مردم شیلی در اعترض گسترده به عملکرد ضعیف دولت در بهبود اقتصادی و مهار بحران کرونا، با حضور خیابان ها خواستار برکناری رئیس جمهوری کشورشان شدند.
به گزارش ایرنا از شبکه چندملیتی تله سور آمریکای لاتین، همه گیری ویروس کرونا با برجستهسازی ضعفهای دولت “سباستین پینیرا” رئیس جمهوری شیلی، این بار تظاهرات گسترده این کشور را به سوی مطالبه برکناری وی سوق داد.
از نیمه سال ۲۰۱۹ هزاران نفر در اعتراض به اجرای بستههای اقتصادی دولت شیلی به خیابان ها ریختند. اجرای این طرح باعث کمبود بودجه در بخش دولتی و فراهم آوردن شرایط اقتصادی به سوی خصوصی سازی احتمالی در این کشور شده است. معترضان همچنین از امتناع دولت پینیرا در برابر لایحه “حفظ قانون اساسی” با استفاده از درخواست تجدید نظر به خشم آمده اند. لایحه امکان برداشت دوم از ۱۰ درصد بخش مدیران صندوق بازنشستگی را فراهم میکند.
در همین راستا ملت شیلی استفاده پلیس از ابزار خشونت در سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردم بیدفاع زنان و نوجوانان و اصحاب رسانه را به شدت مورد انتقاد قرار دادند.
ناآرامیهای گسترده شیلی از ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹ (۲۶ مهر ۱۳۹۸) در اعتراض به افزایش بهای بلیت مترو آغاز و به تدریج به مخالفت با وضعیت اقتصادی در کشور منتهی شد که پیامد آن غارتگری، آتشافروزی و درگیریهای روزانه بین معترضان و نیروهای پلیس بود. این بدترین بحران سیاسی شیلی در سه دهه اخیر محسوب میشد. اعتراضات شیلی در مدت شش ماه ادامه داشت که با شیوع ویروس کرونا به طور موقت فروکش کرده بود.
به دنبال تداوم اعتراضها، رئیس جمهوری این کشور با برگزاری همهپرسی درباره تغییر قانون اساسی این کشور موافقت کرد. این تغییر اساسی یکی از خواستههای اصلی معترضان بود که برای آن در طول یک سال گذشته تجمعهای گستردهای علیه دولت برگزار کرده بودند. به عقیده معترضان قانون اساسی این کشور یکی از علل اصلی نابرابری در شیلی است.
بر اساس به روز رسانی تارنمای وردمترز، آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور آمریکای جنوبی، به بیش از ۵۳۷ هزار نفر میرسد که بالغ بر ۱۵ هزار نفر از آنها بر اثر ویروس کرونا آنها جان باختهاند.