از کارگران مهاجر، کارگران افغانستانی، حمایت کنیم!

سیاست‌های تبعیض‌آمیز ولایت فقیه علیه مهاجران افغانستانی به‌ویژه پس از آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه و به‌بهانهٔ جاسوسی برای اسرائیل نگرانی‌هایی به‌حق بین نیروهای مترقی و طرفداران حقوق بشر نسبت به سرنوشت این مهاجران که سالیان دراز در میهن ما زیسته‌اند، کار کرده‌اند، و زحمت کشیده‌اند بر انگیخته است. بن مایه این سیاست ها توسط نولیبرال ... از کارگران مهاجر، کارگران افغانستانی، حمایت کنیم!

ادامه

اسراییل, افغانستان, ایران, بازنشستگان, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دستمزد, زنان, طبقه کارگر, فقر, کشاورزی, کودکان, مهاجران

آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

تغییر آیین‌نامهٔ “مشاغل سخت و زیان‌آور” در اتاق بازرگانی به‌نفع کلان‌سرمایه‌داران سود جو است! “اتاق بازرگانی” که صریحاً یکی از وظایف راهبردی‌اش را “کمک و ترغیب ارکان مختلف حکومت به بهبود فضای اقتصادی در جهت توسعهٔ بخش خصوصی و حمایت از کارآفرینی” [بخوان: حمایت از کارفرمایان] تعریف کرده است، در واقعیت امر در این راه ... آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

ادامه

آمریکا, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, نئولیبرالیسم

پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

صدر حزب کمونیست شیلی: “حزب کمونیست در حال گذار از لحظه‌ای تاریخی است و باید تمام توانش را به کار گیرد و از عهدهٔ انجام این وظیفه برآید” ژانت خارا، عضو حزب کمونیست و وزیر کار سابق در دولت گابریل بوریچ، با کسب بیش از ۶۰درصد آرا در انتخابات مقدماتی نامزدهای ائتلاف مترقی در روز ... پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

ادامه

آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, حزب کمونیست, شیلی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, همبستگی

کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

جمعی از کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و حقوق‌دانان کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسعود پزشکیان -که امکان امضای عمومی دارد- نسبت به تصمیم دولت و مجلس در واگذاری بانک رفاه اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، جمعی از بازنشستگان، فعالان کارگری و حقوق‌دانان حوزه کار و تامین اجتماعی، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور ... کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

ادامه

ایران, بازنشستگان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

منصفانه نیست که حق بازنشستگان را دولت بخورد و فقر گسترده‌تر شود

کاظم فرج‌اللهی با انتقاد از مخالفت مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با افزایش مزایای مزدی بازنشستگان گفت: امسال بازنشستگان کارگری از همیشه فقرتر می‌شوند.

 

به گزارش ایلنا، پس از افزایش ۲۶ درصدی مستمری بازنشستگان، وزیر کار وعده داد با افزایش مزایای مزدی بازنشستگان و اجرای همسان‌سازی، حقوق بازنشستگان را به پایه شاغلان نزدیک خواهد کرد اما حالا به گفته اعضای کانون‌های بازنشستگی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با افزایش مزایای مزدی بازنشستگان مخالفت کرده است.

 

علی دهقان‌کیا رئیس کانون بازنشستگان کارگری تهران، در این رابطه گفته است: مدیرعامل سازمان با افزایش مزایای مزدی مخالفت کرد و این پیشنهاد را غیرکارشناسی شده، خواند. این در حالی است که بازنشسته کف‌بگیر پس از ۳۰ سال کار، در سال ۹۹، تنها ۲ میلیون و ۱۲ هزار تومان مستمری دریافت می‌کنند؛ درحالیکه در سال جاری دستمزد کارگر شاغلی که سابقه کار ندارد با احتساب حق مسکن ۳۰۰ هزار تومانی و بن خواربار ۴۰۰ هزار تومانی، به ۲ میلیون و ۶۱۱ هزار تومان و دستمزد کارگر با ۱ سال سابقه کار به ۲ میلیون و ۷۱۱ هزار تومان می‌رسد.

 

این مخالفت با انتقادِ بازنشستگان و فعالان صنفی مواجه شده است. کاظم فرج‌اللهی فعال صنفی کارگران و بازنشستگان، در این رابطه می‌گوید: تصمیم‌گیری‌های مزدی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار، خلافِ رویه‌ی عدالت است؛ ابتدا مستمری بازنشستگان را فقط ۲۶ درصد زیاد کردند اما بعد وعده دادند که با افزایش مزایای مزدی، پایه مستمری را به پایه حقوق شاغلان می‌رسانند که متاسفانه به این وعده هم عمل نکردند.

 

به گفته وی، مخالفت با افزایش مزایای مزدی بازنشستگان به معنای «فقیرترسازیِ بازنشستگان کارگری» در سال جدید است و روز به روز سفره‌های بازنشستگان خالی‌تر می‌شود.

 

این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه حتی حاضر نشدند پایه حقوق بازنشستگان را به پایه حقوق شاغلان برسانند، ادامه می‌دهد: سیاست‌های اقتصادی و مزدی دهه‌های اخیر، موجب شده که خیل عظیمی از بازنشستگان (بیش از هفتاد درصد) حداقل‌بگیر باشند؛ با عدم افزایش عادلانه کف مستمری‌ها، حدقل بگیران بازهم فقیرتر خواهند شد. در حال حاضر مستمری‌بگیران حداقلی حتی از حداقل بگیران کارگری کمتر دریافتی ماهانه دارند و شکاف میان این گروه عظیم با سایر مزدبگیران در حال عمیق‌تر شدن است.

 

به گفته فرج‌اللهی، همه تصمیمات مزدی امسال از افزایش ۲۶ درصدی مزد و مستمری گرفته تا مخالفت با افزایش مزایای مزدی بازنشستگان، خلاف تمام قوانین بالادستی بوده است و موجب نارضایتی مزدبگیران شده است.

 

او در ادامه به وضعیت بغرنج سازمان تامین اجتماعی می‌پردازد: سالهاست که تامین اجتماعی جورکش کسری‌ها و کمبودهای دولت شده است؛ این سازمان عمومی غیردولتی بعد از انتقال به وزارت کار، کاملاً زیر استیلای دولت قرار گرفته و ذینفعان از دایره تصمیم‌گیری‌ها کنار گذاشته شده‌اند؛ همین امروز دولت نزدیک به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان به سازمان بدهکار است اما بازنشستگان این سازمان باید در فقر زندگی کنند!

 

وی تاکید می‌کند: بازنشستگان سی سال حق بیمه خود را در صندوق سازمان ذخیره کرده‌اند تا در سال‌های کهولت بتوانند زندگی راحتی داشته باشند؛ منصفانه نیست که حق آنها را دولت بخورد و فقر گسترده‌تر شود.

در مورد افزایش مستمری‌ها متناسب با هزینه‌های زندگی به بازنشستگان وعده دروغ داده شد

«علی اکبر عیوضی» با بیان اینکه در مورد افزایش مستمری‌ها متناسب با هزینه‌های زندگی به بازنشستگان وعده دروغ داده شد، گفت: «قرار بود که مستمری‌بگیران در سال جدید کمتر از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مستمری دریافت نکنند؛ هرچند همین رقم هم هیچ تناسبی با افزایش هزینه‌های زندگی در تهران که به حدود ۷ ... در مورد افزایش مستمری‌ها متناسب با هزینه‌های زندگی به بازنشستگان وعده دروغ داده شد

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری, مصاحبه و گفتگو

عواقب شرایط معیشتی بازنشستگان تامین اجتماعی را هشدار می‌دهیم / روز ۲۵ تیر صدای بازنشستگان را می‌شنوید

رئیس کانون کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی شهرستان تهران با اشاره به تصمیم وزیر رفاه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای افزایش ۲۶ درصدی حداقل مستمری در سال ۹۹، گفت: با علم به اینکه تورم سال ۹۹ بیشتر از تورم ۴۱.۲ درصدی انتهای سال ۹۸ است، خواهان افزایش مزیای جانبی مستمری‌بگیران متناسب با کارگران ... عواقب شرایط معیشتی بازنشستگان تامین اجتماعی را هشدار می‌دهیم / روز ۲۵ تیر صدای بازنشستگان را می‌شنوید

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, بازنشستگان, خبر, کارگری

برای حفظ قدرت خرید بازنشستگان باید یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان به مستمری‌ها اضافه شود!

آیا بازنشستگان بازهم باید حقوق خرداد را بر اساس مستمری سال قبل دریافت کنند؛ در شرایطی که همه هزینه‌های زندگی چند ده درصد گران شده، حتی نرخ تورم خوراکی‌ها در بهار امسال به مرز ۵۰ یا ۶۰ درصد رسیده است، هنوز در افزایش مسستمری بازنشستگان تعلل می‌ورزند؛

ادامه

اجتماعی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, کارگری, گزارش