استبداد سایبری: ادامهٔ توسل حکومت اسلامی به تجسّس و زندان در هراس از خیزش‌های مردمی

در خبرها و گزارش‌ها بود که طرح ”صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و سامان‌دهی پیام‌رسان‌های‌ اجتماعی “قرار است در دستور کار هفتهٔ پیش مجلس قرار بگیرد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر رسانی, مقاله

واکنش فلسطین الیوم به انسداد رسانه‌های مقاومت از سوی آمریکا

پایگاه خبری “فلسطین الیوم” که در کنار دیگر پایگاه‌های محور مقاومت توسط آمریکا مسدود شده است، به این اقدام خلاف آزادی مطبوعات واکنش نشان داده است.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, بحرین, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, خبر رسانی, عراق, عربستان سعودی, فلسطین, قطر, یمن

نامزد آسانژ نیز آزادی او را خواستار شد

نامزد جولیان آسانژ نیز به جمع شهردار شهر ژنو سوئیس و کارشناس امور شکنجه سازمان ملل در درخواست برای آزادی فوری این بیانگذار وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس از زندان انگلیس و دادن پناهندگی امن به او در کشوری دیگر پیوست.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, حقوق بشر, روزنامه نگاران, سازمان ملل, سوئیس, ویکی‌لیکس

در دفاع از امنیت شغلی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران

معیشت، امنیت شغلی، و حقوق خبرنگاران، بخصوص حق تشکیل دادن سندیکاهای مستقل‌شان مانند حقوق دیگر زحمتکشان از سوی رژیم ولایی به‌شدت نقض و پایمال شده‌ و می‌شود. با گسترش دامنۀ اثرات تعدیل ساختاری به تمام عرصه‌های اشتغال زحمتکشان، روزنامه‌نگاران نیز از آسیب اجرای این سیاست‌ها برکنار نمانده‌اند. اوایل سال جاری مدیرمسئول روزنامه شرق نداشتن توان ... در دفاع از امنیت شغلی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, روزنامه نگاران, مطبوعات, مقاله

نامه سرگشاده انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران به حسن روحانی

روز ۱۷ مرداد در ایران روز خبرنگار است. اعضای انجمن صنفی‌روزنامه‌نگاران ایران نامه‌‌‌ سرگشاده‌ای خطاب به حسن روحانی نوشته ‌و از عدم بازگشایی انجمن صنفی خود به دلیل “کارشکنی مدیران دولت تدبیر و امید” گله کرده‌اند.

 
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران مرداد سال ۱۳۸۸ دو ماه پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری در پی شکایت وزارت اطلاعات و با حکم سعید مرتضوی تعطیل شد. حسن روحانی چهار سال بعد، در مبارزات انتخاباتی سال ۱۳۹۲ وعده داد که در صورتی پیروزی او در انتخابات این انجمن بازگشایی خواهد شد. این وعده‌در چهار سال نخست ریاست‌جمهوری او عملی نشد.

 
اعضای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران به مناسبت هفدهم مرداد، روز خبرنگار، نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی نوشته‌اند و با انتقاد از بی‌توجهی او به بازگشایی انجمن صنفی خود، از اقدامات برخی مدیران دولت «تدبیر و امید»برای راه‌اندازی انجمن‌های «بدیل» و «موازی» گلایه کرده‌اند.

 
در این نامه آمده است: “اکنون و در آستانه فرارسیدن روز خبرنگار، با توجه به اینکه مکاتبات متعدد «انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران» خطاب به جنابعالی و وزیر محترم کار تاکنون بی‌پاسخ مانده است، ناگزیر است در این نامه سرگشاده از جنابعالی برای چندمین بار بخواهد ضمن اعلام تذکر جدی به مسئولان یادشده و تفهیم جایگاه واقعی آنان، فرد بی‌غرض، بی‌طرف و منصفی در دولت به عنوان مسئول پیگیری موضوع و نظارت بر فعالیت‌های افراد یاد شده و رفع موانع بازگشایی انجمن تعیین کنید.”

 

 

اعضای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران پیشتر نیز در وزارت کار دولت حسن روحانی را مهم‌ترین مانع بازگشایی انجمن صنفی خود خوانده بودند. آنها یک سال پس از روی کار آمدن دولت روحانی نامه‌ای سرگشاده به علی ربیعی، وزیر کار خواستار پاسخ‌گویی او در مورد وضعیت بلاتکیفی انجمن صنفی خود شده بودند. آنها علی ربیعی را متهم کرده بودند که “ساده‌ترین راه یعنی پاک‌کردن صورت مساله را برگزیده” و در ادامه خاطر نشان شده بودند که او در پی انکار شخصیت حقوقی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران است.

 
روزنامه‌نگاران همچنین پیشتر با اشاره به تهیه لایحه‌ای از سوی دولت روحانی با عنوان “نظام جامع رسانه” آن را خلاف منافع کارکنان رسانه‌ها دانسته‌ بودند. به گفته آنان این لایحه به نهادهای دولتی اجازه می‌دهد که در فعالیت رسانه‌ها و کارکنان آن مداخله کنند. تدوین این لایحه نیز بدون مشورت با روزنامه‌نگاران و کارشناسان رسانه‌ها تهیه شده بود. از گذشته اعضای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، علی ربیعی را متهم می‌کنند که مایل به فعالیت این انجمن صنفی به صورت یک نهاد مستقل نیست.

 

عدم همکاری وزارت کار برای بازگشایی این انجمن در حالی است که اسفند ماه سال ۱۳۹۲ اعلام شد وزارت اطلاعات شکایت خود را از انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران پس گرفته است و به گفته دادستان وقت، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای فعالیت مجدد آن “با اعضای جدید و اساسنامه تازه‌” امکان‌پذیر خواهد بود.

 
در حال حاضر حدود ۴۸۰ انجمن صنفی در ایران فعال هستند که چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و چگونگی عملکرد آنها موضوع ماده ۱۳۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران، وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. از جمله وظایف انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران “تمدید اعتبار کارت عضویت داخلی و بین‌المللی اعضاء، امور بیمهٔ بیکاری و فعالیت کمیته‌های عضوگیری و رفاهی” است.
صدای آلمان

روزنامه آفتاب یزد به اتهام تبلیغ علیه نظام مجرم شناخته شد!

دبیر هیئت منصفه دادگاه مطبوعات از مجرم شناخته شدن روزنامه آفتاب یزد به اتهام تبلیغ علیه نظام خبرداد.   علی اکبر کسائیان در گفتگو با مهر با اشاره به برگزاری جلسه امروز دادگاه مطبوعات گفت: امروز به پرونده روزنامه آفتاب یزد و سایت تابناک رسیدگی شد.   وی در خصوص پرونده سایت خبری تابناک گفت: ... روزنامه آفتاب یزد به اتهام تبلیغ علیه نظام مجرم شناخته شد!

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, مطبوعات