ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی با تکرار ادعاهایش درباره ایران و با بیان اینکه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هفته آینده در کاخ سفید درباره این گفت و گو خواهد کرد، بار دیگر مدعی شد که ممکن است تا هفته آینده توافق آتش بس در غزه حاصل شود. به ... ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فلسطین, گزارش, محیط زیست

لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

تجاوز نظامی اسرائیل به ایران نه‌تنها منطقه را در آستانه بحرانی تازه قرار داد، بلکه موجب شد عربستان سعودی در محاسبات راهبردی خود، گامی دیگر به‌سوی نزدیکی به تهران برداشته و رویای عادی‌سازی با ریاض را برای صهیونیست‌ها دست‌نیافتنی‌تر کند. به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش‌های دولت آمریکا برای عادی‌سازی ... فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

ادامه

آمریکا, استراتژی, اسراییل, اشغالگری, امارات, ایران, بحرین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, ٰژئوپلیتیک, فلسطین, نسل‌کشی

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود دونالد ترامپ تاکید کرد که مناقشه‌های خاورمیانه از جمله ایران باید از طریق دیپلماسی حل و فصل شوند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهوری روسیه پنجشنبه پس از این تماس تلفنی، به خبرنگاران گفت: اهمیت حل همه ... پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, اوکراین, ایران, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

منابع مطلع ادعا کردند: برای تشکیل دولت جدید عراق توافق شد

منابع مطلع مدعی شدند که جریان صدر و “چارچوب هماهنگی” برای انتخاب رئیس پارلمان و معاونان وی و همچنین پست نخست وزیری عراق به توافق رسیده‌اند.

 

به گزارش فارس، پایگاه خبری «عربی-۲۱» به نقل از منابع مطلعی که هویت آنان را فاش نکرد، مدعی شد، جریان صدر و چارچوب هماهنگی برای انتخاب رئیس پارلمان و معاونان وی و همچنین پست نخست وزیری به توافق رسیده‌اند.

 

قرار است نخستین جلسه پارلمان جدید عراق، یکشنبه هفته آینده برای انتخاب رئیس پارلمان برگزار شود.

 

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، ادعا کردند: «توافق بین جنبش صدر و گروه‌های “چارچوب هماهنگی” بویژه ائتلاف الفتح به ریاست هادی العامری، منجر به حذف نوری المالکی، رهبر ائتلاف دوله القانون از دولت بعدی خواهد شد».

 

این منابع تصریح کردند: «انتخاب نخست وزیر به صورت توافق بین گروه‌های مورد توافق شیعه خواهد بود، مشروط به اینکه صدر پنج نام را برای تصدی این سمت معرفی کند و “چارچوب هماهنگی” نیز در رد یا تأیید برخی از این نام‌ها، حق وتو داشته باشد تا اینکه طرفین بر سر نامزدی یک نامزد به توافق برسند».

 

به گفته این منابع، رئیس مجلس روز یکشنبه انتخاب خواهد شد و به احتمال زیاد، این فرد، با توافق ائتلاف سُنی «العزم» محمد الحلبوسی خواهد بود. کما اینکه الحلبوسی و مقتدی الصدر سه‌شنبه هفته جاری بر سر این مسئله توافق کرده‌اند.

 

این منابع درباره پست ریاست جمهوری نیز گفتند: «دو حزب کُرد (حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی) به شبه توافقی دست یافتند که بر اساس آن، نامزد [این پست]، سهم [حزب] دوم باشد، اما احتمالا فرصتی برای اعطای دوره دوم برهم صالح وجود داشته باشد، زیرا مسعود بارزانی به او اعتراض کرده است».

 

یک منبع سیاسی در جنبش صدر، حصول این توافقات را رد نکرد و تأکید کرد: «هر چیزی در سیاست ممکن است و هیچ خط قرمزی درباره توافقات وجود ندارد، اما اگر همگرایی صورت بگیرد، مانند توافقات پیشین نخواهد بود که مبتنی بر تراضی و مشارکت در دولت باشد؛ زیرا بازگشت به عقب در کار نیست».

 

این منبع که از رهبران جریان صدر است، گفت: «جریان [صدر] و سایر طیف‌های سیاسی به دنبال پایه‌ریزی یک پروژه سیاسی جدید در عراق هستند که اعتماد شهروندان و فرآیند سیاسی را تقویت کند؛ بنابراین مشارکت همه در دولت جدید، تغییری در آنچه در دولت‌های پیشین رخ داد، ایجاد نخواهد کرد».

 

درباره تشکیل دولت حداکثری، «غانم العابد» تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «الصدر از گروه‌های (چارچوب هماهنگی) دعوت کرد تا به فراکسیون او بپیوندند، به استثنای ائتلاف دوله القانون به رهبری نوری مالکی. این یعنی اینکه این جریان آماده پذیرش همه این احزاب است».

 

العابد تصریح کرد، همه شواهد نشان می‌دهد که الصدر قصد دارد دولت اکثریت ملی را تشکیل دهد که مدت‌ها خواستار آن بود و طرف‌های مخالف نیز، وزن پارلمانی برای جلوگیری از این امر ندارند».

 

انتخابات پارلمانی عراق در ۱۸ مهر ماه برگزار شد و کمیساریای عالی انتخابات در تاریخ نهم آذر ماه نتیجه نهایی انتخابات پارلمانی را اعلام کرد که طبق آن، فراکسیون الصدریه، وابسته به مقتدی صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف «تقدم» (بزرگترین ائتلاف اهل سنت به رهبری محمد الحلبوسی، خمیس الخنجر و سلیم الجبوری) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم، ائتلاف «دوله القانون» به رهبری نوری المالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی در رتبه چهارم، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبه بعدی قرار دارند.

رهبر اپوزیسیون ترکیه: اگر به قدرت برسیم با مصر و سوریه آشتی می‌کنیم

رهبر حزب جمهوری‌ خلق ترکیه اظهار کرد که در صورت روی کار آمدن مخالفان دولت، ترکیه با مصر و سوریه آشتی خواهد کرد و اولین قدمی که حزبش در خارج از کشور بر می‌دارد، ترمیم روابط با این کشور است.

ادامه

ترکیه, تشنج زدایی, جهان, خاورمیانه, سوریه, گزارش, مصر

درخواست چین از ایران و آمریکا همزمان با دور هشتم مذاکرات وین

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه چین در کنفرانسی خبری درخواستی را از آمریکا و ایران در ارتباط با مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین مطرح کرد.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, مذاکرات اتمی

گزارش نیویورکر از توان موشکی “غیر قابل کنترل” ایران

نشریه نیویورکر در گزارشی به توان موشکی ایران پرداخته و تاکید می‌کند که ایران به مرحله‌ای رسیده است که عملا بازداشتن آن ممکن نیست.

ادامه

اتیوپی, اسراییل, امریکا, ایران, پاکستان, جهان, خاورمیانه, روسیه, کره شمالی, گزارش, یونان