان در قبال چین، روز جمعه وعده دادند که در ایندوپاسفیک (مناطق حائل بین دو اقیانوس هند و آرام) به دنبال یک منطقه آزاد و “بدون اجبار تحت فشار” خواهند بود».
شبکه الجزیره انگلیسی هم در صفحه اینترنتی خود گزارشی درباره این نشست منتشر کرد و خبر داد: «در حالی که چین در اظهارات عمومی چهار رهبر یا در بیانیه مشترک طولانی و برگه ای که پس از آن منتشر شد ، نامی برده نشد ، در این بیانیه به اصرار بر رفتار مبتنی بر قوانین در منطقهای که چین تلاش میکند در آن قدرتنمایی کند، اشاره شده است».
«کیمبرلی هالکت» خبرنگار حوزه کاخ سفید در الجزیره در این باره به این شبکه گفت: «آنچه این چهار رهبر واقعاً اینجا برای بحث در مورد آن صحبت میکنند چین است، نفوذ روزافزون چین در همه جنبههای زندگی نه فقط در کشورهای آنها بلکه در سراسر جهان».
مقامهای دولت چین روز جمعه (دیروز) به شدت از نشست چهار جانبه آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن انتقاد کردند و در رد مواضع ضد چینی آن اعلام کردند که این نشست «محکوم به شکست است».
اکثر اروپاییها علاقهای به همراهی با سیاستهای آمریکا علیه چین ندارند
نتایج یک گزارش حاکی از آن است که اکثر مردم اروپا معتقدند جنگ سرد جدیدی میان آمریکا و چین و روسیه تحت جریان است و در عین حال علاقهای به همراهی سیاستمداران کشورهای خود با راهبرد ضدچین واشنگتن و اتحادیه اروپا ندارند.
اتحادیه اروپا: خودمختاری راهبردی در دستور کار رهبران ما قرار دارد
وزیر دفاع فرانسه درباره توافق اخیر بین کانبرا و واشنگتن درخصوص لغو قرارداد خرید زیردریایی از فرانسه و ایجاد پیمان “آکوس”، ایالات متحده آمریکا را به تلاش برای برانگیختن تقابل با چین متهم کرد.
مودی و مکرون متعهد به اقدام مشترک در منطقه هند و اقیانوس آرام شدند
به دنبال توافق آمریکا، انگلیس و استرالیا برای آغاز همکاری جدید در اقیانوس آرام، سه شنبه شب امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه با نارندا مودی نخست وزیر هند گفت و گو کرد و طرفین متعهد به اقدام مشترک در این منطقه شدند.
واکنش انتقادی روسیه به پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا
مقام های روسیه نسبت به پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا موسوم به پیمان «آکوس» (AUKUS) دیدگاه مخالف دارند و در روزهای اخیر از آن انتقاد کردهاند.