بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
فقدان تشکلیابی کارگران موجب شده اتحاد و همگرایی آنها در مطالبهگری محدود باشد
نمایندگان دولت و کارفرمایان بدون اعتنا به مطالبهگری گارگران و در شرایط فقدان تشکلهای کارگران، افزایش ۲۷ درصدی مزد ۱۴۰۲ را به مرحلهی تصویب رساندند.
بیست و سوم فروردین ماه یک طومار الکترونیکی با امضای بیش از ۱۸ هزار کارگر به دفتر ریاست جمهوری ارسال شد؛ این طومار یک خواستهی مشخص و قانونی را طرح میکرد: مزد ۱۴۰۲ به دلیل تغایر با قانون بایستی باطل شود و بار دیگر، مذاکرات مزدی در یک موازنهای عادلانه به راه بیفتد؛ علیرغم گذشت چند روز از ارسال، هنوز پاسخی به این طومار داده نشده؛ هرچند در همان روزها، وزیر اقتصاد آب پاکی را روی دست کارگران معترض به دستمزد (تقریباً همه کارگران مشمول قانون کار در کشور) ریخت و ادعا کرد «مزد ۱۴۰۲ براساس قانون تعیین و تصویب شده و فعلاً هیچ تصمیمی برای تغییر دستمزدها نداریم». به این ترتیب، از منظر دولت، احتمال اصلاح دستمزد تقریباً صفر است.
امضای اجباری نمایندگان کارگری پای افزایش دستمزد غیرقانونی و ناعادلانه، قبل از هرچیز معلولِ فقدان تشکلیابی کارگران است که موجب شده اتحاد و همگرایی آنها در مطالبهگری مشترک محدود باشد و در موارد اینچنینی به چند کارزار و طومار اینترنتی منحصر شود؛ وقتی کارگران تشکل جمعی قدرتمند ندارند، چانهزنی مزدی آنها به قدرت تاثیرگذاری چند نماینده در شورایعالی کار مربوط میشود؛ شورایی که ترکیبی ناعادلانه و ضوابطی ناعادلانهتر دارد: شش نماینده دولت و کارفرمایی میتوانند با «رایگیری» به جای «اجماع»، نظر خود را به کرسی بنشانند و بدون نیاز به امضای نمایندگان کارگری مزد را تصویب کنند.
مزد بدون امضای نمایندگان کارگری نیز قابل تصویب است؛ این همان اتفاقیست که در اسفند ۹۸ در جریان مذاکرات تعیین دستمزد ۱۳۹۹ رخ داد؛ نمایندگان کارگری صورتجلسه را امضا نکردند و به نشانهی اعتراض از نشست بیرون رفتند؛ اما ابلاغیهی دستمزد صادر شد؛ در هرحال نمایندگان کارگری امسال نیز میتوانستند چنین کاری بکنند. به گفتهی فرامرز توفیقی (نماینده اسبق کارگران در شورایعالی کار) «اگر تصمیم بر امضا نکردن میگرفتند خیلی بهتر بود؛ وقتی امضای نمایندگان کارگری هیچ تاثیری ندارد و وقتی برای خودشان بریدهاند و دوختهاند، چرا اعضای کارگری باید پای مصوبهای را امضا کنند و بر مزدی صحه بگذارند که اعتقاد دارند کاملاً غیرقانونیست!»
اما جدا از همهی این اما و اگرها، یک سوال اصلی دیگر هم در روزهای اخیر قابل طرح است؛ حالا کارگران چه راهکاری برای احقاق حق پیش رو دارند؛ در ساختار فعلی، کارگران مقابل خود راه چندانی برای به ثمر رساندنِ ابطال مصوبه مزدی نمیبینند، همانطور که قبل از تصویب دستمزد ۱۴۰۲ در شورایعالی کار، امکانات بسیار محدودی برای مطالبهی قانون داشتند.
حسین حبیبی (عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور)، مصوبه مزدی ۱۴۰۲ را یک نقطه عطف در قانونزدایی از دستمزد میداند و میگوید: اگر سکوت کنیم، همانطور که در سال ۱۳۷۵ با صدور دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت، امنیت شغلی و قراردادهای دائم کار برای همیشه به تاراج رفت، از این پس «امنیت مزدی» نیز زیر سوال میرود و در سالهای آینده بدون اعتنا به معیارهای قانون حتی نرخ تورم رسمیِ اعلامی نهادهای رسمی، دستمزد کارگران تعیین میشود.
««««« او «شکایت به دیوان عدالت» با خواستهی «ابطال مزد ۱۴۰۲» را یکی از راهکارهای ممکن در این بازهی زمانی برای پیگیری میداند و میگوید: تاکنون شکایات بسیاری برای ابطال مزد در دیوان عدالت ثبت شده و انتظار داریم کارگران و تشکلهای کارگری بازهم به این مرجع عالی قضایی شکایت کنند؛ از آن سو، انتظار داریم این مرجع قضایی به شکایات هزاران نفر پاسخ مثبت بدهد و رای را به نفع کارگران صادر کند. »»»»»
اما در مقولهی مزد ۱۴۰۲، «صدور رای کارگران توسط دیوان عدالت» به این معناست که رای بر ابطال دستمزد و برقراری مجدد نشستهای شورایعالی کار صادر شود؛ آیا چنین احتمالی وجود دارد؛ یادمان نرفته که شهریور سال گذشته صدها کارگر به همراه چند تشکل کارگری برای ابطال دادنامه ۱۷۹ که منجر به نهادینه شدن قراردادهای موقت در کارهای با ماهیت مستر شده به دیوان عدالت شکایت کردند؛ هنوز هیچ پاسخی به این شکایت جمعی داده نشده، نزدیک به ۹ ماه سکوت مطلق دیوان در مقابل شکایتی که به سرنوشت میلیونها نفر وابسته است و میتواند خانوادههای بسیاری را از ترس بیثباتکاری نجات دهد.
آیا این سکوت، اینبارهم تکرار میشود؛ فرامرز توفیقی در این رابطه با اشاره به شکایت مشابه کارگران در سال ۹۹ به دیوان عدالت و رایی که به نفع دولت و کارفرمایان صادر شد، میگوید: پیش از این ۵ یا ۶ کارزار برای جمعآوری امضاء و طرح دعوی علیه مصوبه دستمزد در دیوان عدالت اداری ایجاد شده که درنهایت دیوان علیه کارگران و به نفع دولت رأی داده است.
مزد ۱۳۹۹، بدون رضایت واقعی کارگران مصوب شد و به اجرا رسید؛ نُه ماه از شکایت دستهجمعی کارگران در دیوان عدالت برای برقراری امنیت شغلی – یکی از بنیادینترین اصول حقوق کار- گذشته اما رای نهایی صادر نشده است.
بیش از ۱۸ هزار کارگر خطاب به رئیس جمهور نوشتهاند که «مزد ۱۴۰۲» باید باطل شود؛ چند صد نفر مستقلاً به دیوان عدالت شکایت کردهاند و هزاران نفر در کارزارهای اعتراضی خطاب به دیوان، خواستار ابطال مزد سال جاری شدهاند؛ آیا مطالبهگری جمعیِ هزاران نفر به نمایندگی میلیونها کارگر توسط عالیترین مراجع قضایی و اجرایی کشور نادیده گرفته میشود یا اینبار پاسخ از نوعی دیگر است؟
گزارش: نسرین هزاره مقدم
شروع اعتراضات علیه دولت مکرون برای دوازدهمین دور
دوازدهمین دور اعتراضات به دولت فرانسه امروز درحالی آغاز میشود که مقامات این کشور انتظار دارند بیش از نیم میلیون نفر به خیابانها بیایند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، کارگران و اتحادیههای کارگری فرانسه امروز پنجشنبه برای دور جدیدی از اعتراضات سراسری علیه دولت امانوئل مکرون آماده میشوند. روزنامه فیگارو فرانسه نوشت: گروهی از معترضان صبح ... شروع اعتراضات علیه دولت مکرون برای دوازدهمین دور
معلم و کارگر همپای یکدیگر
بخش اول: در چند سال اخیر معلمان همدوش با کارگران و بازنشستگان در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی خود، اعتراضات صنفی گسترده و سراسری داشتهاند و یکی از مطالبات اساسی آنها، اجرای طرح رتبهبندی و افزایش حقوق بوده است. سخنگوی کانون صنفی معلمان در این باره گفت: «خلاف تبلیغات فراوانی که در طول دو، سه سال ... معلم و کارگر همپای یکدیگر
اصلاح قانون بازنشستگی در فرانسه؛ مبارزهٔ مردمی با بورژوازی خشن و سرکوبگر
در چهار کارزار اعتراضی میلیونها فرانسوی با صدای رسا فریاد زدند: “اصلاح قانون بازنشستگی” که از سوی “امانوئل مکرون” برنامهریزی شده است را اجازه نخواهند داد. ۷۵ درصد فرانسویها و ۹۴ درصد کارگران شاغل کشور به این “اصلاحات” با قاطعیت “نه” گفتند. به گزارش “ث ژ ت”- تشکل “کنفدراسیون عمومی اتحادیه کارگران” فرانسه- ۳،۵ میلیون ... اصلاح قانون بازنشستگی در فرانسه؛ مبارزهٔ مردمی با بورژوازی خشن و سرکوبگر
۷ کارزار و پویش با ۱۰۰ هزار امضا برای ابطال مصوبه مزد کارگران
با گذشت سه هفته از تصویب افزایش ۲۷ درصدی دستمزد و مستمری کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی در جلسه پایان سال شورای عالی کار، نمایندگان تشکلهای کارگری و بازنشستگان، همچنان در اعتراض به این مصوبه، بابت بروز مشکلات عمیق در خانوادههای کارگران به دلیل کاهش قدرت خرید و ناتوانی از تامین هزینههای زندگی این قشر ... ۷ کارزار و پویش با ۱۰۰ هزار امضا برای ابطال مصوبه مزد کارگران