آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک‌های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صربستان, ناتو

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

نشریه هیل: بهار عربی به زمستان تبدیل شد و آمریکا همچنان سرگردان است

نشریه نزدیک به کنگره آمریکا به صورت تلویحی گرم شدن روابط کشورهای عربی با سوریه بعد از ناآرامی‌های داخلی این کشور از سال ۲۰۱۱ را به عنوان تبدیل شدن «بهار عربی» به «زمستان» تعبیر کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، نشریه هیل، نزدیک به کنگره آمریکا در تحلیلی از عدم آمادگی ایالات متحده آمریکا در برابر تغییرات جدید در منطقه غرب آسیا انتقاد کرده و به صورت تلویحی گرم شدن روابط کشورهای عربی با سوریه بعد از ناآرامی‌های داخلی این کشور از سال ۲۰۱۱ را به عنوان تبدیل شدن «بهار عربی» به «زمستان» تعبیر کرده است.

در این مقاله آمده است: «متاسفانه خاورمیانه به دلیل تصمیم آمریکا برای خروج از منطقه دچار بازآرایی شده و این مسئله موجب شده شرکای دیرینه آمریکا در قابل اعتماد بودن آمریکا تجدید نظر کنند.»

نگارنده تصریح کرده که شرکای آمریکا در منطقه، ایالات متحده را به دلیل داشتن اتحاد با این کشور به چین، روسیه و ایران ترجیح می‌دهند اما واشنگتن «سردرگم و ضعیف به نظر می‌رسد و به همین دلیل است که نگاه آنها به جای دیگری دوخته شده است.»

مطابق این تحلیل، منطقه خاورمیانه مدام رو به تغییر است و این مسئله باعث گیج شدن کارشناسان سیاسی در آمریکا شده «که مکررا در این دام می‌افتند که منطقه را از لنز غرب می‌بینند.»

نگارنده در ادامه به مسئله میانجی‌گری چین در رابطه میان عربستان سعودی و ایران پرداخته و از «عدم آمادگی» ایالات متحده برای این تحول انتقاد کرده است.

او می‌نویسد: «آمریکا برای میانجی‌گری چین در خصوص روابط آشتی‌جویانه بین عربستان سعودی و ایران ناآماده به نظر می‌رسید همان‌طور که درباره فرا رسیدن زمستان عربی بعد از بهار عربی سردرگم بود.»

هیل در ادامه این مقاله به دیگر سردرگمی‌های ایالات متحده آمریکا در منطقه اشاره کرده است: «آیا آمریکا اختلاف بین محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی را پیش‌بینی می‌کرد؟ آیا ما در حال تدوین راهبردهایی در خصوص چگونگی بهره‌برداری از این موضوع به نفع خودمان یا دست‌کم برای کاهش دادن تبعات منفی آن بر منافعمان در زمینه‌های تبادل اطلاعات و برنامه پدافند موشکی مشترک علیه ایران هستیم؟»

نگارنده علاوه بر این از آنچه بی‌میلی آمریکا برای استفاده از حضور نظامی خود جهت پاسخ دادن به تنش‌ها در منطقه خوانده شده انتقاد کرده است.

در این مقاله آمده است: «بله، همه می دانند که آمریکا بیشترین حضور نظامی را در منطقه دارد. اما ما آنقدر آشکار تمایلی به استفاده از این حضور نظامی نداریم که برای تصمیم‌گیران در منطقه بی‌ربط به نظر می‌آییم و دیگران در حال پر کردن جای این خلا هستند.»

وی تصریح کرده هنگامی که گروه‌های متحد ایران به نظامیان آمریکا در التنف حمله می‌کنند واشنگتن اغلب تمایلی به انجام اقدامات تلافی‌جویانه نشان نمی‌دهد: «این پیام عدم عزم راسخ را مخابره کرده و آنها را به حملات بیشتر دعوت می‌کند.»

به عنوان مثالی دیگر، هنگامی که یک جت روسی بر فراز آسمان سوریه به یک پهپاد آمریکایی ریپر حمله کرد و آن را مجبور به فرود اضطراری کرد آمریکا تنها به دادن پاسخ دیپلماتیک اکتفا کرد.

روابط جدید در منطقه غرب آسیا که باعث بازآرایی این منطقه به ضرر منافع آمریکا شده‌اند مسئله دیگری است که هیل به آن پرداخته است. این نشریه می‌نویسد: «برخی از روابط جدیدی که باعث تحیر شما خواهند شد چه ها هستند؟»

در ادامه این مقاله آمده است: «از سرگیری روابط ایران و عربستان با حمایت چین در صدر این فهرست قرار دارد و اعراب سنی و شیعیان ایران به دلیل ترک منطقه توسط آمریکا در کنار هم قرار گرفته‌اند. همانطور که الجزیره گزارش داده میانجیگری چین برای یک معامله بین رقبای دیرینه خلیج فارس نشانه‌ای وسیع از تغییر نظم جهانی است».

در ادامه این مقاله آمده است: «امارات به عنوان یکی از اعضای پیمان آبراهام همکاری‌های خود را با ایران افزایش داده و عمان نیز در حال انجام همین کار است. هر دو می دانند که ایران با حمایت چین و روسیه در حال رشد است. حتی رژیم محافظه کار سعودی که از اخوان المسلمین در هراس است با حماس دیدار می کند.»

هیل می‌افزاید: «مصر و ترکیه، که از یک دهه قبل درگیر اختلاف با یکدیگرند نیز به عنوان بخشی از پازل جدید روابط منطقه گرد هم آمده‌اند. حتی اتحادیه عرب بشار اسد را دعوت کرده که به آغوشش بازگردد و این صف بندی دیگری است که نشان می‌دهد آمریکا نفوذ خود را از دست داده است.»

هشدار روسیه به ناتو با رزمایش در بالتیک

رزمایش نظامی روسیه در دریای بالتیک با مشارکت حدود ۶ هزار پرسنل و ۳۰ ناو جنگی برگزار شد؛ اقدامی که در پاسخ به تحرکات اخیر ناتو برگزار شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، در بحبوحه تنش‌های فزاینده غرب و مسکو بر سر جنگ اوکراین، روسیه تحرکات آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو را با برگزاری ... هشدار روسیه به ناتو با رزمایش در بالتیک

ادامه

آمریکا, اروپا, استونی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, غرب, لتونی, لیتوانی, ناتو

بلاروس: ادعای لهستان برای توجیه حضور نظامی ناتو است

وزارت دفاع بلاروس در بیانیه‌ای اتهام کشور لهستان مبنی بر نقض حریم هوایی این کشور را رد کرد و گفت این ادعا تنها برای توجیه حضور نظامی ناتو در نزدیک مرزهای این کشور مطرح شده است. به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، بلاروس ادعای نقض حریم هوایی لهستان توسط بالگردهای این کشور را رد ... بلاروس: ادعای لهستان برای توجیه حضور نظامی ناتو است

ادامه

بلاروس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, لهستان, ناتو

وزیر دفاع روسیه و فرمانده ارتش الجزایر درباره همکاری‌های نظامی گفت وگو کردند

منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند، وزیر دفاع روسیه در مسکو با رئیس ستاد مشترک ارتش الجزایر دیدار و درباره همکاری‌های نظامی رایزنی کرد. به گزارش ایرنا از روسیا الیوم، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه با سعید شنقریحه رئیس ستاد مشترک ارتش الجزایر درباره تقویت همکاری‌های نظامی بین ارتش‌های دو کشور گفت وگو کرد. روز ... وزیر دفاع روسیه و فرمانده ارتش الجزایر درباره همکاری‌های نظامی گفت وگو کردند

ادامه

الجزایر, جنگ سرد, چین, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال افریقا, گزارش, هندوستان

پکن؛ کمک نظامی آمریکا به تایوان دخالت در امور داخلی چین است

سخنگوی وزارت دفاع چین کمک نظامی آمریکا به تایوان را مداخله آشکار در امور داخلی کشورش توصیف کرد. به گزارش ایلنا به نقل از نووستی، «تان کفی»، سخنگوی وزارت دفاع چین تاکید کرد که کمک نظامی آمریکا به تایوان مداخله آشکار در امور داخلی چین است. وی گفت:‌ «ایالات متحده با کمک نظامی به تایوان ... پکن؛ کمک نظامی آمریکا به تایوان دخالت در امور داخلی چین است

ادامه

آمریکا, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, صلح, گزارش