درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تاجیک؛ کارگران اجازه اجرای دستورالعمل معاون حقوقی رئیس‌جمهور را نمی‌دهند

نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگری در شورایعالی کار؛ نامه اخیر معاون حقوقی رئیس جمهور که همه مزایای مزدی کارگران باسابقه و غیرحداقل بگیر را هدف گرفته است. اگر تامین اجتماعی چنین نامه‌ای را بپذیرد و براساس آن نرم افزار محاسباتی خود را اصلاح کند، بدون تردید کارگران کشور اعتراض خواهند کرد. 

 

به گزارش ایلنا، نامه اخیر معاون حقوقی رئیس جمهور که همه مزایای مزدی کارگران باسابقه و غیرحداقل بگیر را هدف گرفته است، با انتقادات بسیار مواجه شده است. فعالان کارگری معتقدند؛ چنین نامه‌ای از چنان جایگاهی، وجاهت قانونی چندانی ندارد و نباید به آن تمکین شود.

 

محمدرضا تاجیک (نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگری در شورایعالی کار) در ارتباط با این نامه به ایلنا می‌گوید: کارگران در شرایط اقتصادی دشواری قرار دارند؛ در مزد ۹۹، قانون گریزی‌های بسیار رخ داد و هنوز تکلیف شکایت کارگران به دیوان عدالت مشخص نشده است؛ در شرایطی که کارگران منتظر ابطال دستمزد ۹۹ هستند، معاون حقوقی رئیس جمهور نامه‌ای خطاب به تامین اجتماعی ارسال می‌کند که همه مزایای مزدی کارگران را نشانه گرفته است.

 

وی با تاکید بر اینکه این نامه، افزایش سایر سطوح مزدی، مزایای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پایه سنوات کارگری را از معنا تهی می‌سازد؛ تاکید می‌کند: این نامه به هیچ وجه قابل پذیرش نیست؛ اکنون همه کارگران و تشکل‌های کارگری در همه سطوح، به خاطر این نامه از دولت و معاون حقوقی رئیس جمهور ناراضی هستند. کارگران این نامه را نمی‌پذیرند و نمی‌توانند قبول کنند که دولت یکجانبه و یک تنه، مزایای مزدی را از میان بردارد و در بحث دستمزد، دخالت کند.

 

««««« به گفته تاجیک، تنها مرجع قانونی و معتبر برای تعیین دستمزد و مزایای مزدی کارگران، نهادی سه جانبه به نام شورایعالی کار است و هیچ نهاد یا مرجع حقوقی دیگری نمی‌تواند در ارتباط با دستمزد رای صادر کند یا در این مقوله، اعمال نظر نماید. »»»»»

 

قبل از شروع مذاکرات مزدی ۱۴۰۰ در کمیته دستمزد و آغاز جلسات سه جانبه، نمایندگان مجلس یازدهم شروع به اظهارنظر در ارتباط با رقم‌های افزایش مزد در سال آینده کردند؛ اعضای کمیسیون کارگری مجلس اعلام نمودند که مزد کارگران در سال ۱۴۰۰ باید ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش یابد. تاجیک با اشاره به این اظهارنظرها می‌گوید: همانطور که آن موقع انتقاد کردیم و اعلام نمودیم نمایندگان مجلس و قوه مقننه حق اظهارنظر و تعیین دستمزد کارگران را ندارند، امروز هم به دولت و قوه مجریه اعلام می‌کنیم که نمی‌توانند در مورد مزد کارگران، تکلیف تعیین کنند.

 

 نمی‌توان با نامه دولتی، پایه سنوات و سایر سطوح مزدی را زایل کرد!

 

این نماینده کارگری اضافه می‌کند: دولت، مسئول تعیین حقوق کارمندان و بازنشستگان زیرمجموعه خود است و هیچ جایگاهی برای تعیین دستمزد کارگران ندارد؛ دولت در شورایعالی کار، نمایندگانی دارد که این نمایندگان می‌توانند آنجا در ارتباط با دستمزد اظهارنظر کنند ولی اینکه بیایند قانون و شورایعالی کار را کامل دور بزنند و از طریق نهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور، بخشنامه مزدی صادر کنند، با قوانین بالادستی و اصول و معیارهای حاکم، هیچ همخوانی و تطابقی ندارد.

 

تاجیک با تاکید بر اینکه این نامه به هیچ وجه قابلیت اجرایی ندارد؛ ادامه می‌دهد: نمی‌توان با نامه دولتی، پایه سنوات و سایر سطوح مزدی را زایل کرد و از میان برداشت؛ توصیه ما به سازمان تامین اجتماعی نیز کاملاً روشن است: این نامه را نپذیرید؛ آن را به سادگی بایگانی کنید.

 

««««« به گفته وی، اگر تامین اجتماعی چنین نامه‌ای را بپذیرد و براساس آن نرم افزار محاسباتی خود را اصلاح کند، بدون تردید کارگران کشور اعتراض خواهند کرد. »»»»»

 

چرا وعده‌ها را فراموش کرده‌اند؟!

 

نماینده کارگران در شورایعالی کار در ادامه اضافه می‌کند: در روزهای آینده، تشکل‌های عالی کارگری جلساتی برگزار خواهند کرد و در ارتباط با این نامه و اصولاً تعامل ناعادلانه‌ی دولت با کارگران، تصمیم گیری خواهند نمود؛ دولت مدتهاست که قصد دارد سه جانبه گرایی و حق اظهارنظر و تعیین سرنوشت کارگران را به حاشیه براند؛ این روند در مذاکرات مزدی ۹۹ آغاز شد و بعد از آن به انحای مختلف، تداوم یافت؛ نامه معاون حقوقی رئیس جمهور، حسن ختام تمام بدعهدی‌های دولت بود؛ دولتی که نتوانسته تورم را طبق وعده‌های خود کنترل کند، دولتی که زیر بار ترمیم دستمزد نرفته، حالا می‌خواهد، همان حقوق ناچیز کارگران راسلب نماید؛ ما نمایندگان کارگری فراموش نکرده‌ایم که در مذاکرات مزدی ۹۹ دولت مصرانه در مقابل افزایش عادلانه دستمزد ایستادگی کرد و قول داد تورم در سال جاری از ۱۵ درصد بیشتر نمی‌شود؛ چرا همه وعده‌ها را فراموش کردند؟!

 

تاجیک در پایان می‌گوید: این نامه اجرایی نیست و قرار نیست اجرا شود؛ کارگران اجازه اجرای آن را نمی‌دهند؛ ضمن اینکه به دلیل فراقانونی بودن و صادر شدن از جانب نهادی که صلاحیت حقوقی آن را ندارد، برای تامین اجتماعی نیز لازم الاجرا نیست؛ بنابراین سازمان تامین اجتماعی نباید این نامه را بپذیرد و به آن ترتیب اثر بدهد که اگر این نامه پذیرفته شود، کارگران ساکت نمی‌نشینند و حتماً اعتراض می‌کنند.

سبد معیشت به ۸ میلیون و ۹۸۵ هزار تومان رسید

محاسبات مستقل کمیته دستمزد کانون عالی شوراها نشان می‌دهد؛ رقم سبد معیشت حداقلی خانوار به ۸ میلیون و ۹۸۵ هزار تومان رسیده و به این ترتیب، دستمزد کمتر از چهل درصد هزینه‌های زندگی را پوشش می‌دهد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, فقر, کارگری, گزارش

علی‌رغم مخالفت نهادهای حقوق بشری، دولت بایدن براسترداد آسانژ تأکید کرد

علی‌رغم نامه ده‌ها نهاد حقوق بشری به دولت آمریکا، سخنگوی وزارت دادگستری این کشور اعلام کرد درباره حکم دادگاه انگلیس برای عدم استرداد موسس یک سایت افشاگر، درخواست تجدید نظر می‌کند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جهان, حقوق بشر, روزنامه نگاران, ویکی‌لیکس

ادامه مبارزهٔ کارگران شهرداری‌ها با دلالان نیروی کار

در شرایطی که رئیس کمیته دستمزد تشکل دست‌ساز “کانون عالی شوراها” باوجود اینکه خط فقر در کشور بیش از ۱۱ میلیون تومان در ماه است به خبرگزاری ایلنا، ۵ بهمن‌ماه ۹۹، می‌گوید: “سطح پوشش دستمزد به بیست درصد رسیده” است، و این درحالی است که اکثر کارگران پیمانکاری در شهرداری‌ها دستمزد حداقلی‌ای ۲ میلیون و ... ادامه مبارزهٔ کارگران شهرداری‌ها با دلالان نیروی کار

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, مقاله

دیکتاتوری رژیم ولایی پشت شعارهای رفع موانع اشتغال، کارآفرینی و بهبود فضای کسب و کار

حقوق‌دانان معتقدند؛ نامه معاونت حقوقی رئیس جمهوری لازم‌الاجرا نیست و نهاد ریاست جمهوری نمی‌تواند خودسرانه معادلات روابط کار را دستخوش تغییر سازد؛ آنهم تغییراتی به ضرر کارگران و به نفع سودجویان.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش