وزارت دفاع ژاپن روز جمعه اعلام کرد که ناو هواپیمابر «لیائونینگ» (Liaoning) چین را طی هفت روز گذشته در آبهای اقیانوس آرام رصد کرده که سرگرم تمرینات پروازی بر روی عرشه این ناو بوده است.
به گزارش روز جمعه ایرنا، خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر از مبدا توکیو افزود: بنابر اعلام وزارت دفاع ژاپن، ناوهواپیمابر لیائونینگ به همراه چند ناو چینی در آب های اقیانوس آرام و در فاصله یکهزار و ۲۰ کیلومتری جنوب غربی از جزیره «اوکینوتورو» (Okinotori) ژاپن، سرگرم تمرینات فرود جنگنده بر روی عرشه بوده است.
رویترز به جزئیات بیشتر این خبر اشاره ای نکرد.
وزارت دفاع ژاپن در حالی از حضور ناوهواپیمابر چین در آب های اقیانوس آرام برای انجام تمرینات فرود هواپیما خبر میدهد که چین طی روزهای اخیر موشک بالستیک قاره پیمایی را به سمت هدفی در آب های اقیانوس آرام پرتاب کرد.
وزارت دفاع چین در مورخ چهارم مهر ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که پرتاب این موشک بخشی از روال تمرینات نظامی سالانه و در راستای قوانین بینالمللی و آمادگی های معمول بوده و [تهدیدی] متوجه هیچ کشور خاصی نیست.
چین با در اختیار داشتن حدود ۳۷۰ فروند کشتی جنگی بزرگترین ناوگان نیروی دریایی جهان را هم اکنون در اختیار دارد.
برگزاری رزمایش پکن در دریای چین جنوبی
در این حال ارتش چین امروز شنبه، گفت که نیروهای هوایی و دریایی این کشور در حال انجام مانورهایی در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی هستند.
به گزارش ایسنا، این خبر پس از آن منتشر شد که فیلیپین و استرالیا اعلام کردند ارتشهای این کشور قرار است با نیوزیلند، ژاپن و آمریکا در منطقه اختصاصی اقتصادی فیلیپین رزمایش مشترک انجام دهند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، فرماندهی جنوبی ارتش آزادی بخش چین در بیانیهای بدون ذکر جزئیات اعلام کرد، مانورهای چین شامل هشدارهای اولیه و رزمایشهای شناسایی به همراه گشتهای دریایی پیرامون منطقه «سد ساحلی اسکاربرو» است.
این خبر در حالی منتشر شد که «وانگ یی»، وزیر خارجه چین با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود در نیویورک دیدار کرد تا راهی را برای اجتناب از درگیری در دریای چین جنوبی بیابد.
روز جمعه وزیر خارجه چین تاکید کرد که پکن بر حل اختلافات از طریق گفتوگو و رایزنی تاکید کرد.
بلینکن نیز با بیان «اقدامات خطرناک و بیثباتکننده» پکن در دریای چین جنوبی، در مورد بهبود ارتباطات بین ارتشهای ۲ کشور گفتوگو کرده است.
وانگ یی به بلینکن گفت: «ایالات متحده نباید همیشه در دریای چین جنوبی مشکل ایجاد کند و نباید تلاشهای کشورهای منطقه برای حفظ صلح و ثبات را تضعیف کند.»
در ادامه بیانیه فرماندهی جنوبی ارتش آزادی بخش چین همچنین آمده است: «سربازان فرماندهی جنوبی ارتش آزادی بخش چین هوشیاری بالایی دارند و قاطعانه از حاکمیت ملی، امنیت و حقوق و منافع دریایی دفاع میکنند و در حفظ صلح و ثبات در دریای چین جنوبی قاطع هستند.»
منطقه «سد ساحلی اسکاربرو» یکی از مهمترین نواحی مورد مناقشه در دریای چین جنوبی در ۲۰۰ کیلومتری ساحل فیلیپین و در داخل ناحیه اختصاصی اقتصادی این کشور قرار دارد.