نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

هموطنان عزیز با سلام ما خانواده‌ها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، به‌ویژه قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بسته‌اند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

ادامه

ایران, حقوق بشر, نامه

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

مرگ رهبر حقوق مدنی سیاهپوستان آمریکا در میانه اعتراضات ضدنژادپرستی

«جان رابرت لوئیس» نماد و رهبر حقوق مدنی سیاهپوستان آمریکا و عضو مجلس نمایندگان این کشور در میانه اعتراضات ضدنژادپرستی درگذشت.

 

شبکه خبری سی‌ان‌ان روز شنبه گزارش داد لوئیس که یکی از شش سخنران راهپیمایی بزرگ سال ۱۹۶۳ واشنگتن علیه نژادپرستی بود، در سن ۸۰ سالگی درگذشت. در این راهپیمایی «مارتین لوتر کینگ» نیز سخنرانی مشهوری داشت. لوئیس جوانترین این سخنرانان بود که به «شش بزرگ» مشهور شده و آن راهپیمایی را رهبری کردند.

 

لوئیس به مدت بیش از سه دهه عضو مجلس نمایندگان آمریکا و به خاطر چندین دهه مبارزه بدون خشونت علیه نژادپرستی، نمادی اخلاقی در کنگره این کشور بود. او از سازمان‌دهندگان تظاهراتی بود که در سال ۱۹۶۵ برای حق رای سیاهپوستان انجام و به سرکوب خونین منجر شد.

 

این تظاهرات که به دلیل خشونت بیش از حد پلیس و سرکوب شدید آن به «یکشنبه خونین» مشهور شد و حتی جمجمه لوئیس نیز در آن آسیب دید، باعث ایجاد موجی از اعتراض در سراسر آمریکا شد که در نهایت منجر به تصویب قانونی برای اعطای حق رای به سیاهپوستان در همان سال گشت.

 

لوئیس در سال ۱۹۴۰ در مزرعه‌ای در ایالت آلاباما به دنیا آمد و کودکی و نوجوانی خود را در جامعه‌ای گذراند که از لحاظ نژادی تفکیک شده بود. در ایالت‌های جنوبی آمریکا همه اماکن عمومی به لحاظ قانونی امکان تفکیک سفیدپوستان را از دیگران داشتند.

 

این سیاستمدار آمریکایی پس از ۵۰ سال مبارزه برای حقوق مدنی سیاهپوستان، در سال ۲۰۱۱ بالاترین مدال غیرنظامی آمریکایی یعنی «مدال آزادی ریاست جمهوری» را از «باراک اوباما» اولین رییس جمهوری سیاهپوست آمریکا دریافت کرد.

 

اوباما در بیانیه‌ای به مناسبت درگذشت لوئیس گفت که او حتی پس از مرگش نیز مثل «یک فانوس دریایی» به عنوان نماد جنبش حقوق مدنی سیاهپوستان زنده خواهد بود.

 

مرگ لوئیس در حالی روی می‌دهد که آمریکا پس از قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست یک پلیس سفیدپوست در خردادماه امسال، به طور مداوم درگیری تظاهرات اعتراضی علیه نژادپرستی ساختاریافته در جای‌جای این کشور بوده است.

بیانیه مشترک به‌مناسبت سالگرد جان‌باختگان زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷

مبارزه برای حقیقت، ادامه می یابد زیرا باید کار را از داوری تاریخی، به داوری حقوقی نیز رساند. بدون تشکیل دادگاه صالحه برای رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی، هرگونه سخن گفتن از جامعه‌ی مدنی، حقوق بشر و حکومت قانون در ایران بی معنی است. تنها تضمین نهادینه شدن این ارزش ها، رسیدگی حقوقی و ... بیانیه مشترک به‌مناسبت سالگرد جان‌باختگان زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷

ادامه

امریکا, ایران, جهان, حقوق بشر, سیاسی, کارزار, یادنامه

حزب کمونیست ایران و جنبش کارگری – سندیکایی ایران

صد سال از بنیادگذاری حزب کمونیست ایران گذشت. حزب کمونیست ایران طی دوران زندگی و مبارزه خود عرصه‌های گوناگون جامعه عقب ‌نگه داشته‌ شده ما را مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر قرار داد و از این رهگذر خدماتی پرارزش و تاریخی به‌یادگار گذاشته است.

ادامه

اروپا, امریکا, انگلستان, ایران, تاریخ, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کارگری, کمونیسم, یادنامه

رژه پیروزی در مسکو با شرکت نظامیان ۱۴ کشور برگزار شد

رژه هفتاد و پنجمین سالگرد پیروزی شوروی در جنگ دوم جهانی که به دلیل شیوع بیماری کرونا به تعویق افتاده بود امروز چهارشنبه در میدان سرخ مسکو با شرکت واحدهای مسلح روسیه و ۱۳ کشور دیگر برگزار شد.

ادامه

اتحاد شوروی, المان, تاریخ, جهان, خبر, روسیه, فاشیسم