لاوروف:‌ طرح‌های ضدروسی اروپا بسیار نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: طرح‌های ضد روسی که در بروکسل، برلین و البته در پاریس و لندن در حال تدوین است، پیام‌های بسیار نگران‌کننده‌ای را به همراه دارد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه موزامبیک – کشوری که در جنوب شرقی قاره آفریقا واقع است- افزود: هرگونه تجاوزی که وزیر دفاع آلمان اکنون ما را با آن تهدید می‌کند، به عنوان مثال، با اعلام اینکه ما آماده کشتن سربازان روسی خواهیم بود و همچنین بیانیه رهبران ناتو مبنی بر اینکه آنها قصد دارند منطقه کالینینگراد روسیه را به طور پیشگیرانه تصرف کنند را می‌توان با عبارتی همچون گستاخی بین‌المللی توصیف کرد.

اروپا دیوانه شده است

وزیر امور خارجه روسیه که در مسکو سخن می‌گفت، همچنین اظهار داشت:‌ اکنون که اروپا دیوانه شده است، کلمه دیگری پیدا نمی‌کنم، حتی بازی با کلمه به ذهنم نمی‌رسد – آنها اکنون بخشی از «گستاخی بین‌المللی» نسبت به فدراسیون روسیه هستند.

وی افزود: اروپایی‌ها به هر طریق ممکن مردم خود را “تحریک” می‌کنند، با روحیه تبلیغات گوبلز (وزیر تبلیغات هیتلر در دوره آلمان نازی) به آنها القا می‌کنند که روسیه یک دشمن ابدی و یک تهدید وجودی است که روسیه در آستانه حمله به اروپا است.

لاوروف تصریح کرد: مقامات اروپایی با این تبلیغات به دنبال القای این موضوع هستند که مردم این کشورها باید مشکلات اجتماعی، شکست‌های اقتصادی، روند صنعت‌زدایی را که در آلمان و سایر کشورهای اروپایی مشاهده می‌شود فراموش کنند و تمام تلاش‌ها، تمام منابع و تمام مالیات‌های خود را منحصراً صرف نظامی‌سازی اروپا نمایند.

اروپا به رویکرد ترامپ توجه کند

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه اظهار داشت: من بسیار امیدوارم که رویکرد معقولی که دولت ترامپ در این شرایط پس از روی کار آمدن به جای دولت بایدن نشان داد، از سوی اروپایی‌ها نادیده گرفته نشود.

وی افزود: دولت بایدن با اروپایی‌های متعصب همصدا بود.

لاوروف اظهار داشت: رویکرد ترامپ، رویکردی معقول شامل تمایل به گفت‌وگو، تمایل به گوش دادن و شنیدن است.
وزیر امور خارجه روسیه گفت:‌ امیدواریم که با وجود همه بحث‌های فعلی بر سر ارسال مجدد تسلیحات به اوکراین با هزینه مالیات‌دهندگان اروپایی، مقامات این اتحادیه به این رویکرد ترامپ توجه کنند.

دومین کنفرانس وزیران امور خارجه روسیه – آفریقا در مصر برگزار می‌شود

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد:‌ قرار است دومین کنفرانس وزیران امور خارجه روسیه و کشورهای آفریقایی پاییز ۲۰۲۵ میلادی در مصر برگزار شود.

وی اظهار داشت:‌ ما در مذاکرات با همتای موزامبیکی، اجرای توافقات حاصل شده در دو اجلاس سران روسیه و آفریقا در سوچی در سال ۲۰۱۹ و در سن پترزبورگ در سال ۲۰۲۳ و همچنین نتایج اولین کنفرانس وزیران مجمع مشارکت روسیه و آفریقا که پاییز ۲۰۲۴ در سوچی برگزار شد را بررسی کردیم.

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز خرسندی از موضع بی‌طرف موزامبیک در مناقشه اوکراین، آمادگی روسیه را برای تقویت توان دفاعی این کشور اعلام کرد.

وی اظهار داشت: ما برای موضع بی‌طرفانه و مسئولانه موزامبیک در بحث در مورد مسأله اوکراین در سازمان ملل متحد و خودداری موزامبیک از حمایت از قطعنامه‌های آشکارا روس‌ستیز و جانبدارانه با هدف محافظت و حمایت از اقدامات «حکومت نئونازی کی‌یف» ارزش قائل هستیم.

همکاری روسیه و موزامبیک در حوزه انرژی

بنا بر این گزارش، وزیر امور خارجه موزامبیک نیز در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: موزامبیک علاقه‌مند به تنوع‌بخشی به مناسبات خود در زمینه استخراج مواد معدنی، به ویژه گاز طبیعی است.

ماریا مانوئلا دوس سانتوس لوکاس افزود: ما در مذاکرات از آقای وزیر لاوروف خواستیم تا از شرکت‌های بزرگ روسی که در تولید نفت و گاز فعالیت دارند و مایل به ورود به بازار موزامبیک هستند، حمایت کند.

وزیر امور خارجه موزامبیک به این واقعیت اشاره کرد که شرکت‌هایی از ایالات متحده، ایتالیا، فرانسه و کره جنوبی نیز به توسعه میادین بزرگ گاز طبیعی در شمال کشورش علاقه نشان داده‌اند، با این حال، اوضاع در این منطقه که از تهدید تروریستی رنج می‌برد، پیچیده‌تر شده است.

وی تصریح کرد: به لطف حمایت دوستان ما از رواندا و تانزانیا، اوضاع در آنجا در حال عادی شدن است. روسیه نیز در این زمینه به ما کمک زیادی می‌کند و متخصصان امنیتی ما را آموزش می‌دهد.

«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان اخیراً در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز گفته است: نیروهای آلمانی در صورت حمله مسکو به یک کشور عضو ناتو آماده کشتن سربازان روسی خواهند بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به این اظهارات گفت: مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند.

ماریا زاخارووا با تأکید بر اینکه روسیه بارها در بالاترین سطح اعلام کرده است که قصد حمله به کشورهای عضو ناتو را ندارد، گفت: روسیه در حال برنامه‌ریزی و برنامه‌ریزی برای حمله به کدام عضو ناتو است؟ اتفاقاً، اعضای ناتو در وضعیت و ساختار قبلی خود بودند که به کشور ما حمله کردند.

پیش از این، سخنگوی کرملین درباره اظهارات منتشر شده به نقل از ژنرال کریستوفر دوناهو فرمانده مرکز فرماندهی ارتش ایالات متحده در اروپا و آفریقا در مورد تصرف کالینینگراد – استانی از روسیه که از سرزمین اصلی جدا است – ، این اظهارات را در چارچوب سخنان خصمانه توصیف کرد.

دیمیتری پسکوف اظهار داشت: این سخنان در ادامه اظهارات خصمانه‌ای است که بیشتر اوقات از وزیران دفاع کشورهای اروپایی می‌شنویم.

وی ادامه داد: در روند گفت‌وگوهای روسیه و ایالات متحده، تمامی این اظهارات خصمانه در نظر گرفته می‌شود.

سخنگوی کرملین تأکید کرد: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ابزاری برای رویارویی و بلوک خصمانه‌ای نسبت به روسیه است؛ این وضعیت ما را مجبور می‌کند که همه موارد را در نظر بگیریم و اقدامات مناسبی برای تضمین امنیت خود انجام دهیم.

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

بازگشت بمب‌های هسته‌ای آمریکا به بریتانیا پس از ۱۷ سال

برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸، آمریکا چندین بمب هسته‌ای B۶۱-۱۲ را در پایگاه هوایی لکنهیث در بریتانیا مستقر کرده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اسپوتنیک، ایالات متحده آمریکا برای اولین بار در ۱۷ سال گذشته چندین بمب هسته‌ای را در بریتانیا مستقر کرده است. مجله دفاعی بریتانیا نوشت چندین بمب هسته‌ای ... بازگشت بمب‌های هسته‌ای آمریکا به بریتانیا پس از ۱۷ سال

ادامه

آمریکا, استراتژیک, انگلیس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, ناتو

زاخارووا: مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات اخیر «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان، مبنی بر آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای کشتن سربازان روسی در صورت حمله ادعایی مسکو به یکی از کشورهای عضو اتحاد آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت:‌ مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند. به گزارش ایرنا،‌ ماریا زاخارووا پنجشنبه در نشستی خبری افزود: پیستوریوس ... زاخارووا: مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند

ادامه

اسلواکی, انگلیس, اوکراین, بالکان, بلغارستان, تروریسم, جهان, روزنامه نگاران, روسیه, رومانی, غرب, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی, ناتو

تنش در روابط مسکو-برلین؛ روسیه از توافق همکاری نظامی با آلمان خارج شد

نخست‌وزیر روسیه دستور خروج از توافق همکاری نظامی با آلمان را به دلیل سیاست‌های خصمانه دولت برلین امضا کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه کی‌یف ایندیپندنت، میخائیل میشوستین نخست‌وزیر روسیه روز گذشته دستور خروج مسکو از یک توافق همکاری فنی نظامی با آلمان را امضا کرد. روابط روسیه با غرب همزمان با تحریم‌های ... تنش در روابط مسکو-برلین؛ روسیه از توافق همکاری نظامی با آلمان خارج شد

ادامه

آلمان, اتحاد شوروی, اروپا, بلژیک, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه