اعتصابات گسترده در اعتراض به دستمزدها در یونان زندگی عمومی را فلج کرد

اعتصاب عمومی در اعتراض به دستمزدها و هزینه‌های بالای زندگی یونان را فلج کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه تاگس شاو، اعتصاب عمومی در اعتراض به هزینه های بالای زندگی در یونان، حمل و نقل را در سراسر این کشور متوقف کرده است. اتحادیه ها خواهان افزایش دستمزد هستند و در سایه ... اعتصابات گسترده در اعتراض به دستمزدها در یونان زندگی عمومی را فلج کرد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, معیشت, یونان

مردم اسپانیا در اعتراض به بحران مسکن به خیابان‌ها آمدند

هزاران نفر از مردم شهرهای مختلف اسپانیا در اعتراض به بالا رفتن اجاره‌بهای مسکن به خیابان‌ها ریختند و علیه اقدامات دولت اعتراض کردند. به گزارش ایرنا به نقل از یورو نیوز، ده‌ها هزار نفر از مردم اسپانیا امروز شنبه در خیابان‌های مادرید، بارسلونا و بیش از ۴۰ شهر دیگر در اعتراض به افزایش اجاره‌بها و ... مردم اسپانیا در اعتراض به بحران مسکن به خیابان‌ها آمدند

ادامه

اسپانیا, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی

اعتصاب سراسری در بلژیک به تعطیلی مدارس، پرواز‌ها و اختلال در حمل‌ و‌ نقل عمومیِ کشور منجر شد

در پی برگزاری اعتصاب سراسری ضد ریاضت اقتصادی در بلژیک، تمامی پروازها زمین گیر و حمل و نقل عمومی در این کشور دچار مشکل شد. به گزارش ایسنا، این اعتصاب سراسری در حالی برگزار شد که دولت بلژیک یکسری طرح‌های ریاضتی جدید را وضع کرده است. به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های محلی بلژیک گزارش ... اعتصاب سراسری در بلژیک به تعطیلی مدارس، پرواز‌ها و اختلال در حمل‌ و‌ نقل عمومیِ کشور منجر شد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, بازنشستگی, بلژیک, جهان, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, مبارزه طبقاتی, معیشت

تظاهرات میلیونی مخالفان اردوغان در استانبول

بیش از ۲ میلیون نفر از مخالفان رجب طیب اردوغان در اعتراض به بازداشت اکرم امام اوغلو در شهر استانبول تظاهرات کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، میلیون‌ها نفر از هواداران اکرم امام اوغلو شهردار سابق استانبول در اعتراض به بازداشت و محاکمه وی تظاهرات ضد دولتی برگزار کردند. همسر امام اوغلو ... تظاهرات میلیونی مخالفان اردوغان در استانبول

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خبر, فیلم

ادامه اعتراضات در ترکیه؛ رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق با اکرم امام‌اوغلو در زندان دیدار کرد

رئیس حزب اصلی مخالف در ترکیه روز ۲۵ مارس (۵ فروردین) پس از شش شب اعتراضات گسترده مردمی برای آزادی اکرم امام‌اوغلو، شهردار زندانی استانبول، با وی دیدار کرد. به گزارش یورونیوز: آقای امام‌اوغلو که در ۱۹ مارس به اتهام فساد مالی بازداشت شد، به عنوان اصلی‌ترین رقیب رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در دوران ... ادامه اعتراضات در ترکیه؛ رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق با اکرم امام‌اوغلو در زندان دیدار کرد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خبر

قتل «جورج فلوید» برزیل، عامل اعتراضات مردم خشمگین بر ضد نژادپرستی

برزیل این روزها صحنه اعتراض به قتل سیاهپوستی است که به تازگی بر اثر شدت جراحات ناشی از ضربات نگهبانان سفیدپوست سوپرمارکتی جان سپرد؛ رویدادی که می‌تواند صحنه اعتراض‌های ضد نژادپرستی آمریکا را در این کشور زنده کند.

 

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، معترضان به خیابان‌ها آمدند و پلیس برای متفرق کردنشان از گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی استفاده کرد و معترضان نیز به طرف پلیس سنگ پرتاب کردند.

 

انتشار ویدئویی از یک شهروند ۴۰ ساله سیاهپوست برزیلی در حالی که مورد ضرب و جرح نگهبانان امنیتی سوپرمارکتی قرار گرفت، موجی از خشم و اعتراض را در شهر پورتو آلگره در جنوب برزیل و شهرهای دیگر به راه انداخت.

 

در این ویدئو این فرد به نام «خوآئو آلبرتو سیلوریا فریتاس» نشان داده می‌شود که در مقابل سوپرمارکت «کارفور» بر صورتش مشت زده می‌شود و همچنین نیروهای امنیتی روی بدنش زانو می‌زنند.

 

اعتراض‌های برزیل با اعتراض‌های ضد نژادپرستی در آمریکا مقایسه می‌شود که چندی پیش درپی قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس سفیدپوست این کشور آغاز شد.

 

معترضان نژادپرستی در سراسر جهان پس از قتل فلوید تظاهرات کردند. درپی قتل وی جنبشی به نام «زندگی سیاهان مهم است» به راه افتاد که اهمیت زندگی سیاهان را مورد توجه قرار می‌داد.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد که فرد به قتل رسیده در برزیل  چهار فرزند داشت که پیکرش روز شنبه به خاک سپرده شد.

 

«میلنا بورگس آلوس» همسرش گفت: من فقط خواستار اجرای عدالت هستم. می‌خواهم آن‌ها بهای کاری را که در قبال او انجام دادند، بدهند.

 

مقام های پلیس اعلام کردند که هر دو مامور خاطی عامل قتل فریتاس بازداشت شدند و احتمالا با اتهام قتل مواجه می‌شوند.

 

«الکساندر بامپارد» مدیرعامل گروه سوپرمارکت کارفور با انتشار توئیتی، تصاویر پخش شده در ویدئوی برخورد با این جوان سیاهپوست را غیرقابل تحمل خواند و قول داد اقدامات لازم برای اجرای عدالت انجام شود.

 

وی گفت: ارزش های من و ارزش های کارفور با نژادپرستی و خشونت سازگار نیست.

 

سوپرمارکت کارفور با انتشار بیانیه‌ای قتل بی‌رحمانه این فرد را مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد که به قرارداد خود با شرکت امنیتی مسئول این حادثه پایان می‌دهد. در این بیانیه همچنین اعلام شده که مدیر فروشی که در زمان وقوع حادثه در شیفت انجام وظیفه بوده است، اخراج می‌شود.

 

مقام های سوپرمارکت وعده دادند پنج میلیون دلار برای مبارزه با نژادپرستی اختصاص دهند، اما در عین حال اذعان کردند که نمی‌توانند ضایعه مرگ این فرد را جبران کنند.

 

«ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری برزیل به طور مستقیم واکنشی نسبت به این اتفاق نشان نداد، اما در سخنرانی ویدئویی برای اجلاس گروه ۲۰، نژادپرستی در کشورش را رد کرد و گفت: به عنوان رئیس جمهوری، همه را به یک رنگ، رنگ سبز و زرد (پرچم برزیل) می‌بینم.

 

وی افزود: هیچ رنگ پوستی برتر از دیگری نیست. آنچه هست، انسان خوب و انسان بد است و این انتخاب و ارزش‌های ماست که تعیین می‌کند کدامیک از این دو خواهیم بود.

 

با این حال، ادواردو پسر رئیس جمهوری با انتشار مطلبی در شبکه های اجتماعی، گروه های چپ گرای برزیلی را متهم کرد که از قتل فریتاس  بهره برداری می‌کنند.

 

«رناتو میرلس» رئیس موسسه تحقیقاتی «لوکوماتیوا» با اعلام اینکه مرگ فریتاس، محرک نارضایتی است، گفت: متاسفانه در برزیل این فرد سیاهپوست متحمل نابرابری شد و این قبیل مسائل هر روز در کشور اتفاق می‌افتد.

 

این موسسه به تازگی تحقیقی انجام داد که نشان می‌دهد مردم برزیل معتقدند سیاهپوستان بیش از سفیدپوستان در معرض خشونت و قتل به دست پلیس قرار می‌گیرند.

 

براساس اعلام یک سازمان غیردولتی موسوم به «انجمن ایمنی عمومی برزیل»، سیاهپوستان و افرادی با نژاد مختلط حدود ۵۷ درصد از جمعیت برزیل را تشکیل می‌دهند، اما ۷۴ درصد قربانی خشونت های مرگبار به شمار می‌روند. این رقم حتی برای کسانی که به دست پلیس به قتل می‌رسند، بالاتر و ۷۹ درصد است.

معترضان ساختمان کنگره گوآتمالا را به آتش کشیدند + فیلم

صدها معترض وارد ساختمان پارلمان گوآتمالا شده و بخش‌هایی از آن را در میان اعتراضات علیه رئیس جمهوری و پارلمان در تایید بودجه مناقشه برانگیزی که هزینه‌های بخش سلامت و آموزش را قطع می‌کند، به آتش کشیدند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, گواتمالا

جنبش ضد خشونت پلیس نیجریه به خیزشی سراسری فراروییده است

نیجریه‌ای‌ها از ۷ اکتبر/ ۱۶ مهرماه ۹۹ تا کنون بر ضد “گروه ویژهٔ ضد راهزنی” یا “سارس” (SARS)- واحد بدنام پلیس نیجریه که به قتل، اخاذی، و سوءِاستفاده‌های دیگر متهم است- در خیابان‌ها حضور یافته‌اند و تظاهرات‌ برپا کرده‌اند. این واحد پلیس اخیراً منحل شده ‌است، اما اکنون معترضان تغییرهای دموکراتیک بیشتری در کشور را ... جنبش ضد خشونت پلیس نیجریه به خیزشی سراسری فراروییده است

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, شمال افریقا, مقاله, نیجریه