در پی استعفای «اوو مورالس» رئیسجمهور بولیوی که اخیراً بعنوان رئیسجمهور مجدداً برگزیده شده بود، وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیهای، تحولات اخیر در بولیوی را یک «کودتای سازماندهی شده» توصیف کرد.
بنا به گزارش اینترفکس، وزارت خارجه روسیه ضمن ابراز نگرانی اخیر در خصوص تحولات بولیوی اعلام کرد: «بحران سیاسی در بولیوی موجب نگرانی عمیق شده است».
وزارت خارجه روسیه همچنین ضمن دعوت به آرامش تمامی طرفین در بولیوی گفت: «روسیه از تمامی نیروهای سیاسی در بولیوی درخواست میکند تا منطقی باشند و شیوه قانونی را برای خروج از این بحران پیدا کنند».
در این بیانیه آمده است: «ما از تحولات غانگیز در بولیوی نگران هستیم که موجی از خشونتهای مخالفان، از نهایی شدن حکم ریاستجمهوری اوو مورالس ممانعت کرده است».
کرملین نیز ابراز امیدواری کرد که اوضاع بولیوی تحت تأثیر مداخلات خارجی قرار نگیرد و گفت که مورالس تقاضای پناهندگی در روسیه نکرده و اخیراً هیچ تماسی با دولت روسیه نداشته است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در این خصوص توضیح داد: «هیچ تماسی [بین کرملین] و مورالس یا نمایندگان وی وجود نداشته است. در خصوص پناهندگی، هیچکس درخواست پناهندگی مطرح نکرده است».
وی ضمن تقاضا برای برقراری آرامش در بولیوی گفت: «هماکنون، قطعاً، ما از همه تقاضا داریم تا آرام باشند و امیدواریم که اوضاع بولیوی در چارچوب قوانین آرام شود».
این مقام روس در خصوص خودداری از دخالتهای خارجی در امور بولیوی تأکید کرد: «طبیعتاً، ما امیدواریم که مردم بولیوی در نهایت بدون مداخله کشور سوم، حرف آخر را در خصوص سرنوشت خود بزنند».
از طرف دیگر، یکی از اعضای شورای فدراسیون روسیه نیز بر نقش آمریکا در کودتا در بولیوی تأکید کرد و گفت: «تحولات بولیوی کودتایی بوده که تحت تأثیر آمریکا رخ داده است».
معاون دومای روسیه نیز در خصوص استعفای مورالس گفت: «کودتای تحت حمایت آمریکا در بولیوی رخ داده است. مورالس برای جلوگیری از خونریزی استعفا کرد».
در پی افزایش اعتراضات به نتایج انتخابات ریاستجمهوری ماه اکتبر (ماه گذشته میلادی)، «اوو مورالس» رئیسجمهور بولیوی شب گذشته استعفا کرد و برخی گزارشها حاکی از آن است که فرمانده ارتش بولیوی خواستار کنارهگیری وی از قدرت شده است.
استعفای مورالس موجی از واکنشها را در جامعه جهانی به همراه داشت و اکثر کشورهای جهان، تحولات اخیر در این کشور را کودتا توصیف کردهاند.
تن باشد و درباره پیشرفت متحدان ناتو در افزایش هزینههای دفاعی و تضمین اشتراک منصفانه در هزینهها گفتوگو کند.
مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین گفت: مالیاتدهندگان آمریکایی و هشت کشور عضو ناتو بیش از دو درصد برای هزینههای ملی خود میپردازند ما چهار درصد پرداخت میکنیم. آنها کار درست را انجام میدهند. اما برخی از کشورها که آلمان شاملشان میشود، هزینههای عادلانهای برای امور دفاعی خود پرداخت نمیکنند. این حق مالیاتدهندگان آمریکایی نیست که به دفاع از کشورهایی بپردازند که خودشان برای امور دفاعیاشان هزینهای نمیپردازند.
اوبراین ادامه داد، از زمان روی کار آمدن ترامپ در ژانویه ۲۰۱۷، ایالات متحده ۱۰۰ میلیارد دلار در هزینههای دفاعی جدید ناتو پرداخت کرده است.
فارس