نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

مرگ ۱۰۷۷ کارگر در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳، به معنای مرگ حدود ۲۰۰ کارگر در هر ماه بر اثر حادثه کار است؛ به این ترتیب، در هر هفته، حدود ۵۰ کارگر بر اثر حادثه کار و بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان و عدم نظارت بازرسان کار جان خود را از دست می‌دهند. به گزارش خبرنگار ایلنا، ... هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

ادامه

ایران, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

تجمع اعتراضی کارمندان پست دولتی آمریکا به خصوصی سازی/ معترضین: خصوصی‌سازی بخاطر کاهش هزینه دولت دروغ است!

روز یکشنبه تعداد قابل توجهی از کارکنان ادارات پست آمریکا علیه تصمیمات عجیب دولت ترامپ در روز تعطیلی خود با تشکیل یک زنجیره انسانی تجمع بزرگی را ترتیب دادند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از مجله فینگرز لیک آمریکا، جمع قابل توجهی از کارمندان اداره پست ملی آمریکا در ایالت ویرجینیا (شرق ایالات متحده) ... تجمع اعتراضی کارمندان پست دولتی آمریکا به خصوصی سازی/ معترضین: خصوصی‌سازی بخاطر کاهش هزینه دولت دروغ است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیت شغلی, جهان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

فعال کارگری؛ شستا دولتی نیست، نه دولت و نه مدیرانِ دولت‌نشانده نمی‌توانند به نام مولدسازی به کام دولت، بفروشند

براساس ابلاغیه دولت، شستا باید از ۸۰ درصد سهام برخی شرکتها درجهت مولد سازی خارج شود؛ مگر نمی‌گوییم سازمان تامین اجتماعی به همراه بانک رفاه و شستا متعلق به کارگران است، پس دولتی نیست که ۸۰ درصدش براساس ابلاغیه‌ی دولت واگذارشود!

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای میانه مردادماه خبری بیرون آمد، خبری که هم مبهم بود و هم نگران‌کننده: شستا، دارایی صد درصدی کارگران در معرض خطر است.

شانزدهم مردادماه، «عارف نوروزی» مدیرعامل شستا عنوان کرد: امسال ۵۸ شرکت که سود و درآمد پایین دارند می‌فروشیم و از شستا جدا می‌کنیم. وی گفت: ۲۸ شرکت شستا نیز امسال به دلیل درآمد پایین منحل می‌شوند.

او تاکید کرد «هر شرکتی که زیر ۱۰۰ میلیارد تومان سود یا زیر هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد در شستا نگه نمی‌داریم».

این داده‌های مبهم بدون هیچ توضیحی به رسانه‌ها عرضه شدند؛ پس از آن، فعالان کارگری خواستار ارائه توضیحات شدند، این ۵۸ شرکت کدام‌ها هستند، چرا سود و درآمد پایین دارند، آن ۲۸ شرکتی که باید منحل شوند به این معنا که دیگر حتی قابل فروش نیستند و لابد مشتری برایشان پیدا نمی‌شود، کدام‌ها هستند، چرا درآمدشان آن‌چنان پایین است که قرار گذاشته‌اند  با بولدوزر این سرمایه‌های طبقه‌ی کارگر را ویران کنند، حُکم انحلال یعنی نابودی کامل…..

توضیحات درخواستی هیچ زمان ارائه نشد؛ هرچه فضای مجازی، روزنامه‌ها و اخبار را بالا و پایین می‌کنیم، خبر تازه‌تری از شرکت‌های در دست فروش و انحلال شستا یا صحبت‌های جدیدتری از مدیرعامل این مجموعه اقتصادی درندشت (شستا) پیدا نمی‌کنیم؛ آخرین اطلاعات، همان داده‌های مبهمِ شانزدهم مردادماه است؛ توضیح بیشتری نداده‌اند، همانطور که در مورد آخرین گزارش تحقیق و تفحص از شستا که ناظر بر اختلاس‌های میلیون دلاری در زیرمجموعه‌های آن است، هیچ توضیحی ندادند، هیچ اقدامی صورت نگرفته است؛ مقصران این اختلاس‌ها چه کسانی بودند و امروز کجا هستند و چه ارتباط معناداری بین آن تخلفات و اختلاس‌ها و این اعلانِ فروش و انحلال وجود دارد؟ پاسخ این سوالات را نمی‌دانیم.

در این میان، احتمالاً «مولدسازی» و فروش دارایی‌های دولت، کلیدواژه‌ی اصلی‌ست؛ در فروردین ماه سال جاری، «سیداحسان خاندوزی» وزیر اقتصاد در مورد مولدسازی و درآمدهای حاصل از آن گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۳ اعدادی به عنوان تکالیف دولت برای فروش سهام و مولدسازی درج شده است که ۶۰ هزار میلیارد تومان تکلیف بودجه امسال برای واگذاری شرکت‌های دولتی است، نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان هم تکالیف مولدسازی و واگذاری دارایی های مازاد تکلیف شده و علاوه بر آن ۱۳۰ همت از محل انتقال سهام شرکت‌های دولتی به تامین اجتماعی برای رد دیون تامین اجتماعی پیش بینی شده است.

همین عبارت کوتاه را بازخوانی کنیم، از یکسو سهام شرکت‌های «دولتی» بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی که قاعدتاً «غیردولتی» است واگذار می‌شود، از سوی دیگر مدعی می‌شوند که تامین اجتماعی و زیرمجموعه‌های آن از جمله شرکت‌های شستا «دولتی» است و باید شرکت‌های آن دوباره در قالب مولدسازی واگذار شود و پول آن که سرمایه تاریخی کارگران است به دولت بازگردد، یعنی از این جیب به آن جیب کردنِ دولت؟ شرکت‌های دولتی را جای بدهی دولت به تامین اجتماعی بدهند و بعد شرکت‌ها را در ذیل مولدسازی بفروشند و پولش را به دولت بدهند؟

«حسین حبیبی» فعال کارگری، با بیانِ اینکه «شستا را دولت‌خور» نکنید، یک انتقاد اساسی به رویکردهای کلان در قبال تامین اجتماعی و شستا وارد می‌داند: شستا دولتی نیست، نه دولت و نه مدیرانِ دولت‌نشانده نمی‌توانند برای آن تصمیم بگیرند و شرکت‌های آن را به نام مولدسازی ( یا هر نام دیگری) و به کام دولت بفروشند.

«چقدر فریاد زدیم و هشدار دادیم که سازمان تامین اجتماعی نباید به یک وزارت‌خانه منضم شود چون در عمل به دولت‌ها تعلق می‌گیرد»؛ او با بیان این جمله ادامه می‌دهد: طوری از شرکت‌های شستا و فروش آن‌ها صحبت می‌کنند انگار در حال انجام‌ یک عملیات اقتصادی و سهامداری هستند ولی به کارگران که اصلی‌ترین سهامداران و مالک اصلی هستند هیچ گزارشی درطول دوره مالی نمی‌دهند؛ کارگران نمی‌دانند چرا برخی شرکت‌ها زیان‌ده هستند و چرا باید واگذار شوند.

««««« حبیبی می‌افزاید: براساس ابلاغیه دولت، شستا باید از ۸۰ درصد سهام برخی شرکتها درجهت مولدسازی خارج شود؛ مگر نمی‌گوییم سازمان تامین اجتماعی به همراه بانک رفاه و شستا متعلق به کارگران است، پس دولتی نیست که ۸۰ درصدش براساس ابلاغیه‌ی دولت واگذارشود! »»»»»

در روزهای پایانی مهرماه، در جریان مجمع عمومی عادی سالانه شستا، مدیرعامل شستا اعلام کرد «بر اساس ابلاغیه دولتی، شستا باید از ۸۰ درصد سهام برخی شرکت‌ها در جهت مولدسازی آنها خارج شود و این شرکت نمی‌تواند بیش از ۲۰ درصد سهام شرکتی را اختیار کند». عارف نوروزی به جز شرکت‌ها، سراغ املاک شستا هم رفت و از مولدسازی یا به عبارت درست‌تر به پول رساندن و فروش آن‌ها صحبت کرد: «همچنین فرآیند مولدسازی برای ۱۳۰ ملک به مساحت تقریبی ۵ میلیون متر مربع و ارزش ۷۵ همت در دستور کار است». مدیرعامل شستا مدعی شده «این اقدام می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری دارایی‌های شستا شود».

جای سوال است که چرا برای افزایش بهره‌وری و رشدِ ارزش دارایی‌های شستا، اموالِ به یغما رفته و میلیون‌ها دلارِ اختلاس شده به این مجموعه برنمی‌گردد، مگر آخرین گزارش تحقیق و تفحص از تخلفات کلانِ میلیون دلاری پرده برنداشته؟ چرا املاک کارگران به فروش می‌رسد؟! و بازهم مشخص نیست روی چه حسابی، نقشه راهِ مولدسازی را در مورد شستا به کار می‌گیرند و پول حاصل از فروش شرکت‌ها و زمین‌های شستا کجا قرار است برود؛ مسلم است که این پول‌ها نصیب کارگران و بازنشستگان نمی‌شود، وقتی مستمری‌‌بگیران بعد از ماه‌ها اعتراض، هنوز و همچنان یک‌سوم خط فقر حقوق می‌گیرند و تمام علاج مدیران دولتی در یک متناسب‌سازیِ چند صد هزار تومانی خلاصه می‌شود!

گزارش: نسرین هزاره مقدم

تلاش امپریالیسم برای گسترش

لنین در کتاب امپریالیسم [امپریالیسم- بالاترین مرحلهٔ سرمایه‌داری] نوشته بود: “تلاش ناگزیر سرمایهٔ مالی [این است که] حوزه‌های نفوذ خود و حتی قلمرو واقعی خود را گسترش دهد”. او در زمانی این کتاب را نوشت که رقابت بین‌ امپریالیست‌ها ویژگی اصلی جهان بود، جهانی که در آن این تلاش به‌شکل مبارزه‌ای رقابتی بین سرمایه‌های مالی ... تلاش امپریالیسم برای گسترش

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, تحریم, تحلیل, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فاشیسم, فقر, نئولیبرالیسم, ناتو

پیوستن کارگران BMW آلمان به اعتصاب فولکس واگن و پورشه

کارگران بی.ام.دبلیو آلمان نیز به اعتصاب سایر همکاران خودروساز خود در فولکس واگن و پورشه پیوسته و از کارفرمایان تقاضای مزد بیشتر کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از خبرگزاری رویانووستی روسیه، تعدادی از کارگران شرکت خودروسازی مشهور BMW با مطالبه افزایش مزد و تنظیم بهتر مرخصی‌ها، به اعتصاب سراسری کارگران صنعت خودروی آلمان ... پیوستن کارگران BMW آلمان به اعتصاب فولکس واگن و پورشه

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی برای سیزدهمین هفته + فیلم

اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری در پالایشگاه‌های: سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی مطالبات فوری کارگران: حق تشکل، تجمع و اعتراض، حذف کامل شرکت‌های پیمانکاری، بازگشت به کار فوری و بی قید و شرط همه کارگران اخراجی و پایان دادن به برخورد امنیتی با کارگران معترض،عمل به توافقات ... اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران پیمانکاری پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی برای سیزدهمین هفته + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

همزمان با اعتراضات سراسر در مناطق عملیاتی صنعت نفت، اعتراض کارکنان شریف شرکت نفت فلات‌قاره منطقه عملیاتی لاوان

درود بیکران بر همکاران شریف صنعت نفت امروز صبح سه شنبه یکم آبانماه۱۴۰۳ در دومین روز متوالی  همزمان با سراسر مناطق عملیاتی صنعت نفت اعتراض صنفی کارکنان شریف شرکت نفت فلات‌قاره منطقه عملیاتی لاوان ، مقابل اداره مرکزی منطقه برگزار شد و این سری همکاران با سردادن شعارهای صنفی خود خواستار رسیدگی مسئولان کشوری شدند. ... همزمان با اعتراضات سراسر در مناطق عملیاتی صنعت نفت، اعتراض کارکنان شریف شرکت نفت فلات‌قاره منطقه عملیاتی لاوان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران