روزنامه راستگرای فرانسه، فیگارو، نوشته است که دیوار جبهه ضد ایران ترک برداشته است.
به گزارش رادیو فرانسه در مقاله ای از ژرژ ملبرونو میخوانیم که هواداران حمله نظامی به ایران به تلافی وقوع آتش سوزی در دو نفتکش نروژی و ژاپنی در دریای عمان در روز پنجشنبه ۱۳ ژوئن/ ۲۳ خرداد کم شدهاند.
به نوشته وی، موضع ریاض در قبال جمهوری اسلامی ایران بسیار سختگیرانه تر از موضع ابوظبی است. ژرژ ملبرونو از قول یکی از کارشناسان کشورهای حاشیه خلیج فارس نوشته است که عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای نخستین بار اختلاف نظرشان را علنی کردند.
به نوشته ژرژ ملبرونو، امارات متحده عربی که هوادار سیاست دونالد ترامپ در اعمال حداکثر فشار بر جمهوری اسلامی ایران است، مخالف درگیری مسلحانه با آنست و نگران حمله احتمالی آمریکا به نقاطی از پیش تعیین شده در نیروگاهها و ﺗﺄسیسات هسته ای ایران و بی ثباتی ناشی از آن در خلیج فارس است. وی از قول یک فرانسوی ساکن دوبی نوشته است که نظام اقتصادی امارات متحده عربی بر پایه ثبات خلیج فارس پیریزی شده است.
انور قرقاش، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، به فیگارو گفته است که این کشور سرسختانه در تلاش است تا بحران کنونی را رفع کند. وی افزوده است که کشورهای منطقه نباید وقوع جنگ را جایز بدانند. ما باید همگی با تدبیر و حکمت اوضاع بحرانی کنونی را مطالعه و بررسی کنیم تا راه حلی سیاسی برای آن بیابیم.
فیگارو نوشته است که عربستان سعودی در این میان گاهی به نعل می زند گاهی به میخ. از یک سو شورای وزرا به ریاست ملک سلمان، پادشاه این کشور، روز گذشته سه شنبه ۱۸ ژوئن/۲۸ خرداد از پاتک سرنوشت ساز به تهدیداتی که متوجه ذخایر نفتی است صحبت کرد. از سوی دیگر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، که روابط بسیار صمیمانه ای با دونالد ترامپ دارد چند روز پیش گفت که خواهان جنگ با ایران نیست معهذا او صریحاً جمهوری اسلامی ایران را ﻣﺳﺅول حمله به نفتکشها در دریای عمان دانست.
به نوشته ژرژ ملبرونو، امارات متحده عربی برخلاف عربستان سعودی و جان بولتون خواستار تغییر حکومت ایران و سرنگونی جمهوری اسلامی نیست، برعکس مانند دونالد ترامپ می خواهد که جمهوری اسلامی ایران خط مشی خود را تغییر دهد.