شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان میدهد که چین چگونه به شکل فزایندهای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.
واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه
دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاریهای دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.
پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی
نشانههای زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت میکند. پاسخ آشفته بینالمللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگتر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانههای وضعیت شکننده نظام بینالمللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبریاش، رئیسجمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی
زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشاندهنده زوال ناتو است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.
بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
جمهوری خلق چین پس از سالها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
لوموند: اولویت راهبردیترِ رقابت با چین علت خروج آمریکا از افغانستان است
«سیلوی کافمن» در روزنامه لوموند نوشت: شکست حضور نظامی آمریکا در افغانستان، غُرش رعد در آسمان بی ابر نبود، بلکه نتیجه و ادامه شکستی بود که پس از سقوط صدام حسین و اشغال نظامی عراق در سال ٢٠٠٣ آغاز شد. شکست اشغال عراق، خاورمیانه را برای مدت طولانی وارد دورهای پُرآشوب کرد.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا، «سیلوی کافمن» سرمقاله نویس روزنامه فرانسوی لوموند نوشت: با سقوط ارتش آمریکا در افغانستان در ۱۵ اوت/ ۲۴ مرداد دوره جنگهای جدید آمریکا که با عملیات تروریستی یازدهم سپتامبر ٢٠٠١ آغاز شد، به پایان رسید؛ هر چند این پایان به معنای پایان یافتن «سده آمریکایی» نیست. این پایان، به نوشته سرمقاله نویس لوموند، پایان مداخلات آمریکا در امور دنیا را در پی نخواهد داشت. بالعکس، خود جو بایدن میگوید که علت خروج آمریکا از افغانستان مقابله با اولویتهای راهبردیتر ، به ویژه در رقابت با چین است.
با این حال، سرمقاله نویس لوموند پرسیده است: آیا آسیای مرکزی در ردیف الویتهای راهبردی قدرتهای رقیب جهانی نیست؟ و اگر آمریکای جو بایدن از پس طالبان برنمیآید، چگونه میخواهد از تایوان در مقابل حمله احتمالی چین دفاع کند؟
در پاسخ به این پرسشها، سرمقاله نویس لوموند تصریح کرد: واشنگتن نمیخواهد از امور جهان خود را کنار بکشد، بلکه قصد دارد به نحوی گزینشیتر و هر وقت که منافعاش ایجاب میکند در امور جهانی دخالت کند.
به نوشته وی، تغییر رویکرد جهانی آمریکا، متحدان اروپایی این کشور را نیز به بازنگری اساسی در سیاستهای دفاعی و خارجی خود واداشته و سقف انتظارات آنان را بالا برده است.
“سیلوی کافمن” در جای دیگری از مطلب خود خاطرنشان کرد: پس از خروج آشوبزده آمریکا از افغانستان، حکومتهای چین، روسیه، ترکیه، ایران و پاکستان با نگرانی نظارهگر استقرار طالبان در کابل هستند.
“پییر لولوش”، نماینده پیشین فرانسه در امور افغانستان و پاکستان در دوره نیکولا سارکوزی، رئیسجمهور پیشین فرانسه نیز در مصاحبهای با نشریه فرانسوی لوفیگارو، درباره پیامدهای شکست حضور نظامی آمریکا در افغانستان گفت: این شکست ضربه سنگینی برای غرب به شمار میرود که میخواست خالق ارزشهای جهانی برای مردمان جهان باشد.
نماینده پیشین فرانسه در امور افغانستان و پاکستان افزود: دورهای پرآشوب و خطرناک در انتظار ما است. بنابراین، بازنگری در اولویتهای راهبردی سیاست خارجی فرانسه و توسعه طرح دفاع ملی این کشور برای رویارویی با خطرات نظامی، امری فوری و اضطراری به شمار میرود.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. در هفتههای اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد و سرانجام ۲۴ مرداد وارد کابل شد و دولت محمد اشرف غنی در افغانستان سقوط کرد.
چین خواهان یک جنگ سرد نیست
چگونگی واکنش لجامگسیختهٔ دولت ایالاتمتحده آمریکا و متحدان ناتوییاش در رویارویی با پیشرفتهای چین، یکی از بحثهای در پیش رو و مسئلهای است که فکر و توجه بسیاری از تحلیلگران و همچنین کنشگران متعهد در جنبش جهانی برای صلح و پیشرفت را بهخود مشغول کرده است.
چین: مداخلات نظامی آمریکا راه به جایی نمیبرند
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت، آمریکا پس از سندروم ویتنام، اکنون با سندروم افغانستان مواجه است و مداخلات نظامی این کشور راه به جایی نمیبرند.
مخالفت پوتین با طرح بایدن برای تأسیس پایگاههای نظامی در خاورمیانه
روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد که رئیس جمهور روسیه در گفتگو با همتای آمریکایی خود، طرح پیشنهادی او برای تأسیس چند پایگاه نظامی در نزدیکی افغانستان را رد کرده است.
واکنش به ادعای جوزپ بورل درباره نفوذ مسکو و پکن در افغانستان
مقامات پارلمانی روسیه تأکید کردند، سخنان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره لزوم جلوگیری از نفوذ روسیه و چین در افغانستان، تنها با هدف منحرف کردن افکارعمومی از شکست سیاست غربیها در این کشور است.