تجمع کارگران رسمی نفت و گاز در مناطق مختلف

کارکنان رسمی نفت و گاز در مناطق کنگان، عسلویه، جم و سکوهای دریایی در اعتراض به محدودیت‌های مزدی تجمع کردند. روز دوشنبه ۲۷ مرداد ماه، کارکنان رسمی نفت و گاز در مناطق کنگان، عسلویه، جم و مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به محدودیت‌های مزدی تجمع کردند.  ترمیم سقف و کف  حقوق در مناطق عملیاتی، ... تجمع کارگران رسمی نفت و گاز در مناطق مختلف

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

در پی اعلام استقرار سه ناوشکن آمریکایی در آب‌های نزدیک به ونزوئلا، رئیس جمهور این کشور ضمن تاکید بر دفاع کاراکاس از حق حاکمیت خود، گفت که ۴.۵ میلیون نیروی شبه‌نظامی را برای پوشش کامل خاک ملی فعال می‌کند؛ نیروهایی آماده، فعال و مسلح. به گزارش ایسنا، رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش ... اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای لاتین, السالوادور, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, صلح, طبقه کارگر, کارائیب, کشاورزان, مکزیک, ونزوئلا

از کارگران مهاجر، کارگران افغانستانی، حمایت کنیم!

سیاست‌های تبعیض‌آمیز ولایت فقیه علیه مهاجران افغانستانی به‌ویژه پس از آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه و به‌بهانهٔ جاسوسی برای اسرائیل نگرانی‌هایی به‌حق بین نیروهای مترقی و طرفداران حقوق بشر نسبت به سرنوشت این مهاجران که سالیان دراز در میهن ما زیسته‌اند، کار کرده‌اند، و زحمت کشیده‌اند بر انگیخته است. بن مایه این سیاست ها توسط نولیبرال ... از کارگران مهاجر، کارگران افغانستانی، حمایت کنیم!

ادامه

اسراییل, افغانستان, ایران, بازنشستگان, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دستمزد, زنان, طبقه کارگر, فقر, کشاورزی, کودکان, مهاجران

تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری نفت و گاز گچساران+ فیلم

روز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۴، کارگران شرکتی (پیمانکاری) صنعت نفت و گاز گچساران در مقابل ساختمان مرکزی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز این شهر دست به راهپیمایی و تجمع اعتراضی زدند. به گفته حاضران، این اقدام پس از سال‌ها سکوت و تحمل سختی‌ها انجام شده و آنان اعلام کردند تا تحقق خواسته‌هایشان اعتراضات  را ادامه ... تجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری نفت و گاز گچساران+ فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, درمان, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

تجمع کارگران معدن زغال‌سنگ طزره در اعتراض به معوقات مزدی وبیمه‌ای

صبح امروز چند صد نفر از کارگران معدن زغال سنگ طزره در اعتراض به معوقات مزدی وبیمه‌ای دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز دوشنبه ۲۷ مرداد ماه، کارگران معدن زغال‌سنگ طزره که زیر مجموعه شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی هستند در اعتراض به معوقات مزدی وبیمه‌ای خود دست به تجمع اعتراضی ... تجمع کارگران معدن زغال‌سنگ طزره در اعتراض به معوقات مزدی وبیمه‌ای

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, درمان, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

مبارزهٔ سندیکاهای کارگری ایتالیا و فرانسه بر ضد نژادپرستی، راست افراطی، و جنگ!

فرانسه: “ث ژ ت” هم‌زمان با شروع بحث در مجلس فرانسه در مورد لایحه بودجهٔ سال ۲۰۲۵، کارزاری پردامنه با نماد خیزش ملی و “ضد حمله اجتماعی” علیه نیروهای راست سازماندهی کرد. “ث ژ ت” (“کنفدراسیون ملی کار فرانسه”) بسیج “برای ساختن نیروی قدرتمند اعتصابی و تظاهراتی‌ای بین‌حرفه‌ای” را خواستار شد.

این کنفدراسیون (اتحادیه)، کارگران و همه سازمان‌ها و سندیکاهای کارگری را فراخواند تا هدفِ “لغوِ اصلاحات بازنشستگی، افزایش دستمزدها و حقوق بازنشستگی، برابری بین زنان و مردان، و همچنین توسعهٔ اشتغال صنعتی در ارتباط با موضوع‌های زیست‌محیطی” را به “اقدامی قدرتمند اعتصابی و تظاهراتی بین‌حرفه‌ای” تبدیل کنند.

“سوفی بینه”، دبیرکل “ث-ژ-ت”، به خبرگزاری فرانسه گفت: “مسئولیت ٬ث-ژ-ت٬ سازماندهیِ پاسخِ قدرتمند اجتماعی است.” همچنین او در جشنواره اومانیته طی نشستی با شرکت “لوسی کسته”- نخست‌وزیر پیشنهاد شده از سوی “جبهه نوین مردمی”- و فابین روسل، دبیر ملی حزب کمونیست فرانسه، به این پرسش که “چگونه جبههٔ کار را در برابر راست افراطی بازیابی و بازسازی کنیم؟” چنین پاسخ می‌دهد: “با بسیج قابل توجه در انتخابات قانونگذاری، ما از بدترین حالت جلوگیری کرده‌ایم. با این حال، بدون آگاهی واقعی درجامی‌زنیم. ما در ٬ث-ژ-ت٬ از خیلی پیش حتی به‌تنهایی این زنگ خطر را به‌صدا در آورده‌ بودیم.”

دبیرکل “ث-ژ-ت” در جلسه کمیته ملی این کنفدراسیون گفت: “ما تصمیم گرفتیم مبارزه با راست افراطی را در مرکز استراتژی اتحادیه‌مان قرار دهیم، زیرا [راست افراطی] نه تنها کشور، بلکه مبارزهٔ طبقاتی و سندیکائی‌مان را تهدید می‌کند. امانوئل ماکرون به‌کمک توافق با راست افراطی توانست رأی مردم را نادیده بگیرد… چرا ما در گسترش اعتصاب با وجود بسیجی با شکوه علیه اصلاحات بازنشستگی مشکل داشتیم؟ از آنجا که بخشی از توده‌های کار و زحمت به ‌راست افراطی رأی می‌دهد و این امر توانایی ما در گسترش اعتصاب را تضعیف می‌کند.”

بنا به اظهارات سوفی بینه، چپ‌ها باید جبههٔ کار را از طریق بازگشت تولید صنایع در کشور با در نظر گرفتن تنش‌ها بین مسائل اجتماعی و زیست‌محیطی، متحد ساخته و به‌ نیروی اجتماعی‌ای اثرگذار بدل کنند. برای مثال، در صنعت خودروسازی تغییر الکتریکی‌ای که توسط تولیدکنندگان بزرگ سازماندهی شده ‌است موجب تخریب ده‌ها هزار شغل گردیده. ما همچنین باید آینده‌ای مطمئن برای کسانی که از ناامیدی به راست افراطی روی می‌آورند ارائه کنیم. این راهبرد از طریق روشنگری و تقویت آگاهی طبقاتی در مورد نابرابری‌های ایجاد شده توسط سرمایه‌داری و مبارزه با نژادپرستی و آنتی‌سمیتیسم (یهودستیزی) ممکن خواهد شد.

برپایهٔ‌ کارزار “ث-ژ-ت”، اول اکتبر ۲۰۲۴ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) در پاریس هزاران نفر در تظاهرات شرکت کردند و خواهان بودجه‌ای در سطح بحران کنونی شدند. سوفی بینه نیز دراین‌باره می‌گوید: “امروز ، هدف از بسیج این است که مسائل اجتماعی و جبهه کار را در مرکز گفتگوها قرار دهیم. این اولویت‌های امروزِ مبارزه جنبش سندیکایی است: ٬افزایش دستمزدها و حقوق بازنشستگی، تأمین مالی بهتر خدمات عمومی و لغو اصلاحات بازنشستگی٬.”

امروز بسیج سندیکاها نسبت به بسیج سال گذشته در مورد بازنشستگی مشکل‌تر است. از همان فردای تظاهرات اول اکتبر سندیکاها گفتگو را شروع کردند. به‌نظر می‌رسد همان‌گونه که قرار است در مورد بودجه و سایر برنامه‌ها در مجلس قانون‌گذاری گفتگو شود. سندیکاها هم همین روند را به‌کار می‌برند. روز ۷ اکتبر/ ۱۶ مهر در بیانیه مطبوعاتی بین سندیکائی، شامل کلیه سندیکاها، چنین آمده است: “در حالی که از ۱۰ فرانسوی ۸ فرانسوی با این اصلاحات باز نشستگی مخالف هستند، نخست‌وزیر آرزوی خود را برای یک روش جدید در پارلمان اعلام کرد. سازمان‌های سندیکایی ما آماده شرکت در کلیه جلسات مشاوره و مذاکره در مورد همه موضوعات بازنشستگی هستند: موارد سنی که باید لغو شود، برابری زنان با مردان، دشواری کار، اشتغال افراد مسن، مشاغل طولانی. … بنابراین لازم است قانون بازنشستگی را به‌حالت تعلیق درآوریم.”
[برگرفته از: روزنامه “اومانیته” و سایت “ث-ژ-ت” (“کنفدراسیون ملی کار فرانسه”)].

سندیکاهای کارگری ایتالیا: نه به جنگ و آری به صلح

دولت تصمیم گرفته است تمام منابع را به صنایع دفاعی و اسلحه سازی اختصاص دهد در حالی که کشور با کاهش شدید صنعتی‌سازی و گسترش فقر مواجه است. دولت جرئت این را دارد که به ما بگوید در بودجه آینده منتظر هیچ‌گونه اصلاح امور نباشید. در‌عین‌حال ریاکارانه تظاهر می‌کند از افزایش قیمت‌ها و ثابت ماندن دستمزدها خبر ندارد. خدمات عمومی در پایین‌ترین حدش قرار دارد و مشاغل به‌طور فزاینده‌ رو به بی‌ثباتی‌اند. میزان بهای اجاره مسکن به‌شدت بالا رفته و واحدهای خالی به اقامتگاه‌های کوتاه‌‌مدت گردشگری تبدیل می‌شوند. به‌علاوه، امنیت شغلی کارگران پایمال شده و اخراج از محل‌های کاری در حال افزایش است. کارگران و زحمتکشان در محیط‌ کار جان خود را از دست می‌دهند و دولت مشغول حفاظت از منافع کارفرمایان است.

در این ارتباط، دولت مصوبهٔ ۱۶۶۰ را ارائه می‌دهد تا از اعتراض‌ها جلوگیری کرده و کارگران را از تنش‌های بیشتر بترساند. دولت مجموعه‌ای طولانی از جرایم جدید را به‌تصویب رسانده‌ است، مجازات‌ها را افزایش می‌دهد و اختیارات جدیدی به پلیس واگذار می‌کند. حقوق و آزادی ما مصادره می‌شود، حق مخالفت ممنوع شده و تلاش دولت برای خنثی و سترون ساختن اعتراض‌های اجتماعی است. با این مصوبه حتی یک اعتراض ساده در خیابان نیز جرم محسوب می‌شود و مبارزات کارگران زیر عنوان واهی ممانعت از تولید و حرکت کالاها می‌تواند به صدور حکم سال‌ها زندان منجر شود.

برای کارگران مهاجر حتی کسانی که از حق شهروندی برخوردارند، امکان لغو شهروندی را پیش می‌کشند و مجموعه‌ای دیگر از تبعیض‌های نفرت‌انگیز برقرار می‌کنند. برای جنبش‌هایی که برای حق مسکن مبارزه می‌کنند، تدابیری برای بی‌اثر کردن اقدام‌های آنان و نیز برای فعالان این جنبش جرم‌تراشی می‌کنند.

در مبارزه علیه این مصوبه که با امضای فهرست بلندی از وزیران دولت خانم ملونی رسیده، چهره‌هایی متعدد که از وضعیتی که در آن زندگی می‌کنیم ناراضی هستند، و نیز مخالفان جنگ و سرکوب و برنامه‌های اقتصادی دولت، متحد شده‌اند. سندیکاهای پایه‌ای کارگران ایتالیا (یو- اس –بی) در تظاهرات همه شهرها حضور داشته و حضور خواهند داشت.
[به‌نقل از: سایت فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۳].

به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۹۱، ۱۴ آبان ۱۴۰۳

اعتصاب عمومی در ایتالیا علیه طرح بودجه «ملونی»

اعتصاب عمومی چند ساعته علیه برنامه‌های بودجه دولت راستگرای “جورجیا ملونی”، نخست وزیر ایتالیا امروز جمعه در سراسر این کشور برگزار شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی «استاندارد»، اعتصاب عمومی گسترده ای امروز، جمعه علیه برنامه‌های بودجه دولت راست‌گرای «جورجیا ملونی»، نخست‌وزیر ایتالیا که دو سال است بر سر کار آمده ... اعتصاب عمومی در ایتالیا علیه طرح بودجه «ملونی»

ادامه

اروپا, ایتالیا, بازنشستگان, جنوب اروپا, جوانان, خاورمیانه, خبر, زنان, طبقه کارگر, فلسطین

نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است

اجلاس عمومی اخیر “صندوق بین‌المللی پول” در واشنگتن همراه با نگرانی از احتمال جدی و اجتناب‌ناپذیر افزایش قیمت جهانی نفت در صورت وسعت گرفتن دامنهٔ جنگ در خاورمیانه به‌دلیل سیاست‌های جنگ‌افروزانه و تهاجمی بنیامین نتانیاهو و تبعات تأثیر منفی آن بر نرخ تورم در کشورهای سرمایه‌داری با برگزار شدن شانزدهمین نشستِ سران کشورهای عضو “بریکس” ... نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اتیوپی, اروپا, ازبکستان, اقتصادی, الجزایر, امارات, امپریالیسم, امریکا, اندونزی, اوگاندا, ایران, برزیل, بریکس, بلاروس, بولیوی, تایلند, ترکیه, چین, روسیه, سوسیالیسم, طبقه کارگر, غرب, قزاقستان, کوبا, مالزی, مصر, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

عسلویه؛ تجمع بزرگ کارکنان پیمانکاری شرکت‌ها و پالایشگاه‌های پارس جنوبی + فیلم

عسلویه؛ هم اکنون؛ تجمع کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی ♦️کارکنان پارس جنوبی عسلویه لحظاتی پیش در اعتراض به عدم اجرای طرح تردد دو به دو نیروهای پشتیبانی و اداری، عدم اجرا و ساماندهی طرح طبقه بندی مشاغل، عدم دستمزد عادلانه  نسبت به نیروهای رسمی، حذف پیمانکار و ساماندهی وضعیت رانندگان دست به تجمع و اعتصاب ... عسلویه؛ تجمع بزرگ کارکنان پیمانکاری شرکت‌ها و پالایشگاه‌های پارس جنوبی + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

تجمع و راهپیمایی اعتراضی کارگران ارکان ثالث شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران + فیلم

کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران برای پیگیری مطالبات خود و بویژه تاکید بر دو مطالبه حذف پیمانکاران و افزایش حقوق‌ها و حق داشتن تشکل و تجمع، تجمع و راهپیمایی کردند. شماری از کارگران ارکان ثالث شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در تماس با خبرنگار ایلنا، از تجمع امروز یکشنبه چهارم ... تجمع و راهپیمایی اعتراضی کارگران ارکان ثالث شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, خبر, طبقه کارگر, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران