پیام شی جین‌پینگ به سی‌وچهارمین نشست سران اتحادیه عرب

در پیامی خطاب به رئیس‌جمهور عراق و رئیس دوره‌ای نشست سران اتحادیه عرب، برگزاری سی‌وچهارمین نشست شورای سران این اتحادیه در بغداد را تبریک گفت. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سی‌وچهارمین نشست اتحادیه عرب امروز شنبه در بغداد، پایتخت عراق آغاز شد. این نشست اولین میزبانی بغداد بعد از سال ۲۰۱۲ است. آخرین اجلاس سران عرب ... پیام شی جین‌پینگ به سی‌وچهارمین نشست سران اتحادیه عرب

ادامه

اتحادیه عرب, استقلال, پیام, جهان, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, عراق

گروه های تروریستی در مرکز سوریه به جان هم افتادند

رسانه های خبری از درگیری نیروهای امنیتی رژیم الجولانی و گروه داعش در مرکز سوریه خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه المیادین، نیروهای امنیتی رژیم الجولانی و گروهک تروریستی داعش در بیابان تدمر در حومه شرقی حمص در مرکز سوریه با یکدیگر درگیر شدند. در همین راستا، ساعتی پیش بود که ... گروه های تروریستی در مرکز سوریه به جان هم افتادند

ادامه

امنیتی, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

رسانه آمریکایی حملات هوایی این کشور به یمن را یک رسوایی بزرگ توصیف کرد و گزارش داد: ایالات متحده چندین برابر بیشتر از پس‌انداز حاصل از قطع کمک‌های بشردوستانه به یمن برای بمباران این کشور هزینه کرده است. به گزارش ایسنا، رسوایی استفاده مقامات ارشد آمریکا از یک پیام‌رسان ناامن، موسوم به «سیگنال گیت» خشم ... نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, زنان, کودکان, گرسنگی, یمن

«اورتگاس»: سیاست جنگ فرسایشی آمریکا علیه روسیه شکست خورده است

معاون فرستاده ویژه آمریکا به منطقه نسبت به شکست سیاست‌های این کشور در قبال روسیه اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، مورگان اورتگاس معاون فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه اذعان کرد که تاکتیک‌های این کشور به ویژه دولت بایدن برای راه انداختن جنگ فرسایشی علیه روسیه شکست خورده است. وی افزود: ... «اورتگاس»: سیاست جنگ فرسایشی آمریکا علیه روسیه شکست خورده است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تحلیل, خاورمیانه, روسیه

ارتش اشغالگر رسماً آغاز عملیات «ارابه‌های گدعون» و گسترش جنگ علیه غزه را اعلام کرد

ارتش اشغالگر از حملات گسترده در ۲۴ ساعت گذشته و تقویت نیروهای خود در مناطقی از نوار غزه، به عنوان بخشی از مراحل اولیه عملیات «ارابه‌های گدعون» خبر داد. به گزارش ایسنا، «آویخای ادرعی»، سخنگوی ارتش اشغالگر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «طی روز گذشته، ارتش اسرائیل حملات گسترده‌ای را آغاز کرده و نیروهای خود را ... ارتش اشغالگر رسماً آغاز عملیات «ارابه‌های گدعون» و گسترش جنگ علیه غزه را اعلام کرد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

قبرس: ترکیه سعی در پیشبرد امپراتوری عثمانی جدید در خاورمیانه و شرقِ مدیترانه دارد

وزیر خارجه قبرس با انتقاد از سیاست خارجی ترکیه گفت، سیاست خارجی ترکیه نظامی شده؛ اینک این کشور با همه همسایگان خود مشکل دارد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه قبرس، رئیس جمهور ترکیه را متهم  کرد که سعی در پیشبرد امپراتوری عثمانی جدید در شرق مدیترانه و خاورمیانه دارد.

 

به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» «نیکوس کریستودولیدس » وزیر خارجه قبرس روز چهارشنبه گفت که  چنین رویکردی می‌تواند در زمینه ژئوپلیتیک بر امنیت منطقه تاثیر منفی بگذارد.

 

کریستودولیدس گفت: «ما شاهد نظامی شدن سیاست خارجی ترکیه هستیم و این برای همه کشورهای منطقه بسیار نگران کننده است».

 

کریستودولیدس به سیاست «احمد داوود اوغلو» وزیر خارجه سابق ترکیه در مورد سیاست «صفرِ مشکلات با کشورهای همسایه» اشاره کرد و گفت: «از سیاست صفرِ مشکلات با همسایگان، ما امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که ترکیه با همه همسایگان خود مشکل دارد. هیچ کشوری نیست که با ترکیه مشکل نداشته باشد».

 

وزیر خارجه قبرس گفت: «آنچه ما از ترکیه شاهد هستیم تلاشی برای ترویج سیاست جدید عثمانی در منطقه است. ترکیه می‌خواهد به هژمونی منطقه تبدیل شود».

 

دورهای متعددی از مذاکرات بین ترکیه و قبرس با میانجیگری سازمان ملل بدون نتیجه بوده و آخرین تلاش برای دستیابی به توافق صلح در ژوئیه ۲۰۱۷ با خشونت به پایان رسید.

 

ترکیه سال ۱۹۷۴ وارد بخش شمالی جزیره قبرس شد و این بخش را به کنترل خود در آورد. در آن سال دولت سراسقف «ماکاریوس»، رئیس‌جمهور وقت قبرس، در کودتای نظامیان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین‌کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد. همین مسئله منجر به تقسیم جزیره قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی و در حقیقت ترک‌نشین و یونانی‌نشین شد. هم اکنون بحران مالکیت اراضی یکی از اصلی‌ترین بحران‌های میان دو طرف محسوب می‌شود.

 

حتی برگزاری نشست‌های متعدد در سازمان ملل نیز تاکنون نتوانسته تاثیری در حل بحران قبرس داشته باشد. معضل تاثیرگذار دیگر در مذاکرات میان دو قبرس به نحوه تقسیم قدرت سیاسی باز می‌گردد. در این میان دو بخش یونانی‌نشین و ترک‌نشین بر سر نحوه تقسیم قدرت در پارلمان و دولت با یکدیگر اختلاف دارند.

نیوزویک: ورود ایران به سازمان شانگ‌های برای غرب چالش‌های راهبردی ایجاد می‌کند

یک رسانه آمریکایی ورود ایران به سازمان همکاری شانگ‌های را عاملی دانسته که باعث ایجاد چالش‌های راهبردی برای کشورهای غربی می‌شود.

ادامه

ازبکستان, اسراییل, افغانستان, امریکا, ایران, پاکستان, تاجیکستان, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, قرقیزستان, قزاقستان, هندوستان