نرخ تورم سالانه اتحادیه اروپا تحت تاثیر تبعات حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین از ۹.۶ درصد در پایان ژوئن به ۹.۸ درصد در انتهای ژوئیه رسید، نرخی که یک سال پیش تنها ۲.۵ درصد بود.
به گزارش یورونیوز؛ اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) روز پنجشنبه اعلام کرد که متوسط نرخ تورم سالانه منتهی به ژوئیه در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به ۸.۹ درصد رسید. این نرخ یک ماه پیش ۸.۶ درصد و یکسال پیش ۲.۲ درصد گزارش شده بود.
در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه یورو، فرانسه و مالت با ۶.۸ درصد همچون ماه گذشته دارای پایینترین نرخ تورم سالانه هستند و در مقابل استونی با ثبت نرخ ۲۳.۲ درصدی در صدر قرار گرفته است.
نرخ تورم سالانه در قدرت اقتصادی نخست اتحادیه اروپا و منطقه یورو یعنی آلمان نیز در پایان ژوئیه گذشته ۸.۵ درصد اعلام شده است.
در میان ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، نرخ تورم سالانه در ۱۶ کشور عضو از جمله استونی، لتونی، لیتوانی، جمهوری چک، بلغارستان، مجارستان، لهستان، رومانی، اسلواکی، کراوسی، اسلوونی، هلند، یونان، اسپانیا، قبرس و بلژیک بالای ۱۰ درصد گزارش شده است.
بر پایه گزارش یورواستات، در منطقه یورو، نرخ تورم سالانه گروه مواد غذایی، نوشیدنیهای الکلی و دخانیات در ژوئیه گذشته به ۹.۸ درصد رسیده که پس از جهش ۳۹.۶ درصدی نرخ تورم سالانه انرژی، بیشترین تاثیر را در افزایش سطح عمومی قیمتها در ۱۹ کشور عضو این منطقه داشته است. این در حالی است که نرخ تورم سالانه گروه مواد غذایی، نوشیدنیهای الکلی و دخانیات، یکسال پیش تنها ۱.۶ درصد بوده است.

یورواستات خاطر نشان کرده که نرخ تورم در منطقه یورو در بالاترین سطح از زمان آغاز ثبت افزایش سطح عمومی قیمتها در این منطقه در سال ۱۹۹۷ قرار دارد.
به نوشته ایندیپندنت؛ بایدن رئیسجمهوری آمریکا و سایر رهبران غربی پیوسته تاکید داشتند که «اعمال شدیدترین تحریمهای اقتصادی در تاریخ»، اقتصاد روسیه را فلج میکند، اما چنین چیزی اتفاق نیفتاد. حساب جاری روسیه که میزان تجارت جهانی کالا و خدمات را برآورد میکند، در سهماهه دوم سال جاری قوی بود و مازاد تجاری به رکورد ۷۰.۱ میلیارد دلار رسید. روبل همچنین انعطافپذیری بسیاری از خود نشان داد و همچون قویترین ارز عملکردی، توانست در سال جاری رتبه اول را به خود اختصاص دهد و از سال ۲۰۱۵ تاکنون در برابر یورو به بالاترین سطح صعود کند و در برابر دلار رشد چشمگیری داشته باشد.
همچنین، اروپا برای تامین انرژی موردنیاز خود با چالشهای بسیاری روبهرو است که میزان تورم را افزایش میدهد؛ برای مثال، آلمان مجبور شد ۱۷ نیروگاه زغالسنگ را که قبلا تعطیل کرده بود، دوباره فعال کند. به دنبال افزایش تورم به بالاترین سطح در ۴۰ سال گذشته، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا از عربستان سعودی خواست برای کمک به کاهش بهای گاز و کاهش فشار تورمی که باعث افزایش بهای سوخت میشود، نفت خام بیشتری را به بازار عرضه کند، اما به این درخواست پاسخ مثبتی داده نشد.
به نظر میرسد که واکنش اقتصادی به جنگ روسیه، بیشتر از آنکه مسکو را تحت فشار قرار دهد، به سایر کشورهای جهان آسیب وارده کرده است. رهبران کشورهای غربی باید پیش از اعمال تحریمها، پیامدهای بالقوه اجتماعی و اقتصادی تحریمها را مورد مطالعه و بررسی قرار میدادند، بهویژه اینکه جنگ روسیه در اوکراین و اعمال تحریمها علیه روسیه باعث اختلال در تامین انرژی و زنجیره جهانی تامین غذایی شده و فرصت اقتصادی را ایجاد کرده است که روسیه از آن بهرهبرداری میکند. در واقع، بر اساس گزارش مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک مستقر در هلسینکی، مسکو تنها در سه ماه اول جنگ، از فروش نفت، گاز و زغالسنگ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داشته است.