نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

هموطنان عزیز با سلام ما خانواده‌ها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، به‌ویژه قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بسته‌اند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

ادامه

ایران, حقوق بشر, نامه

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

مراسم تشییع ملک مطیعی؛ شعار مردم “ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما” / قیصر کجایی، مردمو کشتن…

مردم در مراسم تشییع پیکر ناصر ملک‌ مطیعی شعار “ننگ ما صدا و سیمای ما” سر دادند. پسر ملک مطیعی خطاب به رئیس تلویزیون گفت چرا وقتی هنرمند می‌میرد تصویرش آزاد می‌شود؟

 

به گزارش ایلنا، استقبال از مراسم به اندازه‌ای بود که خیابان وصال تا تقاطع انقلاب، طالقانی و چهارراه ولیعصر مملو از جمعیت شد. پرویز پرستویی، مسعود کیمیایی، امیرعلی ملک مطیعی و پوری بنایی از سخنران‌ها بودند.

 

ایسنا نوشت ازدحام مردم سخنرانی‌ها را تحت شعاع قرار داده بود.

 

بیرون از پرده

 

صدای بهروز وثوقی نیز پس از چهار دهه دوری از ایران، در مراسم تشییع شنیده شد. او در پیام صوتی‌اش گفت ناصر رفت پیش بزرگانی که سینمای ایران را ساختند و تحویل جوانان امروز دادند: «ناصر عزیز ۳۰سال بر پرده سینما محبوب دل مردم بود و ۴۰ سال بیرون از پرده باز هم محبوب مردم ماند.»

 

درود به کسی که نمی‌ترسد

 

مسعود کیمیایی گفت: «باید به امثال ناصر ملک‌مطیعی تعظیم کرد. درود بر آدمی که نمی‌ترسد.» او پیش‌تر در خانه ملک مطیعی گفته بود اگر قرار باشد حرفی پیرامون حذف هنرمندان بزند، به دشنام می‌رسد: «نمی شود درباره او در ده بیست کلمه سخن گفت. اصلا نمی‌شود به او مرحوم و شادروان گفت، او به راستی زنده است. ملک مطیعی مردان بزرگی را بازی کرده است حتی مردان کوچکی را بازی کرده است که بعدها بزرگ شدند.»

 

بالایی‌ها کی هستند؟

 

پرویز پرستویی از اهل سینما خواست قدر پیشکسوت‌ها را بدانند. او با انتقاد از صدا و سیما از مهران مدیری پرسید چرا برنامه دورهمی با ملک مطیعی را پخش نکرد: «مگر این طور بوده که آقای ملک مطیعی برای آمدن به صدا و سیما التماس کرده باشد؟ اینکه می‌گویید از بالا به ما دستور دادند یعنی چه؟ آن بالا کیست که چنین دستوری داده باشد؟»

 

پشتگرمی مردمی

 

پوری بنایی از کسانی است که پس از انقلاب ملک مطیعی را تنها نگذاشت. او در سخنانی کوتاه گفت: «درود بر همه شما مردم که ما هرچه داریم از وجود شما عزیزان است و هنرمندان هرچه دارند از شماست.» امیرعلی ملک مطیعی نیز خطاب به رئیس صدا و سیما پرسید: «چرا خبر مرگ پدر من پخش میشه؟ چگونه است که یک هنرمند وقتی بمیره تصویرش آزاد میشه؟»

 

سوگ مردمی

 

ستون طنز روزنامه شهروند پیش‌بینی کرده بود که جمع کثیری از ممنوع التصویرها، ممنوع الصداها، ممنوع القلم‌ها، ممنوع النگاه‌ها، ممنوع‌الپیام‌ها و سایر ممنوع‌ شدگان در مراسم ترحیم حضور یابند. البته چنین نشد، بلکه حضور مردم عادی و دوستداران ملک‌ مطیعی پررنگ‌تر بود.

 

تقبیح صداوسیما

 

شعار مسلط در مراسم تشییع جنازه ناصر ملک مطیعی: “ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما”. شعارهای دیگر: دیکتاتور نگاه کن عزت خدادادیه…. قیصر کجایی، مردمو کشتن…

 

روزنامه‌های نزدیک به اصلاح‌طلب‌ها تصاویر و اخباری از ملک مطیعی را در صفحه نخست منتشر کرده‌اند. مصطفی تاجزاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع بود. برخی کاربران توئیتر طعنه زده‌اند که حذف امثال ملک‌ مطیعی و فردین و پایین کشیدن فیلم “برزخی‌ها” با همدستی منتقدان امروزی صورت گرفت.

 

زمانه زنده‌کُش

 

سخنگوی وزارت خارجه هم درگذشت ملک مطیعی را تسلیت گفته است. صادق زیباکلام نوشت، نوه ده ساله‌اش عکس ملک مطیعی را روی تبلت‌اش گذاشته است: «نظام ۴۰سال نه گذاشت خود ناصرخان اکران شود و نه هیچیک از فیلم‌هایش. معذلک وقتی او پر کشید داستان فردین باز تکرار شد…» کاربری توئیت کرده است.«امان از این زمانه پست.. زمانه زنده کُش مرده پرست.»

 

جاهلان و فرهیختگان

 

شهاب حسینی، بازیگر، در اینستاگرام درباره ملک مطیعی نوشت، فرهیختگانی که به جبر زمانه خویش در لباس جاهلان به ایفای نقش در فیلم‌ها مجبور بودند. به عکس زمانه ما که جاهلان به لباس فرهیختگان در فیلم‌ها خودنمایی می‌کنند.

 

مهناز افشار، فاطمه معتمدآریا، سعید راد، پژمان بازغی، فرامرز قریبیان، پوری بنایی، مسعود کیمیایی، پریناز ایزدیار و سالار عقیلی از جمله هنرمندان حاضر در مراسم تشیع ملک مطیعی بودند.

 

خاکسپاری

 

پیکر ملک مطیعی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا آرام گرفت. مجلس ختم او سه‌شنبه ۸ خرداد برگزار می‌شود. برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی از بروز درگیری بین مردم و ماموران امنیتی در حین تشییع و خاکسپاری خبر داده‌اند.

صدای آلمان

مسکو میزبان همایش «کاپیتالِ» مارکس

در روزهای جمعه تا یکشنبهٔ گذشته، همایشی در مسکو با موضوع محوری ”کاپیتال مارکس و تأثیر آن بر توسعهٔ جهان “برگزار شد که در آن نمایندگان ۳۷ حزب کمونیست و کارگری و جنبش‌های رهایی‌بخش ملّی از ملیّت‌های گوناگون شرکت داشتند.

ادامه

ایدئولوژیک, دیدگاه, روسیه, کتاب, یادنامه

به مناسبت شصتمین سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه قهرمان ملی ایران!

گل‌سرخ، نو می‌کند یادِ دوست/ که رنگ گل‌سرخ از خون اوست / بهارا، گلِ تازه را یاد دِه/ ز سَروِ کهن، خسرو روزبه / برگرفته از شعر بلند “خون بلبل”، اثر شاعر بزرگ ملی     ه. ا. سایه 

ادامه

ایران, حقوق بشر, سیاسی, یادنامه

در بزرگداشت زندگی و مبارزهٔ کارل مارکس به‌مناسبت دویستمین سالروز تولدش/ مارکس: انسان و اندیشمند

نوشتهٔ گراهام استیوِنسون، از رهبران برجسته سندیکای حمل و نقل بریتانیا، و فدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل، اندیشمند مارکسیست، عضو سابق هیئت سیاسی و مسئول گروه تاریخ حزب کمونیست بریتانیا

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, جهان, فرانسه, یادنامه