چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

وزیر امور خارجه چین در نشست خبری با همتای فرانسوی خود ضمن وقیحانه توصیف کردن حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت پکن به حق تهران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه جنگ نمی‌تواند مسئله هسته‌ای ایران را ... چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, فرانسه, فلسطین

ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی با تکرار ادعاهایش درباره ایران و با بیان اینکه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هفته آینده در کاخ سفید درباره این گفت و گو خواهد کرد، بار دیگر مدعی شد که ممکن است تا هفته آینده توافق آتش بس در غزه حاصل شود. به ... ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فلسطین, گزارش, محیط زیست

لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

تجاوز نظامی اسرائیل به ایران نه‌تنها منطقه را در آستانه بحرانی تازه قرار داد، بلکه موجب شد عربستان سعودی در محاسبات راهبردی خود، گامی دیگر به‌سوی نزدیکی به تهران برداشته و رویای عادی‌سازی با ریاض را برای صهیونیست‌ها دست‌نیافتنی‌تر کند. به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش‌های دولت آمریکا برای عادی‌سازی ... فایننشال‌تایمز: جنگ‌افروزی تل‌آویو علیه ایران، میخ آخر برتابوت عادی‌سازی با ریاض

ادامه

آمریکا, استراتژی, اسراییل, اشغالگری, امارات, ایران, بحرین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, ٰژئوپلیتیک, فلسطین, نسل‌کشی

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

مسکو: واشنگتن دریافته که سیاست فشار بر دمشق ناکارآمد است

نماینده رئیس جمهور روسیه در امور سوریه گفت، آمریکا متوجه شده که سیاست فشار علیه دولت دمشق کارساز نیست و تغییرات ضروری در قانون اساسی این کشور باید در همه‌پرسی به رأی گذاشته شوند.

 

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «تاس»،  «الکساندر لاورِنتیِف» با اشاره به اینکه مواضع آمریکا در قبال سوریه تغییراتی داشته و روشن‌تر شده است گفت: «اگر قبلاً سیاست فشار حداکثری بر روی سوریه در دستورکار بود و امید داشتند که این کار موجب نارضایتی میان جمعیت شهری و به راه افتادن اعتراضات و تغییر رژیم شود، اکنون آن‌ها فهمیده‌اند که این اقدامات کارساز نیست و نباید روی آن حساب کرد و ضروری است که بر روی تقویت کمک‌های بشردوستانه تمرکز شود».

 

وی درباره این کمک‌ها به تاس گفت:‌‌ «تاکنون جزئیاتی در این‌باره وجود ندارد و همچنان فقط بر روی کاغذ است اما آمریکایی‌ها اجرایی شدن پروژه‌های گاز رسانی مصر به لبنان و انتقال برق از اردن به لبنان از طریق سوریه را پذیرفته‌اند. اگر این یک توافق ترانزیتی باشد، سوریه باید درآمد مشخصی از آن داشته باشد».

 

لاورنتیف در بخش دیگری از سخنانش درباره قانون اساسی سوریه گفت: «دولت [سوریه] از قانون اساسی فعلی رضایت دارد و عقیده دارد هیچ متممی نیاز نیست. البته اگر مخالفان فکر می‌کنند که بایدتغییراتی رخ دهد، منافع آن‌ها باید لحاظ شده و از طریق همه‌پرسی یا روشی دیگر تأیید شود. این کار باید تداوم داشته باشد».

 

با این حال نماینده کرملین در امور سوریه متذکر شد: «اما اگر کسی به دنبال برقراری یک قانون اساسی جدید به قصد تغییر در قدرت رئیس جمهور و تغییر در قدرت در دمشق باشد، این راه به جایی نمی‌برد».

 

او در ادامه گفت، اگر مخالفان واقعاً باور دارند تغییراتی مورد نیاز است، «باید پیشنهادات محکمی را ارائه کرده و نباید این اغراق صورت گیرد که تا زمانی که بشار اسد در قدرت است نمی‌توان تغییری ایجاد کرد».

 

لاورنتیف افزود:‌ «چنین رویکردی سازنده نیست. در تمام وقفه‌ها و مشکلاتی که در روند مذاکرات رخ می‌دهد بلا استثنا دمشق را مقصر جلوه می‌دهند. اینکه فقط یک طرف مقصر شناخته شود اشتباه است. مسئولیت همواره بر عهده هردو طرف است».

 

این مقام روس به تاس گفت: «مطلع هستید که روابط فعلی بین روسیه و ایالات متحده در چه سطحی است و تا چه حد افت داشته است. این مسئله بر تعامل درباره سوریه نیز تأثیر داشته و همچنان به همین شکل است».

 

لاورنتیف افزود:‌ «ارتباط‌هایی با طرف آمریکایی وجود دارد و جنبه‌های مختلف مصالحه در سوریه را مورد بحث قرار می‌دهیم. البته با توجه به این اصل که آمریکایی‌ها باید دیر یا زود از این کشور خارج شوند. خروج آن‌ها نباید با ایجاد شرایطی همراه شود که در افغانستان رخ داد و موجب تغییرات تکتونیکی شود».

 

«بسام صباغ» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در جلسه دوشنبه هفته گذشته شورای امنیت اعلام کرد که گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت انسانی در سوریه، اثرات فاجعه بار تحریم‌های غیرقانونی تحمیل شده علیه مردم این کشور توسط آمریکا و اتحادیه اروپا را نادیده گرفته است.

 

وی افزود: «هرگونه ارزیابی عینی از پیچیدگی‌های مربوط به وضعیت انسانی در سوریه به یک نتیجه منجر می‌شود اینکه دلیل اصلی این وضعیت، اشغالگری ترکیه، اقدامات و جنایات آن و حمایت آن از گروه‌ها و نهادهای تروریستی مرتبط با آن در شمال و شمال غرب سوریه است».

 

صباغ بر تعهد سوریه به راه‌حل سیاسی مبتنی بر گفت‌وگوی ملی سوری – سوری تحت نظارت رهبری سوریه تاکید کرد به نحوی که خواسته‌های مردم این کشور را محقق کرده و تعهد کامل به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی آن را تضمین کند.

 

او همچنین گفت: «سوریه مشتاق برگزاری هفتمین دور کمیته گفت‌وگوی قانون اساسی است و بر لزوم جلوگیری از مداخله در کار آن از سوی طرف‌های خارجی تاکید می‌کند».