وزیر امور خارجه مجارستان گفت که دولت «دموکرات» آمریکا و دوستان لیبرال آنها در اروپا هر کاری میکنند تا صلح اوکراین پس از تحلیف «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا ناممکن شود. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان گفت که دولت آمریکا و اتحادیه اروپا تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا ... مجارستان: دولت بایدن و لیبرالهای اروپا میخواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
روسیه: ۲ موشک انگلیسی سایه طوفان اوکراین را رهگیری و منهدم کردیم
وزارت دفاع روسیه در گزارش روزانه خود از حوادث جنگ، از ساقط کردن موشکهای دوربرد سایه طوفان انگلیس خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اعطای مجوز کشورهای غربی به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه خشم مسکو را به همراه داشته و این کشور تاکید دارد این اقدام ... روسیه: ۲ موشک انگلیسی سایه طوفان اوکراین را رهگیری و منهدم کردیم
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
ملونی: سیاست ما در مورد استفاده اوکراین از سلاحهای ایتالیایی تغییری نکرده است
جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا در اظهاراتی با اشاره به صدور مجوز استفاده کییف از سلاحهای دوربرد برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه از سوی آمریکا و بعضی از کشورهای غربی، تاکید کرد: سیاست ما در استفاده اوکراین از سلاحهای ایتالیایی تغییری نکرده است. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از ... ملونی: سیاست ما در مورد استفاده اوکراین از سلاحهای ایتالیایی تغییری نکرده است
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
مخالفت ساکنان شهرهای بزرگ گرجستان با عضویت در ناتو
بر اساس نظر سنجی انجام گرفته از سوی حزب ” اتحاد میهن پرستان گرجستان ” ساکنان دو شهر بزرگ گرجستان با عضویت این کشور درناتو مخالفت کردند.
به گزارش روز پنجشنبه ” رسانه های محلی ، در این نظر سنجی مربوط به سیاست خارجی گرجستان که در شهرهای بزرگ باتومی و روستاوی با مشارکت طیف وسیعی از ساکنان این شهرها صورت گرفت، شرکت کنندگان با عضویت گرجستان با هر اتحادیه نظامی مخالفت نشان دادند.
مسولان گرجستان پیش از این اعلام کردند که اکثریت مردم گرجستان از عضویت این کشور در ناتو حمایت میکنند.
در شهر باتومی دومین شهر بزرگ گرجستان، ۶۴ درصد از ساکنان این شهر شرکت کننده در این نظر سنجی خواستار بیطرفی نظامی گرجستان شده و ۶۹ درصد نیز از بهبود روابط با روسیه حمایت کردند.
همچنین ۷۸ درصد از شرکت کنندگان در این نظر سنجی در شهر روستاوی واقع در ۳۰ کیلومتری تفلیس پایتخت گرجستان بر ضرورت بی طرفی نظامی این کشور و نیز ۸۱ درصد گفت و گوی مستقیم با روسیه تاکید کردند.
حزب “اتحاد میهن پرستان گرجستان ” برنامه ریزی کرده است نظر سنجی مشابه را در کوتایسی یکی از بزرگترین شهرهای این کشور برگزار کند.
نظر سنجی این حزب سیاسی در میان ۷۷ هزار تن از ساکنان شهر باتومی و نیز ۵۶ هزار تفر از ساکنان شهر روستاوی برگزار شده است.
روابط تفلیس و مسکو در پی انقلاب مخملی سال ۲۰۰۳ میلادی که بر اثر آن ادوارد شواردنادزه رییس جمهوری وقت گرجستان و از سیاستمداران کهنه کار شوروی سابق برکنار شد و میخاییل ساآکاشویلی سیاستمدار غربگرا در این کشور به قدرت رسید، وخیم تر شد.
بیانیه های شدید الحن ساآکاشویلی علیه روسیه و اتهامات وارده در باره حمایت مسکو از مناطق جدایی طلب آبخازی و اوستیای جنوبی در گرجستان و نیز علاقمندی وی برای استقرار نیروهای ناتو در گرجستان به تنش در روابط دو کشور دامن زد.
دولت تفلیس در زمستان سال ۲۰۰۵ میلادی خوستار خروج بلافاصله نیروهای نظامی روسیه مستقر در زمان دولت شواردنادزه در مناطق آخالکالاکی و باتومی گرجستان شد و همزمان ساآکاشویلی قضد دولت گرجستان برای عضویت در ناتو را اعلام کرد و پارلمان این کشور در سال ۲۰۰۶ میلادی مصوبه ای در این زمینه نیز صادر کرد.
تنش در روابط تفلیس و مسکو در ماه اوت سال ۲۰۰۸ میلادی به در گیری های نظامی گرجستان از یک طرف و نیروهای روسیه و مناطق تجزیه طلب آبخازی و اوستیای جنوبی از طرف دیگر منجر شد و نظامیان روسیه در جریان این درگیری ها تا ۳۰ کیلومتری تفلیس پایتخت گرجستان رسیدند.
در پی این درگیری های پنج روزه روسیه بطور رسمی استقلال اوستیای جنوبی و آبخازی را به رسمیت شناخت و گرجستان نیز روابط دیپلماتیک با روسیه را قطع کرد و به عضویت در جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع پایان داد.
پایان قدرت دولت ساآکاشویلی در سال ۲۰۱۳ میلادی و با پیروزی حزب ” رویای گرچستان ” در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری، دولت جدید تفلیس هرچند گرایش سیاسی این کشور را عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو اعلام کرده ولی سعی دارد به روابط عادی با روسیه نیز نایل شود که فعلا در رابطه با واکنش های تند مسکو نسبت به تحرکات غرب و ناتو در گرجستان پیشرفتی در این زمینه وجود ندارد.
ایرنا
روسیه نگران از فعالیتهای آمریکا برای ساخت تسلیحات بیولوژیک
دبیر شورای امنیت روسیه با بیان اینکه پنتاگون در حال ساخت و ایجاد آزمایشگاههای بیولوژیکی در سراسر جهان است، افزود: این آزمایشگاهها به منظور ساخت سلاحهای بیولوژیکی بویژه در کشورهای جامعه همسود راهاندازی شده اتفاقی که به شدت نگران کننده است.
سفر اخیر «استولتنبرگ» دبیرکل ناتو به اوکراین جهت دامنزدن به تنشهای داخلی و بدتر کردن اوضاع اوکراین
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به تشدید تنشهای داخلی در اوکراین کمک میکند.
اسنودن: بدون شک آمریکا و روسیه در انتخابات یکدیگر مداخله میکنند
ادوارد اسنودن، افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا اطمینان دارد که واشنگتن در انتخابات آتی روسیه دخالت خواهد کرد.
روسیه دو بمب افکن راهبردی به آفریقای جنوبی فرستاد
روسیه دو بمب افکن راهبردی دور پرواز از نوع توپولف ۱۶۰ قادر به حمل سلاح هستهای به آفریقای جنوبی اعزام کرده است که ساعاتی پیش همزمان با برگزاری نشست مسکو با رهبران قاره سیاه در سوچی، در پایگاه هوایی واترکلوف آفریقای جنوبی بر زمین نشستند.