حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

فقر جانکاه، ارمغان حکومت اسلامی برای زحمتکشان میهن ما

بر اساس گزارش جدید مرکز آمار ایران، در فصل تابستان امسال (۱۳۹۸)، بالاترین نرخ بیکاری در استان سیستان‌وبلوچستان با رقم ۱۵.۲ درصد ثبت شده است، و در مرتبه پس از آن استان یزد با نرخ بیکاری ۱۵.۱ درصد، و استان لرستان با نرخ بیکاری ۱۴.۷ درصد در جدول مرکز آمار کشور قرار دارند.

 

مردم ستم‌کشیده این استان‌ها- به ویژۀ مردم زجردیده و محروم استان سیستان‌وبلوچستان- به‌خاطر فقر مالی و دیگر دردهای بی‌درمان برای گذران زندگی سراسر مشقت‌بار خود و خانواده‌های فقیرشان، به کارگر روزمزد در شهرها تبدیل شده‌اند.

 

به‌گزارش ایلنا، ۲۳ آبان‌ماه ۱۳۹۸، خانم نسرین هزاره مقدم، روزنامه‌نگار و پژوهشگر در زمینه مسائل کارگری، می‌گوید: “کشاورزان محروم برای لقمه‌ای نان، از تمین خاش، بیش از دو هزار کیلومتر را هرماه می‌پیمایند و به تهران می‌آیند. ”

 

علت وضع اسف‌انگیز زندگی توده‌های زحمتکش در ماهیت ارتجاعی رژیمی نهفته است که شالوده سیاست آن بر منافع آزمندانهٔ حکومتگران رژیم فقاهتی استوار است. گرانی سرسام‌آور، تورم افسارگسیخته، غارت و چپاول سرمایه‌داران داخلی و  در کنار این‌ها، دفاع، ستایش، و اجرای برنامه‌های اقتصادی نولیبرالی که جملگی معلول سیاست‌های خیانت‌بار سران مرتجع جمهوری اسلامی است، فقر شدید، محرومیت‌های گوناگون، و انواع مصائب دردناک اجتماعی بر مردم ستمدیدهٔ‌ میهن ما تحمیل کرده است.

 

خانم نسرین هزاره مقدم، از قول یکی از کشاورزان محروم این دیار به‌نام” محمد”، ساکن روستای تمین از توابع شهرستان خاش [در استان سیستان و بلوچستان]، که دل به درد جاده‌ها ‌سپرده و برای لقمه‌ای نان، به دوردست‌های دور سفر کرده است، می‌نویسد: “چاره‌ای ندارم؛ مجبورم خانواده‌ام را در روستا بگذارم… به تهران بیایم و کارگر نظافتچی شرکت‌های خدماتی باشم؛ ماهی بیست روز، دور از خانواده و سه روز در مسیر رفت و برگشت؛ هرماه نهایت یک هفته کنار همسر و دو فرزندم هستم؛ آن هم با جیب تقریباً خالی و با شرمساری. …” این کشاورز محروم در ادامه می‌گوید: “ما بیمه نیستیم؛ کارگر روزمزد که بیمه ندارد؛ تا روزی که کار کنیم، حقوق می‌گیریم؛ روزی هم که از کار بیفتیم و نتوانیم کار کنیم، هیچ منبع درآمدی نخواهیم داشت. … ” در ادامهٔ  این گزارش آمده است: “برای یک وجب جای خواب موقت، شرکت ۳۰ هزار تومان از حقوق او کسر می‌کند. با این حساب روزی ۷۰ هزار تومان دریافت می‌کند که بعد از بیست روز، درآمد ماهانه‌اش به‌زحمت به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان مزد بدون هیچ امیدی به آینده [می‌رسد]. “محمد در ادامه می‌گوید: “مصیبت اینجاست که تا چندصد کیلومتری محل سکونت ما نه کارخانه درست و حسابی هست و نه کاری؛ نه در خاش و زاهدان، نه در بیرجند و قاین در خراسان جنوبی، هیچ کجا کار نیست، بنابراین ناچاریم که برای کار روزمزدی به پایتخت بیاییم. قدیم‌ها، دامداری در روستای تمین در منطقه حرف اول را می‌زد، شیر و دوغ و کشک تا دلتان بخواهد  بود، اما حالا نه علوفه‌ی چندانی باقی‌مانده و نه دامی، جوان‌ترها راه مهاجرت به شهرها را پیش گرفته‌اند. ”

 

در نتیجه سیاست های مخرب رژیم ولایی وضعیت زندگی دهقانان میهن ما رو به‌وخامت گذارده و تولید فراورده‌های کشاورزی نیز دچار رکود و حتی اضمحلال شده است! حمایت نکردن رژیم از تولیدات داخلی ازجمله تولیدات کشاورزی، و روند مخرب و واردات بی‌رویهٔ محصولات کشاورزی از خارج، در مجموع، اوضاع و احوالی بسیار دشوار برای گذران میلیون‌ها خانوادهٔ روستایی به‌وجود آورده است. عدهٔ کثیری از هم‌وطنان روستانشین میهن ما مجبور شده‌اند تا خانه و کاشانه‌شان را رها کرده و به‌دنبال کار به‌منظور پیدا کردن  لقمه نانی هزاران کیلومتر راه  را پشت سر بگذارند. این زحمتکشان روستا- همچنانکه در دورهٔ رژیم شاه- چندین ماه و حتی گاهی یک سال یا بیشتر را دور از خانواده، پس از فراغت از کار در وضعیت تجرد و محروم از زندگی خانوادگی و عاطفه‌های بشری آن، مجبور بوده‌اند سر کنند. آنان با آسیب‌های جسمی و روحی، و همچنین اندوه سنگین دوری از فرزندان و دیگر اعضای خانواده، سرنوشت خویش را بناگزیر رقم می‌زنند.

 

امور واقعی‌ای که به‌ آن‌ها اشاره‌ای گذرا شد، گواه آن هستند که شرایط زندگی توده‌های میلیونی زحمتکش میهن ما، درنتیجه سیاست ارتجاعی رژیم سخت طاقت‌فرسا شده است. تا کنون آمار دقیقی از تعداد این بخش از نیروی کار جامعه از سوی دولت ارائه نشده است. اما در میان این طیف از نیروی کار، رده‌های شغلی مختلف به‌چشم می‌خورد. بین آنان، کارگران ساختمانی شامل کارگران ساده و بنا هستند که یا به تهران و اصفهان می‌آیند یا کوله‌بار بر دوش به کشورهای مجاور مانند عراق و امارات مهاجرت می‌کنند.

 

روزنامه اعتماد دربارهٔ آنان، به‌نقل از خبرگزاری ایلنا، ۱۳ شهریورماه ۱۳۹۸، ‌نوشت: “این افراد اغلب به‌کار کشاورزی، دامداری یا صنایعی که از بین رفته‌اند، مشغول به‌کار بودند و پس از بیکار شدن، سر چهارراه‌های شهرهای بزرگ در جست‌و‌جوی کار کارگری ساختمان هستند. ”

 

فقر جانکاه، ارمغان شوم حکومت شاه و رژِم ولایت فقیه برای زحمتکشان میهن ما بوده است. زحمتکشان میهن ما بر اثر سیاست‌های ارتجاعی رژیم، با فقر جانکاه و عواقب دردناک ناشی از آن دست به‌گریبان‌اند. از صدها هزار انسانی که هرماه به درد طی کردن جاده‌ها و راه‌ها تن می‌دهند و برای لقمه‌ای نان، به دوردست‌های دور سفر می‌کنند یا در کشورهای همجوار برای زنده ماندن دنبال لقمه نانی می‌گردند، حق “اشتغال کامل”، که یک حق شهروندی است، دریغ شده است. سؤال اساسی اینجاست که، چرا این حق به شهروندان محروم داده نشده است؟! هم‌وطنان ما چرا باید آوارهٔ کار باشند؟!

 

سایت تحلیلی خبری عصر ایران، به‌نقل از گزارش رسانهٔ فرانسوی، ۲۷ شهریورماه ۱۳۹۸، نوشته است: “ایرانی‌ها با گرفتن روادید یک‌ماهه، به‌عنوان گردشگر وارد کردستان عراق می‌شوند و بعد از ۲۸ روز کار کردن، بعضی اقلام غذایی که در ایران گران شده را خریده و نزد خانواده خود برمی‌گردند. آنان بعد از یک هفته دوباره روادید گردشگری گرفته و به کردستان عراق بازمی‌گردند. ” پیامد ناگزیر این وضع تنگدستی و محرومیت فزاینده توده‌های زحمتکش جامعه است. در این میان باید به خیل بزرگ بیکاران اشاره کرد که زندگی رقت‌بارتری دارند.

نامۀ مردم

لایحه بودجه ۹۹ و عزم دولت برای ۱۵ درصد افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان

در حال حاضر همه آمارهای رسمی بر تورم حدوداً ۴۰ درصدی در سال ۹۸ تاکید دارند و پیش‌بینی‌ها حاکی از افزایش نرخ تورم در سال بعد حداقل به میزان ۲ درصد است؛ با این حساب، باید پرسید چرا دولت برای مزدبگیرانِ زیرمجموعه خود، فقط ۱۵ درصد افزایش حقوق در نظر گرفته است.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, کارگری, گزارش

از تهران تا اسلامشهر “بنزین” حرفِ اول و آخر را می‌زند

وقتی در شهری مانند اسلامشهر، اشتغالِ بیش از ۳هزار خانوار به طور مستقیم به بنزین وابسته است و در سراسر کشور یک میلیون خانوار چنین وضعیتی دارند، نمی‌توان تاثیر مستقیمِ گرانی بنزین بر این گروه‌های هدف را ناچیز شمرد یا نادیده گرفت.

ادامه

ایران, حقوق بشر, راننده, کارگری, گزارش

وقتی “جان” ارزان می‌شود!

اگر نمی‌خواهیم هر روز و هر هفته شاهد آوار مرگ بر سر کارگران ساختمانی باشیم، اگر نمی‌خواهیم فجایعی مانند حادثه‌ی سرخابِ تبریز، هر روز صفحات روزنامه‌ها را پر کند، اولین اقدام باید تسهیل پوشش بیمه کارگران ساختمانی باشد؛ بعد از آن، گسترش دایره ی نظارت‌ها و جلوگیری از ساخت‌وسازهای بدون مجوز و در نهایت، جریمه‌های ... وقتی “جان” ارزان می‌شود!

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش