پوتین دکترین هسته‌ای به‌روزشده روسیه را تایید کرد

در پی تازه‌ترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه دکترین هسته‌ای کشورش را به‌روزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشک‌های بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هسته‌ای را در پاسخ به آن ممکن می‌سازد. به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور روسیه امروز (سه‌شنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را تایید کرد ... پوتین دکترین هسته‌ای به‌روزشده روسیه را تایید کرد

ادامه

آمریکا, اوکراین, بلاروس, تجاوز نظامی, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, صلح, غرب

روسیه موشک‌های اتمی آزمایش کرد + فیلم

روسیه موشک‌های اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه سازی یک واکنش گسترده به حمله‌ای از سوی غرب آزمایش کرد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه از آغاز رزمایش نیروهای بازدارنده هسته‌ای راهبُردی روسیه تحت نظارت خود خبر داد و گفت در طول این تمرینات، پرتاب موشک تمرین ... روسیه موشک‌های اتمی آزمایش کرد + فیلم

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, ٰژئوپلیتیک, فیلم

خواب تل‌آویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد

گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقام‌های سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیری‌ها رویکرد خود را محتاطانه‌تر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزه‌های تنش‌های ژئوپلتیکی که می‌تواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تل‌آویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, ترکیه, جهان, ژئوپلیتیک, سوریه, فلسطین, کویت, لبنان, مصر

آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتمل‌تر از همیشه است؟

نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که می‌تواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتمل‌تر از همیشه است؟

ادامه

آمریکا, تحلیل, جنگ سرد, چین, خاورمیانه, خلع سلاح هسته‌ای, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه می‌دهد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژه‌ای به توسعه توصیه‌هایی درباره ایجاد مکانیسم‌های چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه می‌دهد

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, غرب, گزارش, مصر, هندوستان

نشریه آلمانی “فوکوس” : ضرورت تشکیل ارتش اروپایی و چشم‌انداز موفقیت چنین ایده‌ای در آینده

نشریه “فوکوس” در مطلبی نوشت: ایده تشکیل یک ارتش اروپایی مدتهاست که در این اتحادیه شکل گرفته است.

 

“آنگلا مرکل”، صدراعظم آلمان هم در سخنرانی خود در پارلمان اروپا بر این مسئله تأکید کرده و اظهار داشته است: ما باید روی این ایده کار کنیم تا یک روزی یک ارتش واقعی اروپایی را خلق کنیم.

 

به‌گفته وی یک ارتش مشترک اروپایی به دنیا نشان خواهد داد بین کشورهای اروپایی هرگز دوباره جنگی وجود نخواهد داشت.

 

دلیل بحث‌های اخیر درباره ارتش اروپایی چیست؟

 

فوکوس در پاسخ این پرسش نوشت دلیل بحث‌ها درباره ارتش اروپایی در مسائل امنیتی حاصل از نظم تغییریافته جهانی قرار دارد. صدراعظم آلمان در پارلمان اروپا یک بار دیگر تأکید کرد: دورانی که در آن ما می‌توانستیم به دیگران تکیه کنیم تمام شده است. اعتماد به آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ کاهش پیدا کرده است. مناسبات دو سوی آتلانتیک به‌نظر می‌رسد در هم شکسته است. در این میان روسیه که خود را از طرف ناتو در معرض تهدید می‌بیند برای ارتقاء تسلیحات خود تلاش می‌کند. این مسئله اروپاییان را مجبور می‌کند تمرکز بیشتری بر امنیت خود داشته باشند.

 

انگیزه برای بحث‌های جدید درباره ارتش اروپایی را امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به‌مناسبت صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول در هفته گذشته ایجاد کرد. وی خواستار تشکیل یک ارتش واقعی اروپایی شده و با نگاهی به روسیه که در مرزهای اتحادیه اروپا قرار داشته و می‌تواند تهدیدی برای این اتحادیه باشد تأکید کرد که در این شرایط اروپاییان باید دیگر تنها بر آمریکا تکیه نکنند.

 

ایده تشکیل ارتش اروپایی از چه‌زمانی آغاز شد؟

 

ایده تشکیل ارتش اروپایی مدت زمان طولانی است که شکل گرفته است. “رنه پلن”، نخست وزیر وقت فرانسه در سال ۱۹۵۰ یک ارتش اروپایی تحت مدیریت یک وزیر دفاع اروپایی را پیشنهاد داد. در مارس سال ۲۰۰۷ مرکل تأکید کرد: ما باید به یک ارتش مشترک اروپایی نزدیک شویم.

 

“گوئیدو وستروله”، وزیر امور خارجه وقت آلمان هم در سال ۲۰۱۰ در کنفرانس امنیتی مونیخ از این ایده حمایت کرد. یان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و فون در لاین، وزیر دفاع آلمان هم در ژانویه سال ۲۰۱۴ درباره لزوم تشکیل چنین ارتشی سخن گفتند.

 

یک ارتش اروپایی به‌صورت مشخص چگونه می‌تواند به‌نظر برسد؟

 

رویکردهای متعددی در این راستا می‌تواند وجود داشته باشد. یک رویکرد مشخص این است که یک ارتش کاملاً یکپارچه جایگزین همه نیروهای امنیتی کشورهای عضو این اتحادیه شود که این مستلزم اعطای حقوق اساسی به کشورهای عضو است، به این ترتیب در دراز مدت قوانین درباره بودجه دفاعی و فرماندهی نیروهای مسلح به دست سازمان های اروپایی خواهد افتاد. این رویکرد نیز قابل تصور است که کشورها مسئولیت‌های خاص در این راستا را بین خود تقسیم کرده و مسئولیت‌های مختلف برای ارتش، نیروهای هوایی و دریایی به کشورهای خاص سپرده شود.

 

چگونه پروژه ارتش اروپایی می‌تواند اجرایی شود؟

 

طرح‌هایی درباره یکپارچه‌سازی تدریجی ارتش اروپایی وجود دارد. در همین راستا وزیر دفاع آلمان از طرحی که در آن قابلیت‌های ملی ارائه شده و ساختاری چندملیتی تأسیس می‌شود حمایت کرد.

 

تأسیس ارتش اروپایی چه مفهومی برای آلمان دارد؟

 

در درازمدت یک ارتش اروپایی به‌مفهوم واگذاری حقوق شخصی ارتش فدرال آلمان خواهد بود. یک دیدگاه واقع‌بینانه در این راستا این است که کنار یک ارتش اروپایی همچنین ارتش‌های ملی و بین آن‌ها ارتش فدرال آلمان همچنان وجود داشته باشد، به‌خصوص کشورهای بزرگ اروپایی از جمله آلمان احتمالاً به هیچ عنوان کاملاً از حقوق شخصی خود در این راستا انصراف نمی‌دهند.

 

واکنش‌های عرصه سیاسی آلمان به ایده تشکیل ارتش اروپایی

 

“ینز اسپاهن”، از نامزدهای ریاست حزب دموکرات مسیحی در آلمان روز چهارشنبه از تشکیل ارتش واحد اروپایی حمایت کرده گفت: اگر ما خواهان نیروهای امنیتی اروپایی هستیم چنین تشکلی باید قادر به تصمیم‌گیری سریع و قانونی باشد.

 

از طرفی چپ‌های آلمان حمایت مرکل برای تشکیل ارتش واحد اروپایی را شدیداً مورد انتقاد قرار داده رئیس فراکسیون چپ‌ها در پارلمان اروپا تأکید کرد که مرکل نباید ایده ماکرون برای تأسیس یک ارتش واحد اروپایی را دنبال کند، به‌جای آن مرکل باید در زمینه خلع سلاح کار کرده و صادرات تسلیحات آلمان را متوقف کند.

 

حزب لیبرال دموکرات آلمان هم از این ایده حمایت کرده است.

 

“آندره ناهلس”، رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان هم در اظهاراتی خواستار موضع‌گیری قدرتمندانه‌تر علیه دونالد ترامپ و آمریکا شده و در این راستا بر لزوم تشکیل یک ارتش مستقل اروپایی تأکید کرد.

 

وی اروپا را به همکاری تنگاتنگ‌تر فراخواند تا یک وزنه تقابل با آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ ساخته شود.

 

“کرامپ کارن بایر”، دبیرکل حزب دموکرات مسیحی آلمان هم که قرار است در ماه سپتامبر به‌عنوان جانشین مرکل در ریاست حزب دموکرات مسیحی انتخاب شود خواستار تأسیس و تشکیل یک ارتش مستقل واحد اروپایی شده است.

 

واکنشهای بین‌المللی به ایده تشکیل ارتش مشترک اروپایی

 

رئیس جمهور آمریکا از چنین پیشنهادی به‌شدت خشمگین شده و آن را توهین‌آمیز خوانده تأکید کرد که اروپا باید ابتدا سهم قانونی خود به ناتو را پرداخت کند.

 

دبیرکل ناتو هم با چنین ایده‌ای مخالفت و تأکید کرد: ما تلاش‌های بیشتر دفاعی در اروپا را تمجید می‌کنیم، اما این امر باید در چهارچوب ناتو اتفاق بیفتد.

 

اتریش هم مشارکت در چنین طرحی را به‌دلیل بی‌طرفی کشورش غیرممکن دانسته و وزیر دفاع این کشور شدیداً این مسئله را رد کرده است.

تسنیم

حمایت مرکل از پیشنهاد ماکرون برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی

صدر اعظم آلمان در سخنانی در پارلمان اروپا از پیشنهاد رئیس جمهور فرانسه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی حمایت کرده و آن را مغایر و در تضاد با ناتو ندانست.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه

رئیس شورای اروپا؛ ترامپ مخالف اروپای قدرتمند است

رئیس شورای اروپا پس از مخالفت دونالد ترامپ با پیشنهاد تشکیل ارتش در این قاره، از رئیس جمهوری آمریکا انتقاد و تاکید کرد که واشنگتن همواره مخالف اروپای قدرتمند بوده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, انگلستان, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه, لهستان, یونان

وزیر خارجه آلمان: «اروپای متحد» باید پاسخی به سیاستِ «اول آمریکا» باشد

به گزارش خبرگزاری رویترز، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه گفت که قاره اروپا در پاسخ به سیاستِ «اول آمریکا» دونالد ترامپ در حوزه تشدید امنیت مرزها، سیاست‌های حمایت‌گرانه اقتصادی و دیپلماسی یکجانبه، باید با ایجاد یک «اروپای متحد» پاسخ دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, جهان, خبر, غرب اروپا

فرانس ۲۴: اروپا دیگر تاب آمریکای ژاندارم را ندارد

خبرنگار و کارشناس سیاسی شبکه خبری فرانس ۲۴ به واکنش های اروپا در قبال بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران، اشاره کرد و افزود که گرچه قوانین اروپا برای مقابله با واشنگتن بسیار محدود و ضعیف است اما آنها دیگر نمی‌توانند آمریکای ژاندارم را در جهان تحمل کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, عربستان سعودی, فرانسه