بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
فعال کارگری؛ از دارندگان درآمدهای نجومی، از برجسازها مالیات بگیرید و خرج اشتغال کنید
یک فعال کارگری میگوید: وقتی شاهد این هستیم که در شرایط تحریمی برجها و مالهای بزرگ و پرهزینه ساخته میشود، یعنی جایی ارزش افزوده وجود دارد و باید از همین ارزش افزوده مالیات گرفت و برنامههای حوزه اشتغال را تامین مالی کرد.
اعمال تحریمهای شدید منجر به کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی در ایران شده است. وابستگی اقتصاد ایران به فروش نفت باعث میشود زمانی که نتوانیم نفت بفروشیم، بخشهای مختلف دچار مشکل شوند. پیشبینی میشد در نیمه دوم سال ۹۸ آثار تحریمهای شدید را ببینیم. یکی از بخشهای متاثر از تحریمها بخش اشتغال است که به اذعان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفت ماهی که از سال جاری گذشته هیچ بودجهای نگرفته است. محمد شریعتمداری اخیرا در جواب به این سوال که چرا با وجود گذشت نیمی از سال میزان تخصیص منابع اشتغال فراگیر از محل بودجه صفر است؟ گفته است: البته شاید بخشی از منابع اشتغال پرداخت شده باشد اما میتوان گفت تخصیص این منابع نزدیک به صفر است.
او البته عنوان کرده است که وزارت کار برای تامین بودجه اشتغال به فکر روشهای دیگر تامین مالی از جمله اوراق مشارکت است.
کاظم فرجاللهی (فعال کارگری و کارشناس بازار کار) با بیان اینکه ایجاد اشتغال از وظایف دولت است به ایلنا میگوید: دولت وظیفه دارد منابع لازم برای ایجاد اشتغال یا حمایت از مشاغل موجود را فراهم آورد.
او درباره اینکه شدت گرفتن تحریمها باعث کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی شده و بر این اساس بودجه لازم برای اشتغال وجود ندارد، عنوان میکند: فروش نفت یکی از محلهای تامین منابع مالی بودجه است و جز این از طریق مالیاتگیری بخش مهمی از منابع بودجه تامین میشود و در سالهای اخیر هم که مسئولان ادعا میکنند وابستگی به درآمدهای نفتی را کاهش دادهاند.
اشاره این فعال کارگری به اظهاراتی است که رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره کاهش نقش درآمدهای نفتی در تامین منابع داشته است. محمدباقر نوبخت آذر سال گذشته و در زمان تقدیم لایحه بودجه گفت: وابستگی به نفت در بودجه سال آینده به پایینترین حد خود رسیده است و بر پایه این هدف وابستگی ما ۲۷ درصد از فروش نفت خواهد بود.
فرجاللهی عنوان میکند: وقتی شاهد این هستیم که در شرایط تحریمی برجها و مالهای بزرگ و پرهزینه ساخته میشود، یعنی جایی ارزش افزوده وجود دارد و باید از همین ارزش افزوده مالیات گرفت و برنامههای حوزه اشتغال را تامین مالی کرد.
به گفته او، مشکل اساسی در اقتصاد ایران این است که ساختار مالیاتگیری مناسب و عادلانهای وجود ندارد.
این فعال کارگری تصریح میکند: شاهد این هستیم که از کارمندان و کارگران قبل از اینکه حقوقشان پرداخت شود مالیات گرفته میشود، اما در مقابل برجسازها و مالسازها به انحای مختلف از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی میکنند.
او ادامه میدهد: در کشور تعداد زیادی خانه خالی هست که بلااستفاده میماند و فقط دست به دست میشود و با خرید و فروش آنها سوداگری مسکن شکل میگیرد. آیا نمیتوان از این خانههای خالی که اتفاقا لوکس هستند و قیمتهای نجومی هم دارند، مالیات گرفت؟ به راحتی امکان مالیاتستانی از صاحبان خانههای خالی وجود دارد، اما به نظر میرسد ارادهای برای این کار وجود ندارد.
فرجاللهی با تاکید بر اینکه باید از دارندگان درآمدهای نجومی مالیات گرفت و این مالیات را در زمینههای مانند اشتغال به کار برد، میگوید: یا ساختار مناسبی برای مالیاتستانی نیست یا اینکه درآمدهایی که حاصل میشود صرف اقدامات غیرضروری شده و به هدر میرود.
او ادامه میدهد: وقتی در کسب درآمد مشکل داریم باید اولویتبندی کنیم. اولویت با چه بخشی است؟ آیا مهمتر از اشتغال وجود دارد؟ وقتی شغلی نباشد مشکلات مختلف به وجود میآید.
این فعال کارگری درباره این پیشنهاد که از طریق اوراق مشارکت به تامین مالی طرحهای اشتغال بپردازیم، عنوان میکند: این راهکاری اشتباه و آدرس غلط است. اول اینکه از طریق اوراق نمیتوان منابع مالی زیادی کسب کرد و در ثانی طرحهای اشتغال طرحهای دیربازده هستند و کمتر کسی حاضر میشود سرمایه خود را صرف کاری کند که قرار است چند سال بعد به سوددهی برسد.
ایلنا
تلاش دولت برای محو شستا، مجموعههای که سرمایه تاریخی کارگران است
به نظر میرسد ارادهای جدی برای اجرایی کردن اصل ۴۴ در مورد شستا در جریان است و علیرغم اینکه شستا و زیرمجموعههای آن به هیچ وجه دولتی نیست، دولتیها برای کسب درآمد از طریق فروش آن، خوابی بس طولانی دیدهاند.
کارگر کارگاه آجرپزی بر اثر سقوط دستگاه حمل آجر جان باخت
یک کارگر کارگاه آجرپزی در ایلام در حادثه سقوط دستگاه حمل آجر جان باخت.
خواستِ کارگران هپکو، آذرآب، قند فسا و نیشکر هفتتپه خلعید از سهامداران و لغو واگذاری واحدهاست
آیا انتظار برای رساندن گزارشِ تحقیق و تفحص سازمان خصوصیسازی به دستِ نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس، انتظاری معقول است؛ آیا نتیجه این نخواهد شد که در بهترین حالت، سهام هفتتپه را از سهامدار میگیرند و دوباره به سازمان خصوصیسازی میدهند تا به شخص دیگری واگذار شود؛ آیا این مصداق روشنِ از چاله درآمدن و به ... خواستِ کارگران هپکو، آذرآب، قند فسا و نیشکر هفتتپه خلعید از سهامداران و لغو واگذاری واحدهاست
مخالفت کارگران پالایشگاه نفت شازند با خصوصیسازی این پالایشگاه
کارگران شرکت پالایشگاه نفت شازند از احتمال خصوصیسازی این پالایشگاه خبر دادند.